Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądralka

Pytania dotyczące Biblii

Polecane posty

Gość wole...
i nikt nie dyskutuje, tylko pieprzy o modlitwei w aucie...lub mowi ze papiez nie jest chrzescijaninem..ja wam pokazuje cala prawde o chrescijanstwie...wszystko to fakty, podstawy historyczne iw szystko mozna latwo sparwdzic

\"cala prawde o chrescijanstwie\" wybacz - ale nawet ja wiem, że nie da się w tak krótkim czasie zawrzeć \"całej prawdy\"

acha czyli nie idziesz jeszcze spac? czy nie chcesz mi powiedziec dobranoc? no tak nie doczatalam znow hihih , ze malutka idzie do lozia. Dobranoc Maalutka

Gość wole...
sorry za "cala"...nie lap mnie za slowa. polecam ksiazki deschenra...aha kosciol uznal je za hmm niestosowne wiaodmo dlaczego, ale w niektorych bibliotekach ozna jakas dostac, ja osobisci emialamz tym problemy, ale w necie znalazlam.

a ja przebywam jakies 50 km od Marktl miejsca gdzie urodzil sie obecny Papiez

Gość wole...
po za tym nie wiem czy wiecie, ale chrzescijanstwo wszystko, powtarzam wszystko...swieta, jakie stam hierarhcie, "bostwa"...wzielo od starozytnosci...hmmm jezus jest wzorem ozyrysa, a matka boska wzorek boginii plodnosci. nawet zmartwychstwanie jest identycznie opisane jak zmartwychwstanie ozyrysa...

Gość wole...
"a ja przebywam jakies 50 km od Marktl miejsca gdzie urodzil sie obecny Papiez" no i jaki ma to zwiazek z tematem??

Eee to spoko - jak byłem w Karlsruhe widziałem malucha na miejscowych blachach i to tak gdzieś mniej więcej z lat 70. było owe \"monstrum\", więc jak ktoś chce to kupi w Niemczech polskie ferrari ;) Musisz się potarać.

wybiorczo czytasz albo i wcale nie czytasz Wole... Dreamer pytal gdzie przebywam skoro maluchow tu niet

Gość wole...
hmm no tak...topic o bibli a gadka o maluchach..nie nos poko, olanie osoby ktora chce cos wniesc do tematu..tak jest na kazdr\ym forum, zwyczajne olanie, zeby tylko nie wypowiadac sie ani nie sranac na jakims stanowisku, byle zeby nie dyskutowac. wy tez pewnie nie czytanie tego co pisze

wiesz mieszkam to ponad rok i widzialam raz. No pewnie jakbym chciala to i z Polski mozna sciagnac. Mialabym wiecej powodow do modlitwy (na kazdym skrzyzowaniu)

Wole - to nie jest żadne olanie, po prostu także i w tej dyskusji schodzimy czasem na \"prywatę\". Ja czytam co piszesz. Ale czego po mnie oczekujesz? Że będę Cię przekonywał, że inkwizycji nie było, albo była dobrem. Tego jeszcze nie było, żeby ateista coś takiego robił ;) Przyznaję Ci rację, że chrześcijanie (nie tylko oni) przelali wiele krwii.

Gość wole...
hmm co wy sie tak uczepiliscie tej inkwizycji, podlalam jeszcze inn eprzyklady, nie chce zadnych przekonywan, was tez nie chce do niczego przekonywac, oczekiwalam innego logicznego kontraktaku, lub cos, a nie ze papiez nie byl chrzescijaninem, bo innych argumentow ni eprzytoczono, choc ten tez jest bzdurny...dyskusja polega na podawaniu argumentow

a ja niezmiernie sie ciesze, ze nie musialam w tych czasach zyc, pewnie by mnie na stosie spalili

Gość wole...
a jednak wierzysz w ta sama religie co oni..., nie chce mi sie juz pisac, bo bym jeszcze pare argumentow przytoczyla jezeli codzi o nienawisc do zydow, ale pozwolcie ze nie dzis

no wybacz, ale ja kontratakować nie będę - bo kontratakować bym musiał też siebie, więc musisz liczyć na innych

Gość wole...
ooo jakas nowosc...widzac po stopce jednak tak

Gość wole...
ok zmeczylo mnie pisanie i pisanie, i nie uzyskanie zadnych argumentow...narazie, szatan z wami ;P...zarcik

Ja wierze w Boga a to zasadnicza roznica dobranoc, ja tez zmykam do lozeczka. Poczatac ta sama ksiazke co zawsze. No i zaraz moz z pracy wroci hurrra

Gość wole...
no ale chodzi chyb ado kosciola, wiec iwerzy w konkretna religie nie? temat jest o biblii, a biblia nastawia sie raczej na wiare chrzescijanska, a to jest religia, badz jesli chodzi o stary testament to judaistyczna

ale można wierzyć w Boga - nie wierząc w Biblię, można wierzyć w Boga i w Biblię ale nie w żaden kościół

wole...ty myślaca jesteś czy nie??? wciaż mylisz katolicyzm z chrześcijaństwem!!!!! zastanów się i nie osądzaj niesprawiedliwie. wyprawy krzyżowe to pod sztandarem papieskim, nie obrazaj prawdziwych chrzescijan, jak historii nie znasz. dobrze? chyba nadal nie masz pojęcia ze na świecie są jeszcze inne grupy wyznaniowe niż katolicyzm