Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alallllallalalalalalalallala

pomożcie! jestem w ciązy no ale co dalej

Polecane posty

czesc dziewczyny zwracam sie do Was z ogromną prosbą otoz zrobilam sobie test wyszedl pozytywny ostatnio miesiaczke mialam 10 lipca, no i nie wiem teraz kiedy mam isc do lekarza czy zaczac brac jakies leki i wogole , czy mam czegos nie jesc i wogole wiec prosze pomozcie mi

Gość kozilokwianista
no , teraz to jest najwazniejszy trymestr, czyli bardzo uwazaj, łykaj kwas foliowy, nie wdychaj chemikaliow, nie siedzdługo przy komputerze, unikaj mikrofalowki, i idz jak najszybciej do lekarza, on najlepiej wszystko ci powie. Oczywiscie zdrowo sie odzywiaj, unkikaj zadymionych pomieszczen i alkocholu.

no wlasnie pare dni temu zdarzylo mi sie wypic pare piwek czy to moze zaszkodzic??? chyba to mnie najbardziej doluje

w sylwestra bylam juz prawie w 2 miesiacu ciazy, o czym nie wiedzialam, strasznie zabalowalam, niedlugo rodze, wszystko jest ok z malenstwem, nie przejmuj sie takimi rzeczami, ciaza to nie choroba, nie musisz z wszystkim uwazac do przesady

kobietki !to dla mnie naprawde wazne

Gość wata cukrowaaa
idź do lekarza. im szybciej, tym lepiej. nawet dziś lub jutro. przecież musisz wiedzieć chociażby, czy ciąża nie jest pozamaciczna, czy nie ma żadnych komplikacji, czy jajo płodowe nie jest puste...cokolwiek... do lekarza, biegiem

Gość kozilokwianista
no jezeli juz wypiłaś to wypiłas, ale teraz juz nie rob tego, te pierwsze tygodnie sa bardzo wazne, i nie panikuj. Normalny higieniczny tryb zycia prowadz, ten kwas foliowy bierz koniecznie, i idz do lekarza, on ci wszystko poustawia.

Gość pojde za tydzien..

no a nie jest jeszcze za wczesnie?? od zaplodnienia minelo ok 17 dni

Gość wata cukrowaaa
zrobisz jak zechcesz, to Twoje dziecko i Twoja sprawa. Ja poszłam do lekarza tego samego dnia, w ktorym wyszedł mi pozytywny test..

Jeśli ostatnia @ zaczęła ci się 10.07, to teraz masz 5TC. Kup sobie kwas foliowy 4mg np. Folik. Łykaj codziennie 1 tabletkę. W 7TC powinno już być słychać bicie serca, wtedy najlepiej pójść do lekarza i na USG zobaczyć maleństwo. Narazie zacznij się zdrowo odżywiać, przede wszystkim się nie przemęczaj, żadnego noszenia ciężkich rzeczy. Gratulacje :)

Gość ale wymyslilas z tym
5 tygodniem. Od kiedy to w ciaze zachodzi sie pierwszego dnia miesiaczki? Przecież od 10 lipca minal rowno miesiac a jajeczkowanie bylo jakies 2 tygodnie wiec skad piaty tydzien?

Gość nati odpowiedz
jak to się stało, że byłaś w 2gim miesiącu ciąży i o tym nie wiedzialaś? :O ja teraz mam poważne podstawy sądzić, że jestem w ciąży, ale dostałam właśnie okres... czy słyszałyście dziewczyny o przypadkach kiedy ma się jeszcze okres w ciąży?

