Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WYSTRACHANA

Czy zaszczepic dziecko przeciwko wirusowemu zapalenie opon mózgowych??

Polecane posty

Gość WYSTRACHANA

Ostatnio dużo slyszalam jak ta choroba moze byc niebezpieczna dla zdrowia a nawet życia dziecka. Mój syn chodzi do przedszkola a wiadomo jak tam łatwo o kazda infekcje. Zaszczepiłabym go, ale czy to całkowicie bezpieczne?? Wiem ze najlepiej zapytac lekarza, ale oni tez maja przerozne zdanie na temat szczepionek, jedni odradzaja a inni nie. Co wy byście zrobili, czy zaszczepili byscie swoje dziecko??

Gość 11111111
ja chciałam zaszczepić swoje dzieci poniewaz wyjeżdżały na obóz i bałam sie kleszczy ale lekarka odradziła mi powiedziała,ze ta szczepionka nie jest obojetna- bardzo ingeruje w organizm i zrezygnowałam

Gość makarenka75
wystrachana a jaką szczepionkę podałaś swojemu dziecku ? moja córke chociaż nie chodzi jeszcze do przedszkola zaszczepiłam już hiberixem uodparniającym m.in.na zapalenie opon mózgowych , ale tez zapalenie krtani, gardła płuc itp pediatra też powiedziała że nie widzi potrzeby bo dziecko nie ma rodzeństwa w przedszkolu , ale jezeli chce nie odwodzi mnie od tego pomysłu moje dziecko spotyka sie z innymi dziećmi b.często i uwazam że to była dobra decyzja w usa np to szczepienie jest obowiązkowe

Gość WYSTRACHANA
Jeszcze nie zaszczepiłam, poniewaz poprzednia pani doktor mojego synka szczegolnie mnie do tego nie namawiala. Wiem ze szczepionki nie sa obojetne dla organizmu , wiec mam dylemat. Szczerze mowiac poprostu sie boje, bo tyle sie kiedys slyszalo o odczynach poszczepionkowych i roznych z tym zwiazanych powiklaniach.

Gość makarenka75
ja z powodzeniem zaszczepiłam moje dziecko nie miała odczynów poszczepiennych kazda szczepionkę przechodziła bardzo lekko-chciałam zaszczepic ją na pneumokoki - duzo sie o tym mówiło , zrezygnowałam ze względu na cenę i tu też pediatra ani nie zachęcała ani specjalnie nie zniechęcała uważam ze jezeli można przed czymś ustrzec dziecko to trzeba to zrobić a jeżeli myślisz o hiberix przciwko zapaleniu opon mózgowych - to jest to powszechna i bezpieczna szczepionka

Gość WYSTRACHANA
Dziekuje makarenka75, przejde sie do lekarza i porozmawiam, w ksiazeczce zdrowia jako szczepionki nieobowiazkawe jeszcze do wykonania pielegniarka wpisala HIP wiec moze chodzi o ta o ktorej piszesz.

Gość ACT-HIB
w aptekach mozna kupic kosztuje ok 55zl. pytalam sie roznych lekarzy-wszyscy zalecaja