Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentkaaa4rok

jaka praca po stosunkach miedzynarodowych

Polecane posty

Gość studentkaaa4rok

jestem na 4 roku stpsunkow miedzynarodowych specjalnosc niemcoznawstwo, poszlam na studia po maturze, wtedy sie nawet nie zastanawialam co moglabym po tym robic, lubilam historie i wos to poszlam na cos z tym zwiazanego, a teraz sama nie wiem czy dobrze zrobilam i czy nie zasile szeregow bezrobotnych, co ja moge po takim kierunku robic???

Gość hzjfjhtc
nawet cie do supermaketu na kase nie przyjma jak sie tym pochwalisz

Gość studentkaaa4rok
goldinka, gazete??jejku wtedy mi sie wydawalo ze swiat zwojuje takim kierunkiem!a teraz....dolina

Gość lilka róż
nooo. to źle myślałaś ... ja 5 lat temu też chciałam wybrać jakąś politologię, stosunki międzynarodowe, czy inną polonistykę, na szczęście tata powiedział : tylko studia techniczne !!! no i dzięki temu teraz nie muszę się wcale martwić o prace ;]

Gość ale rzeczywiscie co
po tym robic??tak serio pytam

Gość anegdota
moze zaczac jakies nowe studia

Gość no wlasnie
co robic po tachich kierunkach?moze za granice wyjechac?tylko ze co w barze pracowac??to sa trudne kierunki, nie wszyscy musza byc inzynierami

Gość moja kolezanka
po stosunkach miedzynarodowych pracuje w firmie niemieckiej jako sekretarka

Witaj, nie załamuj się tym, że źle wybrałaś kierunek. Jeśli znasz dobrze niemiecki a do tego angielski to nie będzie tak źle z pracą. Ja też kończyłam st. międz. i pracuję jako asystentka w firmie z kapitałem zagranicznym, mam znajomych na stanowiskach specjalista ds. eksportu/importu, product manager. To naprawdę wszechstronny kierunek i można po nim robić wiele rzeczy. Tylko radzę już szukać sobie praktyk, bo doświadczenie jest dla pracodawcy zawsze ważniejsze niż wykształcenie.