Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam dlaczego

Dlaczego podczas okresu nie można się kąpać???

Polecane posty

Gość pytam dlaczego

Gość hulioooo
Proszę?, że niby co?

Gość czarny nick znany
coby cie rekiny nie zeżarli

Gość zeby cie
krew nie zalala

Gość cos podobnego
a podobno trzeba i to czesciej

może chodzi o to, że nie powinno się zbyt długo przesiadywać w wannie wypełnionej gorącą wodą...? :P

Gość luuuudzie
dziewczyno! nie słuchaj tych co tak mówią bo pod koniec okresu nie bedziesz juz mieć znajomych:P

Gość kąpać się
nie powinno, bo kapiesz sie we własnej krwi, co jest niehogieniczne, a od długiego siedzenia w goracej wodzie mozesz dostać krwotoku, powinno się majac okres brać prysznic, ale jak widze, wszystkie na tym topicu, wola siedziedz we własnej krwi niż postac pod prysznicem.....

Gość eeee tam nie można
Wszystko można! Większość tu zgrywa wielkie czyścioszki i udziela rad, a na innych topikach wychodzi szydło z wora jak piszą, że 5 kremów mają a żadnego się nie chce używać a wieczorem czasami jak zmęczone to bez mycia chodzą spać.

prosze bardzo... jak chcecie to sobie siedźcie w wannie we własnej krwi, skrzepach i śluzie. Jasne, że wszystko wolno! tylko raczej nie mówcie o tym znajomymn :o

Gość beatka_vla
nie wolno sie kapac ale mozna brac szybki prysznic:P nie chodzi o to,ze nie wolno sie myc :P

Gość buaga
ja sie kapie, i jakos w wanni nie ma krwi ani śłuzu:o

Gość gugelek
zuzka92 ---> jesli brzydzisz sie wlasnych wydzielin to ja Ci przepraszam :O:O:O takie to paniusie...bulke w bibulke a chuja w reke :O

Gość nie o to chodzi
że się ktoś brzydzi, ale po to sie człowiek kąpie zeby być czystym a nie zeby zostawa na nim krew i śluz, nie mówiac o nie do końca poddartym tyłku z którym wchodzisz do wanny. Ja wyznaje zasadę, ze prysznic jest po to zeby się myć, a wanna po to zeby sobie w niej posiedziec i odpocząc. Chce wejść do wanny, to biore najpierw prysznic, żeby spłukac z siebie syf, a potem wchodze do wanny. Łdna mi kąpiel gdy się ktoś kapie w syfie który na nim była, jest się wtedy faktycznie czytym, ze az strach, a podczas okresu to tylko prysznic

Gość czarrnula
ludzie a tampony to od czego są???!!!!! poza tym przeciez mozna wszytsko.. tylko nie goraca woda a letnia no i najlepiej prysznic!!!...

Gość get lost
a ja sie kąpie podczas okresu, i do tego w goracej wodzie, to świetnie mi lagodzi bóle miesiaczkowe, oczywiscie nie za długo, i po takiej kapieli dokladnie trzeba sie spłukac prysznicem, wiadomo..

Gość koteccekk
Ja zawsze biorę prysznic lub myję się w misce poprostu. Nie wyobrażam sobie kąpieli podczas "tych dni" w wannie. Mam obfite okresy, i nie chciałabym myć się we krwi, to obrzydliwe. A kąpać się z tamponami? Przecież powinno się myć ::cipkę::, więc nie powinno się myć z tamponem.

Gość czasem mysle ze nie jestem sta
tez cos ;p najlepsze bylo to kiedy uslyszalam rozmowe mojej ciotki i kuzynki.... dzisiaj do wanny, a zaraz a nie dzisiaj nie mozesz, to ci odpuszcze buahahahah.... rozumiem ze przy obfitszych krwawieniach mozna czuc pewien dyskomfort w wannie, ale zeby nie wejsc pod prysznic ?... ja oplukuje cialo pod prysznicem i wchodze do wanny.. teraz juz nawet w 1 dni okresu.. wspaniale rozluznia bolacy brzuszek ;)

Gość nie polecam
2 dzień okresu mam zazwyczaj obfity. Kiedy tego dnia wchodzę do wanny momentalnie widzę swoją krew pływającą obok. Wyszłam z wanny i obiecałam, że już więcej do niej nie wejdę w czasie okresu. Kiedy brałam prysznic krew spływała mi po nogach, więc zaprzestałam tej czynności. Teraz przez pierwsze 3-4 dni miesiączki myję się w misce! Tamponów nie używam.

Gość a co tampon przeszkadza
w myciu cipki? :o

Gość ewqa2
No i co z tego ,ze krew pod prysznicem splywa po nogach? Nie wyobrazam sobie aby tylko dlatego moczyc sie w misce i nie wykapac sie z powodu okresu. Prysznic jak najbardziej,wanna -nie.

Gość a ja tam
wchodze do wanny nawet podczas okresu przeciez w tym nie jest nic strasznego. Ja nie mam obfitych okresow dlatego tez moja krewnie plywa i nie widze zadnych sluzow.....

Gość można wziąść pryszcznic
po kąpieli i spox, a kapiel jest relaxująca i uśmierz bóle miesiączkowe:P

Gość można wziąść pryszcznic
a Ty z mocną miesiączką to lepiej skonsultuj sie z lekarzem, bo sie wykrwawisz w końcu

Gość zdecydowanie prysznic
Nie wyobrazam sobie kapieli z domieszka krwi, hehe, fajna kapiel by to nie byla. Prysznic jak najbardziej, niech leci co ma poleciec ale cialko czyste.

Oj, chodzi o to, że łatwo w tym czasie o infekcję. Dlatego nie powinno się też kąpać w morzu, na basenie itd.

Gość zdecydowanie prysznic
Pomylilas kolejnosc normalna, ta pani najpierw sie kapie a potem bierze prysznic. Nie dziwne , podczas kapieli myje sie woda z krwia wiec oplukanie ciala na koniec pod prysznicem jest jak najbardziej normalne i mnie nie dziwi.