Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala ashly

__Panele kontra Płytki w przedpokoju__?

Polecane posty

Gość mala ashly

co bardziej sie nadaje? ja uwazam ze płytki, ale moze sie mylę? panele wydaja się mniej praktyczne / zima, snieg, błoto, szpilki ?/ a co macie Wy na podłodze? niedługo bede miec remont i nie mogę się zdecydowac?:( 🌼

Gość ja mam kafelki

Gość forum Gotowanie/dpm/ogrod

Gość płytki
panele w przedpokoju będą porysowane, trudno je umyś, bo nie lubia płynów, szybko się zniszczą. Płytki albo gres

Gość kacza łapa
ja mam panele-ładne bardzo- wisnia ze struktura.leza dopiero od marca co prawda,ale nie narzekam. plytki sa jakies takie szpitalne!

we wrześniu zaczynam remont i biję się z myślami w tym temacie od kwietnia..... Za panelami(w moim przypadku): 1. Poczucie cieplejszego pomieszczenia, 2. Cena, 3. Będę mieszkać sama, nie będzie przebiegać żaden tabun ludzi przez mieszkanko, poza tym można wtbrać twardszą klasę ścieralności A4, o ilę się nie mylę ;) Za kaflami..... w sumie to nie wiem.... w końcu z mopem gania się dokładnie tak samo jak po panelach

Gość mala ashly
zawsze daje na ogólny bo na innych nikt nie odpisuje :o no własnie i zdania co do paneli i płytek sa tak rózne.., że sama sie gubię...:( jedni mówią ze płytki wprowadzają surowość, ale za to są bardziej praktyczne... panele za to chyba są takie "ciepłe" ale gorzej z konserwacją? ehhh

wiesz ashly ale wydaje mi się, że panele zawsze można szybciej wymienić ;)

Gość mala ashly
no to ja dodam, że mieszkamy w 4 , i wiecznie ktos tu się przewija :o ehh nie wiem...

Gość mala ashly
hehe no niby tak;)

hmmmm no tak :) ale wiesz przecież w biurach spotyka się panele, właśnie te o największej klasie ścieralności..

Gość to okropne
Polecam płytki, bo łatwiej je utrzymac w czystwości. ja mam parkiet i bardzo tego żałuje, bo jest zniszczony, a kosztował fortunę. Uczucie ciepla w przedpokoju nie jest takie ważne, bo tam sie tylko ubiera i rozbiera. Paneli wogóle nie brałabym pod uwage, bo uważam je za cos okropnego.

kwestia gustu i pojemności portfela :):):) nie traktuje mieszkania jak muzeum :) wychodzę z założenia, że zawsze można je zmienić (nauczyła mnie tego praca w delegacji) więc po co pchać się w koszty.... poza tym moim największym marzeniem jest posiadanie domu i do tego będę dążyć A jak się panele zniszczą, zawsze mogę je wymienić :):):)

Gość mala ashly
hmm.. no własnie... jestem chyba bardziej za płytkami... aaach już sama nie wiem ...

Gość Ja i tyle
Zdecydowanie doradzam płytki, napewno trwalsze. Koleżanka robiła kuchnię i wiem, że można już kupić płytki o wyglądzie paneli , bo właśnie ona dała sobie panele pod stołem, a w części kuchni przy blatach płytki, ale wyglądają jak panele.

podoba mi się ta dyskusja :), to podobnie jak rozmowy o wyższoście kabiny prysznicowej nad wanną i odwrotnie :)

Mam terakotę prawie na całej wolnej powierzchni w mieszkaniu i bardzo sobie chwalę. Idealnie komponuje się z nowoczesnym wnętrzem i jest łatwa w utrzymaniu w czystości, polecam.

Gość mala ashly
ja bym juz nie chciała robic remontu przez nabjliższe 5 lat:P mam dość...;)

Gość mala ashly
tzn w kuchni będą na pewno... płytki, chodzi mi tylko o przedpokój... zainteresowałam sie tymi płytkami wygladajacymi jak panele?? drogie są???? zaciekawiło mnie to, bo nie spotkałam sie z tym jeszcze...

Gość balladynka
a co myslicie o wykładzinie, linoleum?

Gość mala ashly
ja miałam teraz wykładzine-linoleum... i jesli masz wybór to wybierz panele, albo płytki:D po pierwsze brudzi sie szybko... zostają wgniecenia widoczne... po lodówce, meblach itd... szybko traci ładny wygląd.... nie wiem .. ja nie polecam.. i ciesze sie, że tego pozbede ...nareszcie;)

Gość balladynka
bo ja wlasnie myslalam o jakiejs ladnej wykladzince do przedpokoju i kuchni, latwo ją rozlozyc i latwo zamienic na inną. kupilam mieszkanie, ale forsy na wyposażenie to juz nie za duzo, no ale jeszcze mam troche czasu, bo dom dopiero sie buduje.

Gość płytki
wykładzina tylko z braku funduszy na coś innego. linoleum jest zwyczajnie brzydkie.

Gość balladynka
a do sypialni wykladzina dywanowa to zly pomysl?

Gość płytki
dywanowa to co innego. pisałam o wyjątkowo nieestetycznym "gumolicie". mam nadzieję, że kiedyś mnie będzie stać na pozbycie się tego brzydactwa z kuchni.;)

Właśnie ukończyłam generalny remont całego mieszkania. Też miałam podobny dylemat,ja skłaniałam się ku panelom. Jednak za namową znajomego,który nam to robil,kupiłam kafle.Piękne!Są dosyc duże(ok 30/50 cm),w ciemnym kolorze,strukturą przypominają panele-kto nie wie,że to płytki-myśli,że panele-musi dotykowo sprawdzic.Mam je w kuchni i przedpokoju.Nie ukrywam,że kosztowały dużo więcej niż wyniosłyby nas panele,ale mam nadzieję,że będą trwalsze.......

Gość balladynka
no to zazdroszcze :) ja na wstepne doprowadzenie mieszkania ze stanu surowego bede miala 10 tys, a to mieszkanko 60 m kw, wiec suma smieszna, a tu jeszcze trzeba wanne, kibelek i tp itd,

She71 a powiedz kochana jakiej firmy te płytki, może się tym zainteresuję

Gość płytki
Balladyna, to ja, Płomykówka.;) 🖐️ PS Nienawidzę swojego gumolitu kuchennego.;)