Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izula aa

czy musze zaczac nowe opakowanie tabletek w takim przypadku? pomocy

Polecane posty

Gość izula aa

ostatni raz uprawialam seks 13 wrzesnia a opakowanie tabletek skonczylam 16 wrzesnia. Chce na jakis czas odstawic tabletki ale mam pytanie : czy jak nie zaczne nowego opakowania 24 wrzesnia to moge zajsc w ciaze. Boje sie ze za malo tabletek zostalo po seksie z 13 do wziecia (bralam do 16 bo wtedy konczylo mi sie opkaowanie) i to moze miec wplyw.

mozesz zajsc i to nawet szybko. po odtswieniu tabsow, szczegolnie u mlodych dziewczyn moze wystapic owulacja nawet wczesniej nie spodziewana, a nieraz wystepuja ciaze mnogie. wiec lepiej uwazaj. bez gumki ani rusz.

Izo, jeśli masz na myśli ten seks z 13 września, to nawet nie zaczynając nowego opakowania pigułek antykoncepcyjnych, to w ciążę nie zajdziesz. Ale jeśli będziesz uprawiać seks kilka dni przed 24 września (albo po) i nie będziesz się niczym zabezpiaczała, to ryzyko ciąży jest duże. A pigułki zabezpieczają również podczas tej 7-dniowej przerwy, ale tylko przy założeniu, że potem bierzesz kolejne opakowanie.

Do lady_in_red21: chodzi mi o stopkę - uważam, że 57 kg to ostateczny cel - poniżej to już przegięcie - szkoda Twoejgo zdrowia (w końcu przed Tobą jeszcze dziesiątki lat, a nie rok czy dwa).

wiem wiem ... chyba zmienie stopke. doszlam do wniosku ze nawet teraz wazac 68 kilo nie jest zle ale wiadomo - w sklepach romzmiar 40 wystepuja w ilosciach sladowych. jak nosilam 42 to nic nie moglam sie siebie kupic w trollu np. wszytko za male. wiec chce zejsc do 38. i chyba styknie.