Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja Psiara

Przygarnbęłam psiaka wyrzuconego z pociagu ale wyje jak wychodzę z domu.

Polecane posty

Gość to ja Psiara

Od kilku dniu mam w domu psiaka, ktoś wurzucił go z jadącego pociągu. Przez kilka dni był w szoku ale teraz jest wesołu i żywy. Tylko pojawił się problem - jak wychodze do pracy i pies zostaje sm to zaczyna drapać w dzrwi, piszczeć i szczekać. Nie wiem jak go tego oduczyć. Boję się , że sąsiedzi zaczną się skarżyć. A nie chce żeby przezywał kolejne rozstanie - chcę żeby został u mnie. Może wiecie jak go tego oduczyć?

Gość Pieski psycholg
Na pewno Twój piesio znów boi się, że zostanie odrzucony... Popróbuj wychodzić na 5minut i wchodzić do domu- potem zwiększ odstępy czasu- piesio przyzwyczai sie, że zawsze wracasz do domku i stopiono nie będzie już tak szczekal:) Proponuję też Tobie abyś wychodząc z domu dawała pieskowi jakieś zabawki do pogryzienia (aby miał zajęcie)

Lęk separacyjny.Musisz go powoli przyzwyczjac , że sam zostaje.Ułatwi to podawanie leków uspokajajacych , idź do weta , on dobierze odpowiedni preparat.

Gość Natalka Kukulska
Ja mialam Puszka Okruszka i tak samo sie zachowywal,tylko,ze moj dzisadek dal mi psa.Fakt,trzeba pieska czyms zajac....:)

było już kilka podobnych tematów... na mojego psa metoda zostawiania na coraz dłuższy czas nie zadziałała, chociaż nie był to pies \"po przejściach\"

taki piesek zostawiony sam zazwyczaj przesypia ten czas kiedy nie ma nikogo w domu. Powoli się przyzwyczai. Ja zawsze kiedy nie ma mnie , zostawiam psom włączony telewizor i nie po to żeby oglądały::D a żeby czuły że nie będzie mnie przez chwilę. To działa.