Sorki, ale TC liczy się od pierwszego dnia miesiączki, a nie od zapłodnienia: \"...Ten pierwszy tydzień to tak naprawdę twoja miesiączka. Ponieważ termin twojego porodu jest obliczany od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, ten tydzień liczy się jako część ciąży nawet jeśli faktycznie nie doszło jeszcze do zapłodnienia...\" Wiek ciąży to nie to samo co wiek płodu

Gość wata cukrowaaa
100krocia - nie chcę Cie straszyć, wczoraj byłam u pani ginekolog i opowiadała mi o przypadkach, kiedy przychodziły do niej babki w 3-4 miesiącu ciąży i nic nie podejrzewały, bo "okres" miały jak zwykle, nawet w spodziewanych terminach.. generalnie jest tak, że krwawienia w ciąży to nie miesiączka, ale bywa, że mimo ciąży złuszcza się jeszcze błona, która miała zostać wydalona normalnie z okresem...takie krwawienia są zwykle mniej obfite, no, ale w ciąży mogą występować.. jeśli nie jestes pewna - zrób test

Gość wata cukrowaaa
cholera, 100krocia, nicki mi się porypaly, to było oczywiście do nati odpowiedz (mimo, że nie jestem nati, ale lubie się wtrącać :P)

Gość smiac mi sie chce jak czytam
o tych miesiaczkach w ciazy. Zawsze jest tak, ze znajoma znajomej, albo ktos tam mowil. Osobiscie nie spotkalam nikogo takiego a troche juz zyje na tym swiecie

Gość a ja znam
kogos takiego :P Moja koleżanka miała okres w pierwszym miesiacu ciazy :P Dopiero w drugim sie zorientowala...

Gość wata cukrowaaa
smiac mi sie chce jak czytam - dlatego wlasnie nikt nie mówi o "miesiączkach" w ciąży, a o krwawieniach. kolosalna różnica. a jeśli uważasz, że takie zjawiska nie wystepują, radzę zweryfikować nieco swoją "wiedzę" opartą zapewne na doświadczeniach wlasnych, tudzież wszystkich krewnych i znajomych. świat się nie kończy na czubku własnego nosa ;)

Po zakończeniu okresu uprawiałam z chłopakiem petting i on miał wytrysk, stosunku nie bylo. Okres spoznia mi sie 5 dni czy mozliwe ze jestem w ciazy???? Dodkam jeszcze ze jestem dziewica. Prosze bardzo o odpowiedz.

Gość nati odpowiedz
dzięki wata cukrowa :) 🌻 zrobie chyba sobie dziś test, bo mam mdłości i zawroty głowy od kilku dni :(

Gość smiac mi sie chce jak czytam
hmm - wato cukrowa cytuje co napisalas ...przychodziły do niej babki w 3-4 miesiącu ciąży i nic nie podejrzewały, bo "okres" miały jak zwykle, nawet w spodziewanych terminach.... I jak to się ma do tego, co przed chwila napisałaś? W ciąży występuje ewentualnie minimalne plamienie, ale każda normalna kobieta wie, że to nie może byc okres i idzie spytac lekarza co się dzieje, a nie zdumiona po kilku miesiącach "plamienia" że był "Okres" a ona w ciąży

Gość alalalalalllaalalalalal
no ja kupilam kwas foliwowy o,4 mg taki bez recepty to dobrze???czy lepiej brac ta wieksza dawke?

jutro ide do lekarza na kase chorych, bede musiala dodatkowo placic za jakies badania?

Gość wata cukrowaaa
smiac mi sie chce jak czytam - dobrze zacytowalaś - bardzo dokładnie. nawet z cudzysłowem okalającym słowo "okres", a (jak zapewne wiesz, tylko nie zauwazylas :D) zabieg ten miał służyć właśnie temu, zeby zaznaczyć, że nie mówimy o prawdziwym okresie, ale o czymś, co przez te wlaśnie babki bylo jako okres interpretowane.

nie wiedzialam, chodzilam do lekarza, nic nie bylo widac, pierwszy test wyszedl negatywnie, bralam luteine, po jakims czasie zrobilam drugi test ktory wyszedl pozytywnie, wtedy dostalam skierowanie na usg i sie okazala ze jestem w ciazy, i to trwalo mnie wiecej 2 miesiace

up up

no to jak to jest wkoncu z tym kwasem foliowym powinno sie lykac 4 czy 0,4 mg???

no a czego nie moge jesc bedac w ciaży???