Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obolalaa

Karmię piersia , od rana pęka mi głowa ...co mogę zaży ? Pyralgin ?

Polecane posty

Gość obolalaa

prosze o szybka odp .... Bo peka mi łeb ...chyba zmiana pogody ....wrrr pozdrawiam i z góry dziekuje za odp ...

nie jestesm pewna pyralginy, wydaje mi sie ze tak, na pewno mozesz ketonal - w aptece na recepte

Gość obolalaa
o szok ! mozna ketonal ? a myslalam ze to taki silny lek .... i niedopuszczalny ... wezme apap ....w ciazy nie wzielam ani jednej tabletki ... no ale dzis bol glowy doprpwadza mnie do furii .... a trzeba sie dzidzia zajmowac jak zawsze :) Dzikuje za odpowiedzi 🌻 szanta ---- życze zdrowego , slicznego bejbika i lekkiego porodziku :P Szczególnie Ci zycze zeby to była dziewusia 😘

ŻADEN KETONAL!!!!!!!! To bardzo silny i szkodliwy lek. Pyralgin też raczej nie, bo dzieciom podaje się go wyłącznie przy bardzo silnej gorączce. Ja mojej 5 m-cznej córeczce daję dziecinny APAP po szczepieniu jak ją boli, więc myślę, że możesz wziąć APAP. Ja spytałabym telefonicznie jeszcze lekarza opiekującego się dzieckiem, ale nie powinno zaszkodzić.

NIE BIERZ KETONALU!!!! Za ciężki dla człowieka, który nie łyka przeciwbóli ja cukierki. Owszem, pomaga przy migrenach ( siostra miewa takie, że aż rzyga), ale jest to naprawdę silny lek. Jeśli boisz sie o malucha, polecam wziąć jeden z dziecięcych specyfików przeciwbólowych. Sama takie brałam, bo miewałam bóle głowy straszliwe... Polecam też Efferalgan musujący...

Gość obolalaa
dziekuje za zainteresowanie dziewczyny !!! I pomoc ! Kochane jestescie :) Wzielam apa i jest o niebo lepiej :) 😘 dziekówka :)

Lekarz i położna ze szkoły rodzenia mówili że nic poza pyralginą! a ni apapu ani saridonu ani nic innego bo mają w sobie zbyt dużą dawkę jakiegoś składniku. Tylko nie przesadzaj z braniem bo najlepiej jest wcale nie brać. Pozdrawiam.

W wyjątkowych wypadkach można wziąć leki, których głównym składnikiem jest paracetamol, czyli np. Apap, Codipar, itp.

Gość bezpiecznie można brać
paracetamol (np apap, codipar itp) pyralginum oba środki nie często i nie przesadzać z ilością jak raz weźmiesz 1 ibuprofen (ibuprom, nurofen itd) nie zaszkodzi, byle nie często! w uzasadnionych przypadkach można ketonal - jest bardzo silny ale nietoksyczny, jeden nie zaszkodzi

Jasne, ja taka zlosliwa jestem ze ketonal doradzam choc szkodzi. Przy poprzednim porodzie po cesarce wlasnie ketonal byl JEDYNYM lekiem ktory pozwalano brac - paracetamol jest bezpieczniejszy., ale za slaby. Wiec na 100% wiem, ze ketonalmozna - bralam, karmilam w tym czasie, nic sie nie dzialo!!! Pyralginy nie jestm pewna, tak jak mowie - majaczy mi sie ze bylo wolno, ale tylko majaczy...wiec nie doradzam... Obolala - dzieki za mile slowa - zobaczymy co bedzie to bedzie (KTO :D) ale dziewuszka bylaby nie od rzeczy....

Ja po cesarce dostawałam pyralginę i ketonal forte, pytałam kilkakrotnie lekarzy czy na pewno dziecku podczas karmienia nie zaszkodzi i zapewniali mnie, że nie i faktycznie nic się złego nie działo. W domu na własnąrękę jednak tylko paracetamol brałam.

Pyralgine ?! NIE!!! Są sprzeczne opinie lekarzy co do podawania tego leku. Polecam paracetamol ale bez kofeiny.

Slonko - ufff, ciesze sie ze ktos jesczze ten ketonal bral, bo rzeczywiscie wyszlam na potwora...Ktory nie tylko swojemu dziecku ale i innym szkodzi... A co do paracetamolu - jest bezpieczny (i dziko promowany przez koncerny farmaceutyczne), ale slaby...I na mnie neistety nie dziala. Zawsze bralam aspiryne, ale oczywiscie w ciazy i przykarmieniu odpada...

Ja w szpitalu nie pozwalałam sobie wstrzykiwać Ketonalu. Przed podaniem uprzedzali mnie że przez dobe nie będę mogła karmić piersią więc zdecydowałam się na lżejsze środki. Rzadko lekarze przejmują się konsekwencjami podanego leku.

Jak widzę lekarze jednego zdania nie mają ale chyba tak jest we wszystkim. Pediatrzy też wykluczają się swoimi zaleceniami. Ginekolodzy położnicy w czasie ciąży również. Co lekarz inna diagnoza i opinia. Najlepiej więc jeśli działają słabsze środki przeciwbólowe to z nich korzystac i tyle.