Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leniuszek_me

jakim jestem typem urody, prosze o pomoc

Polecane posty

Gość leniuszek_me

Chcialabym miec pewnosc jakim jestem typem urody, zeby wlasciwie dobierac sobie ciuchy no i kosmetyki....a sama mam problem z zakwalifikowaniem sie do ktoregos z tych 4 typow. Bede wdzieczna za wasze opinie i sugestie. Byc moze sa wsrod was dziewcyzny ktore sie na tym znaja i beda mialy pewnosc:) Mam jasna cere z piegami, zielone oczy, wlosy brazowe, nawet tkai ciemny braz, ciemne brwi, trudno sie opalam, jesli juz to najpierw na czerwony kolor, ktory z czasme brazowieje. Pozdrawiam:)

Masz bardzo ciekawą urodę:) kiedyś był podział na cztery pory roku, ale Ty chyba jesteś między latem a jesienią. I najlepiej będzie Ci w kolorach takich jak Ty: w rudościach, głebokich zieleniach, pomarańczach, niektórych brązach Zdecydowanie odradzam Ci kolory takie jak: czerń, czy chłodne barwy.

Gość dziewczyno dziewczyno
najpierw napisz jeszcze: piegi masz jakiego koloru? Szarawe, brązowe, żółto-brązowe czy żółtawe? Po opalkeniu skóra jest śniada, ciemna, brązowa, jaki ma odcień- żółtawy i jasny czy brązowy, szaro-brązowy. Jak ciemna jest opalenizna. Jak się nie opalasz, to jaki masz odcień skóry- bardzo jasny, biały, różowawy, brzoskwiniowy, śniady? Na jaki kolor się czerwoenisz i czy w ogóle się czerwienisz? Jaki masz naturalny kolor ust- czerwony, koralowy, jasnoróżówy, ciemnoróżowy, jak intensywany? Jak ciemne masz rzęsy i brwi- ciemniejsze od włosów? Czy kolor oczu jest czysty, czy ma jakieś plamki.

Twoj opis pasuje idealnie do mnie:) pare razy slyszalam ze mi dobrze w czerwieni, w lazurowym blekicie (hehe a w czerwieni ponoc wygladam jak krolewna sniezka- tak kiedy kolelzanka mnie okresila)

Jeszcze napisz jaki odcień mają włosy- zimny, ciepły, pod słońce pobłyskuja na jaki kolor? Czy włosy są złotawe, widac rude i czerwone refleksy? Czy kiedy nie ma słońca- zmią, stają się "mysie", szarawe? Płowieją latem? Na jaki kolor?

aha- na pewno nie możesz być lato-jesienią:o

Gość leniuszek_me
No wiec dodaje interesujace was szczegoly: wlosy sa ciemno brazowe, pod swiatlo maja odcien lekko rudawy, zlotawy, moze z niwielkimi refleksami czerwieni, ale to naprawde nikle refleksy, raczej maja odcien zloty, rudawy. Co do brwi to sa praktycznie teog koloru co wlosy, czyli ciemny braz. Jesli chodiz o kolor skory to jest jasn,a nawet bardzo, i jesli juz sie opale to tka jak pisalam, najpierw na czerowny kolor, a dopiero po kilku dniahc skora zacyzna brazowiec na tkai lekki brazik, ale jasny. Piegi sa brazowo-zlote, tka bym to okresila:) moge dodac ze moj mezcyzzna twierdzi z eladnie mi w turkusowym kolorze i rozu. Ale nie wiem czy to cos pomoze w okresleniu mojego typu:) Dzieki w ogole dziewcyzny za opinie:)

no hmmmm.... napisz jeszcze o ustach itd. Z tym kolorem to tylko zamieszanie:o Przyłóż sobie do twarzy jakąś chustę czy coś w czystym różówym kolorze i w czystym pomarańczowym kolorze i sprawdź, w którym wyglądasz lepiej:)

eh, w ogóle coś mieszasz;) Zrób sobie ten test. Z opisu wynika, że jesteś jesienia lub wiosną, ale nigdy nic nie wiadomo;) http://www.makijaz.net/tt.html

Gość leniuszek_me
No wiec usta sa raczej w kolorze tkaiego rozu brudnego:) nie wiem jak to okreslic, ale mocna czerwien to na pewno nie ejst. Co do tych chust w kolorze pomarancozwym i rozowym, to rozowy podkresla jakby troche balodsc mojej cery, ale wygladam wedlug mnie w nim jakby ciut lepiej niz w pomarancozwym:)

