Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colombinka

Jade na wczasy na Słowacje, co wziac ze sobą

Polecane posty

Gość colombinka

wlasnie przede mną zadanie spakowania torby i boje sie, ze czegos zapomne. pomozcie zrobic liste :)

Gość nic specjalnego nie musisz
zabierać, nawet paszportu, bo granicę przekraczasz pokazując dowód. Miłych wakacji!

Gość colombinka
nie wiem jakie wziac buty, bo po gorach raczej nie planuje chodzic, to wziac lekkie adidaski czy jednak ciezkie traktory? chcialabym miec lekko torbe, bo jedziemy pociagiem i bede targac wszystko

Gość colombinka
paszport na wszelki wypadek wezme, ale pewnie macie racje. pare ciuszkow, w razie czego to sa sklepy, a chyba o wiele drozej nie jest

Gość bede zagranica
a kiedy jedziesz? bo ja tez sie wybieram?

Gość colombinka
dzis wieczorkiem jedziemy do Koszyc, a potem do Beszeniowej.

Gość colombinka
wiec jesli wybierasz sie w te same okolice, to byloby zabawnie i milo poznac rodakow :)

Gość colombinka
ciesze sie - skusily nas termalne baseny :)

Gość bede zagranica
ja jade do Presova w polowie miesiaca a znasz jakas bramke sms darmowa na slowacje?

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxyyyy
ja byłam 2 tygodnie temu.....suuuuper:) Weż kostium kapielowy i mleczko do opalania bo przez caly dzien na basenach mozna się spalić. A tak wogole to przygotuj się na biedę....na Slowacji ludzie zyją bardzo ubogo....zadziwily mnie drewniane polki w supermarkecie!

Naucz sie troche po Slowacku... Jak bylam na tym \"nocnym kupaniu\" to bilety dla tuzemskich i nezemskich sie bardzo roznily cena (zreszta tam wszystko dla nezemskich drozej...). Wszyscy udawalismy, ze jestesmy tuzemscy ;)

Gość gflkughilugyilrtfthxsrhwytkrf
szczoteczke do zebow ;p

Gość colombinka
dziekuje za rade, to zanim dojedziemy, troche pocwiczymy udawanie tuzemców

widze że temat umiera, więc ja podnoszę:) Na Słowacji jest suuuper, jeżdże tam co drugie wakacje. Jeżeli jedziesz pociągiem, to nawet przesypiając kontrolę graniczną (to ja) można poznać, że już się jest w Słowacji- czyste stacje kolejowe, niezaspreyowane (ale słowo) wagony, mili, nprawde bardzo mili ludzie :) do tego wszystko jest tańsze! naprwde... kawa z automatu 1zł, czekolada 0,8zł.. spodnie Westmana 40zł... jahody (truskawki :D) są nawet tańsze... i zmrzliny (lody:D) również tańsze są. Do tego co 5km termalne \"kupaliska\" i aqua parki... Kocham ten (tamten:D) kraj!!!

Gość qwertyy
a o słowackim piwie (mniam, mniam) nie zapomniałyscie ? tez tanśze jak u nas

Gość tratatala
o może jakieś biura podróży organizują wycieczki na złowację? Ile kosztuje tydzień? A jeśli nie to podajcie może cenę biletu i ceny noclegów takk mniej więcej. W październiku planuję urlop ale nie wiem gdzie jechać. Może własnie na słowacje się zdecyduje