Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwidona

mam do was pytanie-poradźcie cos

Polecane posty

Gość gwidona

Czy jesli pozyczacie komus pieniądze i ktos zwleka z oddaniem,to upominacie sie o zwrot? Tzn jesli tak to w jaki sposob? itd i wogóle odrazu po ustalonym terminie?Czy czekacie troche

Gość terra25
wiesz..na początku czekałam i zwlekałam,bo mówiąc szczerze było mi głupio sie upominać itd,ale w momencie kiedy zauważyłam,że to zostaje wykorzytywane-olewam system i staram się odzyskać to co moje-w TERMINIE.. nie daj sie kiwać-nawet jeśli to Twoi znajomi..

Jeśli pożyczam komuś pieniądze, to ta osoba zobowiązuje się je oddać w terminie. Jeśli jednak z tym zwleka idę do niej i mówię, że upłynął termin zwrotu moich pieniędzy. Nie czekam, był ustalony termin.

Gość ambarasek
ta a jak sie upomnieć o kasę kiedy ta osoba wciąż narzeka ,że nie ma z czego oddać , bo nie ma tej kasy a wissi mi ponad 700 zeta??? Ona dopiero co zaczęła pracować , mąż na dwie zmiany zapitala. Ten dług sie ciągnie od zeszłego roku , chyba musze iść na jakis kurs asertywności bo zawsze obiecuje sobie ,że powiem nie , ale oczywiście kończy się to inaczej. Rozumiem te koleżankę bo naprawdę toną w długach we wszystkich oplatach, ale mi tez sie by te 700 zeta przydało teraz kiedy chcialabym zacząc studiowac to byłby balsam na moja zraniona duszę

Gość spokojnie to tylko awaria
Ja się nie upominam. Niestety:(Ale nigdy już więcej takiej osobie nie pożyczam choćby błagała na kolanach.Zawsze można powiedzieć,że przekłada się termin spłaty,o ile nie trwa to w nieskończoność.Choć ostatnio czekałam na oddanie i zapłatę za pracę(tzw fucha)10 miesięcy.A koleś jeszcze między czasie tekstem rzucił,że on taki słowny:)Pomyślałam,że chyba za dużo piję i nie pamiętam kiedy mi oddał.A nie piję jakoś tak wiele coby nie pamiętać:)No i ma już szlaban,

Gość zależy...
komu pożyczasz pieniądze