Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grzywa

Ząbkowanie u 2,5 miesięcznego dziecka??

Polecane posty

Czy to możliwe?? Objawy są takie: -przez dwa dni totalnie nie miała apetytu i nie chciała ciągnąć cyca -jest płaczliwa -jak leży na brzuszku, to namietnie liże pieluszke na której leży (czesniej tego nie robiła) -nie rozstaje sie ze smoczkkiem Jak sprawdzić czy to ząbki?? Czu dziasła maja byc twarde?? czy zaczerwienione?? Opuchnięte??

Gość jokola
moja ma prawie 4 miesiace i tez caly czas trzyma raczki w buzi i jest placzkiwa nie wiadomo dlaczego marudzi to chyba zabki tez nie wiem jak to rozpoznac i czym smarowac

ja mam to samo, maly 9 skonczy 4 miesiace, a bez smoczka ani rusz, do tego ten slinotok :)nigdy nie zapominal o polykaniu :-P paluchy tez wpycha, stal sie nerwowy i placzliwy zagladalam mu do buzki jak maz go rozsmieszal, ale nic nie zauwazylam, zreszta nie wiem nawet jak powinny wygladac dziselka kiedy maja wychodzic zabki :(

AAA... i zapomniałam dodać, ze od 2 dni domaga się ciagłego noszenia na rękach:o wcześniej tego nie było:o

O ile wiem to możliwe, bo ząbki mogą dawac się we znaki dużo wceśniej niż wyjdą - nawet parę miesięcy wcześniej. Ponadto zdarzają się dzieci, które ząbkują już w 4 miesiącu. Kiedy ząbki już wychodzą dziąsła są nabrzmiałe, rozpulchnione i bardzo czerwone. Moja córcia ma już roczek i kiedy wychodzą jej ząbki to jest rozdrażniona, ciągle grzebie sobie w buzi i strasznie się ślini. Ponadto śpi niespokojnie, ciągle wypluwa smoczek a za chwilkę budzi się z płaczem bo chce smoka. Przy samym ząbkowaniu może wystąpic też gorączka i biegunka ale to pewnie wiecie. Życzę zdrówka dla maluszków i spokojnych nocy.

Gość gość
aTRzuznjmRsGOD9e6mdXskow