Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matryca

książeczka sanepidu

Polecane posty

Gość matryca

prosze niech mi ktoś powie dokładnie co mam zrobić żeby wyrobić książeczke sanepidu, albo poda strone gdzie moge znleźć takie informacje. Jaki jest minimalny wiek w którym można książeczke wyrobić? Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam :-)

Gość lulkaw
idz do sanepidu i sie zapytaj, jejku..

Gość zyjkaaa
w przychodni musisz najpierw zdać kałówki czyli codziennie pn,wt,sr zanosisz do przychodni a dokładnie do higieny pracy za to sie płaci daja ci później wynik robisz przeswietlenie klatki piersiowej i idziesz z dokumentacja do sanepidu a i kup w ksiegarni pustą książeczke koszt ok 3 zł. a wszystko razem ok 100 zł wiek bez znaczenia

Gość trumtururum
idziesz do sanepidu, oddajesz kał do badania a oni ci dają książeczke. Robisz pozostałe badania: krew, płuca (nie orientuję się dokładnie czy coś jeszcze) i idziesz z tym do lekarza medycyny pracy (albo i nie robisz jak masz lekarza który ci ja podbije za kopertę :P)

Gość trumtururum
no widzisz, pewnie jest kilka sposobów :d ja książeczki nie kupowałam w księgarni tylko w sanepidzie do rachunku mi doliczyli. Próbki kału tez można w dwa dni załatwić, jednego dnia zanosisz próbkę z rana a na drugi dzień z wieczora dzień wcześniej i z rana 🖐️

Gość cati82
Mi kazali ją wyrobic, bo zaczelam pracowac w restauracji. Podobno oddaje sie tylko kał. Badanie krwi mowili mi jest niepotrzebne.Ani moczu. A czy robia to prywatnie w przychodniach?? Czy koniecznie musz jechac do innego miasta do sanepidu???Prosze o odpowiedzi..

Gość cati82
up up...

Gość trumtururum
Musisz sobie wziasc kalowke moze byc sloiczek i jak zrobisz kupe to wloz tak mniej wiecej 2 lyzki tej kupy, takie spore, zeby mieli co podac bo oni badaja miedzy innymi organoleptycznie i zanosisz paniom do sanepidu a one to szybciutko na miejscu zbadaja i dostajesz kasiazeczke od nich, proste.

Gość Samnu
Jeżeli ktoś chciałby książeczkę sanepidu taniej niech pisze sms na nr. 798-721-427

Wiek nie ma znaczenia. Pojemniczek ma znaczenie- możesz kupić w aptece albo dostajesz na miejscu. Tak swoją drogą, nie wiem co za psychol te pojemniczki wymyślał :D W moim mieście nie było możliwości jeżdżenia przez dwa dni, musiałam trzy dni jeździć. Ok. tygodnia czekasz na wyniki, ja akurat książeczkę też musiałam w papierniczym kupić, ale to na miejscu się dowiesz. Robisz raz na całe życie, chyba że zachorujesz np. na salmonellę. Wszelkie dodatkowe badania robisz jeśli są wymagane od pracodawcy. Zwykle do takich prac w agencjach tymczasowych są wymagane tylko zaświadczenia od lekarza ogólnego o zdolności do pracy, też wpisywane do książeczki. Teraz te badania lekarskie ogólne też są chyba bezterminowe (a przynajmniej półtorej roku temu były).

Gość Macom
Jeżeli ktoś chciałby książeczkę sanepidu niech pisze sms Łódź na nr. 798-721-427

Gość jarek99
Oferuje oryginalna książeczkę sandinowska (sanepidu) idealna zarówno do pracy dorywczej jak i stałej(jako hostessa na promocjach, w punktach gastronomicznych cateringu,ogółem do pracy przy żywności itp) prosto ze stacji epidemiologicznej z badaniami na nosicielstwo ważnymi cale życie, oraz z badaniami od lekarza medycyny pracy ( krew , WR,mocz, RTH, DRL)ważnymi rok.Książeczka posiada wszystkie wymagane przez pracodawców wpisy i pieczątki-nie ma mowy aby nie została zaakceptowana w pracy. Więcej informacji pod numerem 796 445 912 mam ograniczony dostęp do internetu dlatego proszę głownie o kontakt telefoniczny oczywiście w mIare możliwości odpowiem również na maile ***(możecie wysyłać numery telefonów-skontaktuje się z zainteresowanymi) Zapraszam do kupna naprawdę warto książeczka jest w 100% pewna bez ryzyka-cena to 80 złotych ODBIÓR OD REKI CODZIENNIE W WARSZAWIE