Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amatorka kotka

czy kot rozumie slowa?

Polecane posty

Gość amatorka kotka

Gość facet nr1
pojebało ciebie czy co??/ jak kot może rozumiec słowa???? To możeswinie tez rozumieją co>??? Bo sa inteligentniejsze od kotów

Gość aniol z nieba na ziemi
to zalezy jakie slowa np jak mowie do mojej kotki idz do kuchni dostaniesz jesc to idzie . albo idz do lazienki masz tam wode tez idzie No i reaguje na swoje imie

Gość moja kotka rozumie
pytanie: chcesz wyjsc? jak chce wyjsc to biegnie do drzwi a jak nie to sie kladzie na grzbiecie.

Gość ja co prawda nie mam kota
ale mam świnkę morską i wiem że reaguje na niektóre słowa lub strzępki zdań. Rozumie takie słowa jak: - "ogóreczek!" :) zawsze przybiega jak je słyszy i piszczy - "Nie wolno!" jak to słyszy to wie że nie może wejść tam gdzie akurat zamierza, np. otwarta szafka lub leżąca reklamówka - "No cio malutki?" nie wie dokładnie co to oznacza ale jak słyszy to zdanie to o 80% bardziej jest skłonny podejść do mnie niż gdybym powiedziała cokolwiek innego - reaguje silnie na takie dźwiękie jak szelest reklamówki lub trzaśniecie drzwi tarasowych prowadzących do ogródka, jak słyszy te dźwięki to piszczy bo wie że dostanie coś do jedzenia Wiem że to nie na temat, ale skoro świnka co nieco rozumie to co dopiero taki kot. Miałam kiedyś kota. Jednak nie skupiałam się tak bardzo na uczeniu go słów, gdyż bardzo silnie reagował na gesty, ton głosu i zwykłe kici kici. Pamiętam, że jak siedząc delikatnie uderzałam w kolana to kot rozumiał o co mi chodzi i chętnie wskakiwał mi na kolana wiedząc że będzie głaskany.