Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna z perłą

obgryzanie paznokci - muszę to rzucić

Polecane posty

Obgryzam paznokcie od jakichś 18 lat...Koszmar. I nie jest łatwo przestać. Próbowałam wiele razy, ale wtedy gdy pojawia się stres..nei mogę tego opanować. Czasami obgryzam paznokcie nawet o tym nie wiedząc... Jak tu przestać??? Żadne gorzkie smarowidła nie działają...

Gość 1212u
Powinnas miec cos innego do meczenia. Np drucik ktory bedziesz wyginac w rekach zamiast pchac je do ust. Albo taka pileczke do ugniatania.

Gość rtez tak miallam do 20 roku
zycia-wiesz to Twoje problemy nie daja Ci sie zapomniec a Ty nie dajesz rady narazie sobie z nimi...kiedy troche doroslam nauczylam sie powstrzymywac obgryzac i zaczelam coraz czesciej zapuszczac dlugie szpony - teraz mam 22 lata i wogole nie mysle o tym zeby zaczac skobac swoje paznokcie ...Ty tez tak bedziesz miala zobaczysz:-)🌻

Gość no to widac kazdy w swoim
czasie, wiesz ja naprawde mialam powazne problemy w domu - od 18 roku zycia zaczelam chodzic do psychologa- i jak umiem rozwiazywac swoje problemy to naprawde nie "wyżywam " sie na sobie w postaci objadania sie czy obgryzania ... to sa zachowania autodestrukcyjne

Gość a ja musze rzuvcic
palenie fajek, mam gorszy problem :(

Gość dla kazdego jego problem na ta
chwile jest najwaziejszy, trudno byc subiektywnym w tym temacie

Gość wiec poze pomysl o jakiejs
pomocy, hm ? naprawde bedzie Ci lepiej ...

Dziękuję:) Ale jak zwykle łatwiej powiedzieć niż zrobić...O psychologu owszem myślałam .Na prywatnego nie mam pieniędzy a jeśli chodzi o takiego z NFZ to w moim mieście nie za wesoło...

Gość dojrzała żona
A ja mam męża,Ktory obgryza paznokcie :-( dwoch płytek paznokciowych juz wogole nie ma:-( To Jego obgryzanie doprowadza mnie do szału,mam juz dosc tego chrupotania,ciągłego sprzatania tych paznokci z dywanu...A najgorsze jest wtedy ,jak gdzies wychodzimy do kafejki,na imprezy ,wtedy to mnie wstyd zalewa,w towarzystwie umie sie jakos opanowac z tym obgryzaniem ,ale te Jego ręce z obgryzionymi paznokciami :-( a takie ma ładne dłonie :(

Gość ale czego sie boisz
z tym psychologiem? dla mnie to naprawde fajna sprawa - przychodzisz do takiej milej pani ktora zawsze Cie wyslucha poradzi pomoze rozwiazac problemy, mozesz sie wygadac do woli.a wychodzisz ztaaaaaka ulga ze az zaluje ze nie moge czesciej a skad jestes?

Ja się nie boję psychologa....:) Ale w moim mieście nie ma porządnego psychologa. Moja koleżanka miała poważne problemy i nikt z nas nie mógł jejpomóc, poleciłam jej, żeby poszła do psychologa - no i poszła. Opowiedziała mi potem jak wyglądała wizyta - kobieta wmówiła jej, że wszystko co się stało to jej wina....Matko, ale musiałyśmy ją pocieszać....Ludzie narzekają na tę babkę, a mnie na wizytę u prywatnego lekarz po prostu nie stać....Bardzo często trzeba wydać pieniadze na innych lekarzy.... Jak na razie 5 dzień staram się nie obgryzać - trudno, bo czasami łapię się że obgryzam mimo, że tego nie chcę....

Gość Klaudiusienieczka
gdy byłam mała mamkupowała mi takie smarowidełka ale nie dziełały, to było silniejsze i ało się przezwycięzyc smak tegoż specyfiku , który powiecmy sobie szczerze wcale ne był taki zły... taraz (od 5 dni) rosną:) wiecie co momogło? wcale nie jakieś piłeczki, drucciki ale po prostu wystarczy je ładnie pomalować ...szkoda zniszczyć take arcydzieło wiec się nie obgryza":] powodzenia😍 spróbujcie!!!

Gość musztarda kwadratowa
ja też obgryzałam paznokcie. I jak już mój wstyd osiągnął apogeum, i ręce cały czas trzymałam w rękawach...:-) zaczęłam o te paznokcie po prostu "dbać" - a to je piłowałam ( to co, że nie było czegi piłować, bo wszystko "zjedzone"), a to obcinałam skórki, a to malowałam bezbarwnym lakierem. I jak tak spędziłam nad nimi kupę czasu, to później szkoda mi było tego "efektu"...:-) zaprzepaścić. A jak tak jeszcze widziałam, jak te paznokcie urosły choc milimetr....To puchłam z dumy, jeszcze bardziej o nie dbałam i już ich ne gryzę. Pytkę mam bardzo osłabioną, ale paznokcie są już jak trzeba. I co najważniejsze - nie w rękawach:-)powodzenia w walce! dasz radę!