Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała zuzanna zielona

nowe budownictwo-ściany maja uszy

Polecane posty

Czy ktoś z Was mieszka w nowym budownictwie i tak jak ja cierpi z powodu tego, ze wszystko słychać zza ściany. Nie jestem dewotką, ale czasami mam już dość...słychać głośniejsze rozmowy, wieczorną kąpiel sąsiada, płacz dziecka. Nowe mieszkanko jest super, ale ta technologia budowania...:-(Czy Wy też tak macie??

Gość Mgielka znad morza
To sa tzw drewniane sciany. Znam kogos kto takie skladaki sklada. Obecnie mieszkamy w takim czyms zagranica, to jest istna fuszerka, po 3 latach takie mieszkanka zaczynaja sie " sypac". Co najlepsze na pierwszy rzut oka mieszkanie wyglada bardzo ladnie, ale okiem specjalisty to istna zenada. Nie wyobrazam sobie jak te mieszkania beda wygladac za 30 lat. Mieszkamy na 1 pietrze, w 2 pietrowym mieszkaniu, na pierwszym musielismy polozyc wykladziny (nawet w kuchni) bo sasiad slyszal jak chodzilismy. Niestety caly czas tak bedzie, wiec nie licz na cisze ...

to raczej nie o to chodzi...to jest normalne nowe budownictwo...tylee że jak mieszkałam w starym mieszkaniu nie było słychać aż tak bardzo

Gość betinka123
Autorko wlasnie o to chodzi - te "nowe budownictwo" wcale nie jest takie idealne i po 3 latach zaczyna sie sypac.Wszystko zrobione beznadziejnie, istna prowizorka.

Gość proszę o opinie
hehe, od dziecka mieszkam w takich blokach, dla mnei to normalka że jak otworzę klapę wyciągu powietrza, słyszę rozmowy sąsiadów, nawet chcąc niechcąc znam ich problemy (i vice versa), że słyszę u siebie jak spuszczają wodę, że ktoś płacze, ktoś się śmieje, ktoś coś ogląda, teraz na przykład mam nowy zegarek, tuż przy łóżku, słychać w nocy jak tyka, a on jest za ścianą u sąsiadów z klatki obok ;DDD no i sąsiedzi słyszą moje tupiące psy, ich zabawy, odgłosy intymnych zbliżeń moich i męża... ot, zycie w dużym mieście, na blokowisku

wswzystko wina płyty katon-gips która jest tania i chcetnie stiaowana w nowyvh budownictwach-tanie gówno znajomi kupili mieszkanie własnie w nowym bud. i musieli całe mieszkanie wygłuszac bosłyszeli co robili ich sasiedzi:O

Gość katsumotokuba

Gość katsumotokuba
Nie wiem. Ja mieszkam w nowym budownictwie Rezydencje Baszkówka w Piasecznie. Dość nowo pobudowane osiedle przez taką firmę deweloperska www.makdom.com.pl Nic nie narzekam na hałasy z wewnątrz i zewnątrz. Wogle bardzo podoba mi się to budownictwo i kontakt z przyrodą