Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do ginekologa

Jak wyglada w Polsce sprawa spirali dla nieródki?

Polecane posty

Gość pytanie do ginekologa

Czy mozna ja założyć spokojnei, ile to kosztuje i jak wygląda cąłokształt?

ja mam 18 lat i nie rodzilam. mam zalozona cooper T 380A mini,zaplacilam z zalozeniem 300 zl( po zalozeniu mialam robione odrazu usg) i na kazdej wizycie u gin(nie odplatnie). trzeba porozmawiac z ginekologiem.moja mi odradzala ale sie uparlam.po za nia mialam tez do wyboru mirene, ale koszt jest znacznie wyzszy bo okolo 800-1000 zl. zalozenie mnie bardzo bolalo, bylam po za okresem ale pocierpialam i teraz nie zaluje

Gość a jak dlugo ja masz
? Były jakeiś niedogodności napcozatku? dlaczego mirena jet o tyle drozsza?

hmm ja tam antykoncepcja itd...sie jeszcze nie zajmuje..ale z tego co wiem to mirena ma jakis hormon co z tą spiralą daje skutecznosc porownywalną do sterylizacji...do tego okresy są skąpe...nie ma sie problemow z watraba krązeniem i zoladkiem...generalnie te wkladki dla nirodek są lepsze i wychodzą taniej niz trucie sie 4lata pigulkami... choc popularne nie są...bo na razie w gazetkach pisza,ze to tylko dla tych co rodzily i spirala przebije macice...:P

Gość alternatywnie
Ja własnie zdecydowalam, z enei wezmę więcej hormonów do ust - nei moge zresztą, bo mam problemy z tarczyca i dlatego szukam czegoś o spiralach, chodzi mi własnei o kobiety je stosujące - one najlepeij moga powiedzieć, co i jak , w internecie są tylko dokładne opisy działania i cen, ale całej "reszty" nei ma:D

Gość podciagam bo ciekawe
i zdecydowanei sensownijsze od tabletek, nma ktorych czujesz sie jak spuchnieta maciora;(