Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ReniaKar

czy zaprosić Szefostwo na wesele?

Polecane posty

Gość ReniaKar

Witam! Mam problem. Ja i koleżanka z pracy wychodzimy za mąż we wrześniu. Pracujemy w biurze firmy gdzie jest nas ok. 10 pracowników. Jest Szef i Szefowa. Zapraszamy ich na ślub, ale spotykamy się z opiniami że na wesele też wypada. Co o tym sądzicie???

Gość trzustka
nie trzeba - jak jesteście w bliskich kontaktach , słowem - jak się lubicie , to zaproś , ale jak nie , to nie ma musu

To naprawdę zależy od Ciebie, a konkretnie od stosunków w Twojej pracy. Ja też wychodzę za mąż we wrześniu i pracuję w malej firmie, w sumie 10 osób. I na wesele zapraszam tylko koleżankę z pracy, bo nie czuję się z szefem aż tak związana. Nawet nie zapraszam go indywidualnie na ślub, tylko dam na jego ręce zawiadomienie o ślubie dla całej firmy.

Gość akinimod
jesli sie nie przyjaznicie to tylko na slub

Gość tylko slub

Gość okienko
ja miałam taka sytuację, że ze swoimi dwoma szefami pracuje w jednym duzym pomieszczeniu. pracujemy ze soba od dwóch lat. Dałam im oczywiście zaproszenia ale tylko na ślub. Natomiast moj kolega jakis miesiąc wczesniej pytał sie mnie czy mam zamiar prosic ich na wesele, po czym odpowiedziałam ze niestety ale mam zamiar tylko na slub. I skubaniec jeden dał im dwa tygodnie pozniej zaporszenia na wesele....w mojej obecności....Wyszedł na idiotę. Podobno wypadły mu jakies dwie pary i po prostu chciał załatac dziurę.

Ja chciałam zaprosiuć na wesele, ale szefowa z racji ze ma 3 małych dzieci i nie ma ich z kim zostawićwpadnie tylko na slub i poratabent, wiec ja na wesele prosiłam, ale odmowiono i wiec bedą tylko na slubie i na portabent.

Gość okienko
co to jest portabent?????

Gość Ja i tyle
Portabent to taka uroczystość przed ślubem, obchodzona szczególnie na wsiach, ja tego nie poważam, kiedyś to było tak, że ludzie przychodzili i trzaskali porcelanę na szczęście młodej parze, młodzi to razem sprzątali i częstowali ciastem i wódką, a teraz to ludzie głupieją, robią drugie wesele , nawet co niektórzy to orkiestrę zapraszają,jest tak jak na małym weselu. Dla mnie to takie głupie, jakby jeden przed drugim chciał pokazać naco go stać.

Gość akjaka
Portabend -to nie na wsiach tylko w niektórych regionach Polski

Gość Ja i tyle
Nie napisałam, że tylko na wsiach ale, że szczególnie.

Gość TereskaW
Ja też mam taki problem. I to jeszcze Szef dogaduje co chwilę : No ja jeszcze zaproszenia nie dostałem itp