Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja taka mała jestem

jak dokonać płatności na allegro? przelew internetowy? wpłata na konto?

Polecane posty

bede bardzo wdzieczna za wasza pomoc wiec prosze o wypowiedzi. zalozylam konto na allegro ponieważ można tam zakupić rzeczy ktorych ne jestem w stanie dostać w moim mieście. no i tu zaczyna się problem: jak zapłacić za zakupioną rzecz? większość sprzedających wolaloby nie przesyłać za pobraniem. a wiec jak inaczej zapłacić? mam 16 lat i nie mam zielonego pojecia o tym wiec bylabym wdzieczna gdyby ktos zechciał mi to wytlumaczyć :P

Gość jeeeh
najlepiej wpłate na konto, możesz to zrobić na poczcie, w banku czy specjalnych punktach wpłat

a gdzie lepiej? w banku czy na poczcie? :P podchodze i mowie ze chce wplacic pieniadze na taki i taki nr konta do bylektorego okienka w banku? :P

Dostajesz blankiet i musisz wypełnic, tj napisać numer konta na ktore wpłacasz i swoje dane, wypelniasz i dajesz pani w okienku wraz z pieniędzmi:)

aha dzieki bardzo :)

Gość edek bez kredek
A mamusia pozwala ci płacic czynsz i umiesz już posługiwać się pieniędzmi? Z tego co wiem to większośc woli, aby płacić im na konto i jak będą zaksięgowane dopiero wysyłają towar.

dokonałam już pierwszego zakupu na allegro i jutro gonię na pocztę wpłacić pieniądze na konto :) no to wypełniam ten blankiet i zakreślam na nim pole 'W' czyli 'wpłata gotówkowa' tak? na poczcie podchodze do obojetnie ktorego okienka i prosze o ten blankiet i wypełniam? a jesli bedzie duza kolejka to co, stoje w kolejce zeby wziac blankiet, wypełniam, a potem znow staję w kolejce żeby go dać? :P nie ma tych blankietow tam gdzies tak polozonych zeby wziac? :P no chyba ze nie rozumiem czegos tu :P

wiem że głupie pytania zadaję, ale jestem jedynaczką i może dlatego nigdy nie chodziłam płacić żadnych rachunkow itp wiec nie mam o tym pojecia i licze na to że ktoś zechce udzielić mi odpowiedzi :P

Gość szare koszmary
nie ma głupich pytań kochana :) nie musisz stać w kolejce po blankiet, powinien leżeć gdzieś przy okienku, jeśli nie będzie, to przeprosisz osobę, kr=tóra akurat przy okienku stoi i poprosisz o blankiet :) nie zapomnij poza nr konta odpisać sobie także danych osobowych osoby, której wpłacasz pieniążki i ewentualnie sprawdź czy ten allegrowicz ma jakieś specjalne wymogi co do tytułu przelewu (np prosi o podanie nr aukcji albo twojego nicka) pozdrawiam :)

szare koszmary - dziekuje serdecznie :)

Gość szare koszmary
nie ma sprawy :) jak coś to pisz śmiało, postaram sie pomóc :)

Gość poczta sux
Przelewy z poczty nie dość, że są drogie (2,5zł) to jeszcze idą 2-3 dni. Szybciej dojdą jeśli wpłacisz w placówce banku adresata przelewu. A najwygodniej mieć własne konto w banku internetowym - przelewy robisz w 3 sekundy nie wychodząc z domu.