Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jola jolanta

Jak wyglądają studia z zakresu filologii angielskiej???

Polecane posty

Witam! W tym roku będę zdawać maturę. Po liceum chcę iść na filologię angielską. Interesuje mnie wszystko o tych studiach. Bardzo proszę o odpowiedź wszystkich, kto studiuje na tym kierunku. Chcę wiedzieć, jak wyglądają zajęcia, jakie są przedmioty, czy radzicie sobie z językiem angielskim na tych studiach??? Bardzo proszę o odpowiedź!!!

Gość lumii
pamietaj , ze studia na anglistyce to coś wiecej niż kurs j. angielskiego. Wszystkie zajęcia od 1go roku są oczywiście po angielsku, co niekiedy moze byc nieco trudne, co innego dobrze znac język, a co innego przestawic sie na sluchanie wykładów,robienie spojnych notatek. jesli chodzi o przedmioty - wejdz na strone któregokolwiek uniwerku, tam powinnas znaleźc jesli nie caly program, to chociaz plany zajec w poszczegolnych latach.

ja zdawałam sobie sprawę, że wykłady są po angielsku, ale czy na prawdę ani słowa nie mówi się po polsku??? nie ma żadnych przedmiotów, które są chociaż trochę prowadzone po polsku?

Gość fdvtt
po polsku mialam na drugim roku filozofie, reszta po ang studia trudne i wymagajace