Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ankaa_20latekkk

kiedy dni płodne a kiedy niepłodne?

Polecane posty

Gość Ankaa_20latekkk

mam cykl teraz 38 dniowy miałam przed tabletkiami 32dniowy jak mam sobie obliczyć kiedy mam dni płodne a kiedy niepłodne ????

Gość Ankaa_20latekkk
dodam że teraz miałam okres 20 sierpnia a wczesniej 15 lipca obliczy mi ktoś? prosze

Gość Ankaa_20latekkk
nieda sie tam obliczyć

Gość Ankaa_20latekkk
NIKT??

Zawsze trzecia faza cyklu jest stała wynosi 14 dni. wiec od 38 odejmij 14 i wtedy masz owulację.A jak wiadomo plamniki mogą życ nawet i trzy dni wiec conajmniej trzy dni prze owulacją i dzień po jestes płodna bo nasze jajeczka jak Ci pewno wiadomo żyją kilkanaście godzin zaledwie.Niewiem czy coś zrozumiesz z moich wyjaśnień ale mam nadzieję że tak.

Na tej stronie mozesz sobie wyliczyc: http://www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk/07 Ale liczenie jest przeznaczone tylko dla kobiet, ktore a) chca zajsc w ciaze b) dla ktorych ciaza nie bedzie dramatem Jesli chcesz uzywac metod naturalnych (NPR), to zacznij obserwowac siebie- mierzyc temperature, obserwowac sluz i sygnaly ciala podczas cyklu. NPR daja duzo wiecej pewnosci niz kalendarzyk malzenski, ktory jest wlasciwie ruletka!