Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kowalska 2

Chcę zaskarżyć pracodawcę - jak to zrobic - sprytnie i skutecznie??

Polecane posty

Gość Kowalska 2

Czy ktoś próbował interweniowac w sytuacji gdy pracodawca łamie prawo na kazdym kroku? Otóż moj pracodawca-wlasciciel kilku biur handlowych z oknami PCV (ja prowadze jedno z nich) po prostu robi sobie jaja z pracowników i nikt nie ma odwagi by cos zrobic...pewnie nie chca stracic pracy :) Chodzi o takie sprawy: - jestesmy zatrudnieni na 1/2 etatu a pracujemy na cały , plus soboty - okrada nas z przyszlej emerytury - nie płaci za urlop więc nikt go nie bierze- sa osoby które nie byly na urlopie 5 lat - nie płaci za chorobowe pomimo przedstawienia L4 - szmugluje towar bokiem - umowy bez faktury itp. Jak sie za to zabrac i skopac mu dupsko? I tak chce sie zwolnić bo z wyzszym wykształceniem znajde cos lepszego.

Gość Podaj go do
sadu pracy, ale licz się z tym, ze na pewno u niego nie bedziesz pracować . Jak zalatwia lewy towar to zgłoś to na policję :-D

Gość trekkktuss
zgłoś sie do Państwowej Iscpekcji Pracy oni cię pokierują

Gość Kowalska 2
Dzieki, sprobuje znalezc PIP w moim miescie :) Szkoda ze tak mało osób sie na to decyduje...i pracują za 800 zł godząc się na wszystkie oszustwa i okradanie siebie z przyszłej emerytury.

Gość Liberał Pracodawca
jesteś pewnie leniwa idiotką,sprobuj załozyc własną firme i płac regularnie wszystkim wysokie pensje,komuny ci sie zachciewa,ciesz sie ze wogóle zarabiasz te 800pln. gdyby nie ci pracodawcy to wogole byś pracy nie miała,a to wszystko przez ogromne koszty pracy,zusy,podatki itp. jak ci się nie podoba to wynocha na Kube!!!

Gość a żebyś został menelem

Gość szkaradna ariadna
"okrada nas z przyszłej emerytury" :D :D :D :D :D Ale się uśmiałam, a na jaka emeryture tu liczycie?

Gość Liberał Pracodawca
no własnie,państwo nas okrada,ja bym wszystko sprywatyzował i zlikwidował cała pomoc socjalną i panstwowe emerytury,kogo nie było by stać na zycie i leczenie musiał by umrzeć,trudno,takie zycie ale dopiero taki czysty liberalny kapitalizm zlikwidował by wszystkie patologiczne układy a w tym kraju zapanował by w końcu dobrobyt,bez róznyczh pasozytów,rencistów i urzędasów zerujących na moich pieniadzach i pracy!!

Gość _pytanko_
No brawo, brawo - popieram i trzymam kciuki żeby się udało udupić gnoja! Tak trzymaj. Ważne żebyś miała też jakąś osobę, która potwiedzi Twoje zarzuty, kogoś kto też tam pracuje i nie będzie się bał odezwać na sali sądowej lub w prokuraturze.

Gość Liberał Pracodawca
_pytanko_ komuchu/komuszko dla ciebie kazdy kto ci daje zatrudnienie to gnój??

Gość Liberał Pracodawca
Wraz z kolegami z podstawówki zarabiamy na życie i wychowanie 5-tki moich nienarodzonych jeszcze dzieci wylizując końske jaja przed startem w wielkij pardubickiej :O ja już nie chcę wolę krowskie wymiona :O

Gość Kowalska 2
Wiem ze Liberał to prowokacja... Ale rozumiem ze pracodawcom (niektórym) jest ciężko. Inaczej jet z moim, który ma posiadlosc pod Wrocławiem i co roku nowy samochód. Nie mozna powiedziec ze jest mu ciężko! I to mnie wk**** - ze to zwykły wyzyskiwacz!!! 😠 😡

Gość napisz do tvn
tam jest uwaga i takie tam programy może zainteresuja się tą sprawą jak wiadomo media górują nad władzą ustawodawcz, wykonawczą i sądowniczą:/

Gość _pytanko_
Liberał - nie, nie każdy, jeśli ktoś jest uczciwy i uczciwie postępuje nie jest dla mnie gnojem, ale jeśli ktoś gnoi ludzi, to należy mu się!!!

Gość _pytanko_
Liberał chciałby pewnie żebyśmy dali się wszyscy pozamykać w czworakach i żbyśmy za miskę psiej karmy robili na takich jak on!!! Pewnie - nie doczekanie twoje!!! Robić za 800,00 zł a za co wychowywać dzieci? Ech... z takimi jak on na Kube niech sami posmakują...

Gość na kubie jest niezle
kazdy ma darmową opieke lekarską,leki i nikt głodny nie chodzi,gdyby nie stany ktore nałozyły sankcje na kube była by to najbgatsza wyspa w regionie!!!

Gość Kto był chamem zawsze
chyamem zostanie i pieniadze nic tutaj nie pomogą. Znajoma (nauczycielka) ma swoja firmę i ostatnio bedac w towarzystwie wyglaszala takie madrosci, ze głowa boli np. pracownik powinien być zadowolony i szczęśliwy, ze włascicielowi firmy dobrze sie powodzi, że ma dobry samochód i dom :-D

Gość Komu słoma wychodziła z
butów, to i tak bedzie wychodzić i to prawda, ze pieniadze wszystkiego nie zalatwią :-D

Gość Musisz pamietac o tym
żeby na wszystko miec dowody, bo tak nic nie zrobisz (dokumenty, nagrania . Dzwoniac do PIP nie musisz podawać swojego nazwiska :-D