Gość trala
ja też chciałabym wiedzieć jakim mam typ urody bo jedne żródla podają taki inne jecze co innego mówią .......... jestem blada ale nie mam anemii mam piegi na całej tawrz nosek poliki zielone czy włosy brązowe raej jasne może srednio jasne moja skórasie nie opala raczej wyskkuja mi piegi kolejne

Gość leniuszek_me
robilam ten test, ale on nie daje jednoznacznej odpowiedzi bo s apytania w ktorych ciekzo mi sie okreslic i zaznaczenie jednego z nich lub odznaczenie pwooduje zmiane mojego typu:) chyba jestem jakims fenomenem, hehe

Nie jesteś fenomenem. Skoro nie wiesz jak się sama określić, to brak Ci samokrytycyzmu, nie masz dystansu:) Zapytaj kogoś, w jakim kolorze jest Ci lepiej- przyłóż te chusty i zapytaj mamy czy kogoś. Najlepiej kilku osób. Nie wiesz np. czy w dzieciństwie byłaś blondynka, czy miałaś zawsze ciemne włosy? Albo czy masz obwódke naokoło tęczówki? Wyrażną granicę koloru tęczówki? Nie wiesz, czy się rumienisz i na jaki kolr? Albo astaw swoje zdjęcie. W zależności od testu z chsutą wydaje mi sie, że jesteś zimą albo wiosną. Tylko nie wiem, dokłądnie, bo za słabo się opisujesz:)

do tralala----> zrób ten test. ALbo powiedz przynajmniej tio samo, co koleżanka- czy się rumienisz, jaki kolor ust, jaki odcień cery, w jakim kolorze (żywywm i czytsym!)p pomarańczowym czy różowym- lepiej wyglądasz, w jakim cera ma lepszy odcień i wygląda korzystniej, jaki masz odcień włosów i piegów itd. Ską d ja Ci mam powiedzieć, ajkim jesteś typem? Nie jestem jasnowidzem przecież...

Gość trala
blada twarz z piegami usta jesny róz piegi to nie mam pojecia jakiego one sa koloru nie opalam sie chociaz poliki mam zaczerwienione troszke mi sie wydajeze jestem wiosna albo zima albo jesienia

Gość leniuszek_me
OD zawsze mialam ciemne wslosy, w dziecinstwie tez:)Nawet majac jakies 5 lat mialam wlosy znacnzie ciemniejsz eniz teraz czyli taki mocno czekoladowy kolor. Czerwienie sie tylko czasami, w sytuacjahc stresowych:)ale to zdarza sie rzadko. I wtedy mam mocne czerwone rumience. Co do obwodki to nie wiem cyz to o to ci chodzi ale mam cos tkaiego na obrzezu. Jest to bardziej ciemny kolor zielony:)

Gość leniuszek_me
acha no i wracajac do tych kolorow, to lepiej jest mi w kolorze rozowym:)

Gość do tralala
jesteś zimą

Gość do leniuszek
jesteś wiosną.

Gość do leniuszek
cholera, ale jak Ci lepiej w kolorze różowym to jesteś zimą:) O, taka jest moja refleksa. I koniec:)

Gość obydwie jesteście zimami

Gość leniuszek_me
hmm ale cyztalam ze zimom ladnie ejst w granacie i czerni, amnie sie wydaje ze w tych kolorach wygladam brzydko...hm:)

Gość leniuszek_me
chyba najbardzije sklanialabym sie do opinii miss brow, wydajemi sie z emoge byc jakims typem posrednim, bo tak jak napisala miss brwon w ciemnych kolorach wygladam po prostu brzydko...:)No w kazdym razie dzieki dzieczyny za sugestie:)

Robiłam sobie test kilkakrotnie ale jakoś nie mam przekonania, w każdym razie co do proponowanych kolorów, chyba trzeba wziąć poprawkę na indywidualne preferencje estetyczne.

Gość do leniuszek
Bo zależy JAKĄ się jest zimą. jeżeli jesteś imą badą, nie południową, to wtedy wyglądasz jak "królewna śnieżka";) Masz balda cerę, piegi. Ale skóra ma zimny, różówawy odcień. I powinnaś stosować np. różowy, delikatny róż do policzków. A kolory powinny byc czyste- niekoniecznie granatowy i czarny. MOże być czysty czerwony, turkusowy, śliwkowy itd. Chodzi o to, żeby nie były żółtawe, że w kolorach typu khaki, brąż, rudy, czerwień ceglasta czy pomidorowa, taka lekko pomarańczowa, będziesz wyglądać nie za dobrze:) Tak samo nieciekawie i blado będziesz wyglądać w kolorach pastelowych- pistacjowym, rozmytym, jasnym niebieskim, rozmytym różu.