Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie kobiecie

Malo miejsca na dysku- nie rozumiem dlaczego?

Polecane posty

Gość pomozcie kobiecie

Od jakiegos zcasu pojawia mi sie komunikat MALO MIEJSCA NA DYSKU C. Calkowitego miejsca mam 5,7 GB.Wszytskie programy zainstalowane na dysku D a na co tylko to co koniczne, jeszcze niedawno bylo ta wolne 1GB a teraz 100MB...skad to sie wzielo?

Przejrzyj dokładnie zawartość dysków. Po pierwsze, \"dobra praktyka informatyczna\" każe programy instalować na C (tak się zresztą instalują domyślnie) a dane na dysku d i dobrze jest się tego trzymać. Jeśli masz podłaczenie do netu, koniecznie sprawdź dyski na okoliczność wirusów.

Dysk systemowy (lub partycja systemowa częściej) jest miejscem, gdzie jest system Windows. Każdy program wrzuca n tą partycję swoje biblioteki itd. Przykładowo, instalujesz grę na dysku D, a część plików i tak wyląduje, chociażby folderze Windows/system32. Co zrobić ? - Usunąć poprzez dodaj/usuń te programy, których nie użyuwasz. - Usunąć pliki tymczasowe - Usunąć kosz i zmienić miejsce na pliki w koszu np na 600MB (jeśli nie pracujesz z wielkimi plikami, wystarczy). Można także całkowicie usunąćmożliwość wrzucania do kosza. - Zmniejszyć wielkość miejsca potrzebnego na odzyskiwanie systemu.

Gość pomozcie kobiecie
Dzieki wlasnie tak zrobilam- ale to nic nie dalo...zrobilo sie raptem 10 MB wiecej...

:D Sorry nie mogłem sie powstrzymac. { Dysk systemowy (lub partycja systemowa częściej) jest miejscem, gdzie jest system Windows. } WOW ! :D

Myrevin - chodziło o obrazowe wytłumaczenie. Przy porównaniu bazy danych do księgozbioru też nie ma wiele prawdy ale chodzi o jasny przekaz.

Gość usun wszystko stad
C:\WINDOWS\Temp i C:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\Ustawienia lokalne\Temp oraz stad C:\WINDOWS wszystko co ma w nazwie "Uninstall" np . $NtUninstallKB909394$

Gość usun wszystko stad
moze troche pomoze :classic_cool:

A jak masz podzielony dysk twady 50:50 ? I sprawdż sobie eksploratorem co ci zjadło wolne miejsce ! Ja na D mam tylko gry !