Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość endziiiiii

pominiecie dwóch ostatnich tabletek....co robic??

Polecane posty

Gość endziiiiii

zapomnialam wziac dwoch ostatnich tabletek z opakowania( czwartek i piatek)....a potem na domiar zlego wzielam odruchowo jedna z nich w sobote...dostalam normalnie okres...tak jak powinnam...i teraz nie wiem co dalej robic...czy wziac tabletke normalnie jak dotychczas bralam w sobote??

Gość ach te tabletki
nie wiem dokladnie jak masz teraz postapic ale napewno musisz sie teraz dodatkowo zabezpieczac. a jak tan namieszalas juz to zrob 7 dni przerwy i na 8dzien rozpocznij normalnie nowe opqakowanie tylko ze przez 7 pierwszych tab zabezpieczaj sie dodatkowo a od 8 tqabpowinno byc ok

trzeba sie nauczyc jak brac tabletki, jak nie umiesz, nie potrafisz zapamietac za masz wziasc to po co bierzesz. A potem bedzie kolejny topik ze tabletki zawiodly i jestem w ciazy. Jak sie nie umie brac to sie nie bierze

Gość endziiiiiii
droga MAJKO...biore tabletki od jakis 10lat....wiec chyba raczej potrafie to robic...pierwsza moja wpadka to ta o ktorej pisze...wstajac przez tydzien do pracy ok 3rano i wracajac ok 23ej wszystko moze sie mowiac oglednie popierdolic....i mozna wiele rzeczy zapomniec....no ale coz..dzieki za pouczenie i nie danie rady:)

No to doswiadczenie masz, a unioslam sie bo wiele dziewczyn bierze tabletki jak chce kiedy im sie przypomni a potem tragedia bo tabletki zawiodly. A co do pytania : Nie bierz tych 2 tabletek juz, zacznij od nowego opakowania po przerwie, tylko z jakims dodatkowym zabespieczeniem, przez ok 1 tydzien. :D

Gość endziiiiiii
dzieki MAJKA:) tylko nie wiem czy mam wziac tabletki tak jak bralam zawsze- czyli w sobote.....czy liczyc ta przerwe od tych tabletek co zapomnialam wziac...czyli od czwartku..( bo nie wzielam dwoch ostatnich z opakowania)

Gość ach te tabletki
normalnie jak zawsze 7 dni przerwy zrob(i zabezpieczaj sie w tym czasie)i zacznij nowe opakowanie na 8dzien i przez pierwsze 7tab zabezpieczqaj sie dodatkowo a od 8tabletki powinna juz wrocic pelna antykoncepcja

Gość endziiiiii
dzieki:) no to czekam do soboty:)

Gość skor skróciłaś branie
to nie możesz wziąć w sobote, tylko w czwartek, bo inaczej możesz wpaść, przecież ta tabletka co ją wzięłaś przez przypadek w sobote i tak niczego nie dała. moim zdaniem powinnaś dzisiaj wziąć aby było 8 dni, a zapomnienie dwóch ostatnich może się przytrafić.

nie musisz sie dodatkowo zabezpieczac, bo do pelnego zab potrzeba wlasnie 19 tabletek(czyli tyle ile wzielas) zrob normalnie 7 dniowa przerwe a 8 zacznij opakowanie. jesli chcesz powrocic do rytmu to do tego opakowania dolacz te 2 pominiete tabletki(tj w sumie 23, wtedy tez bedziesz zab)

Gość endziiiiii
wlasnie dowiedzialam sie ze jednak ta ostatnia tabletka sobotnia sie liczy.....i od niej musze zrobic 7dniowa przerwe i biore nowe opakowanie na ósmy dzien czyli w niedziele.... podobno liczy sie ostatnia dawka hormonow...czyli moja gapowa na maxa sobota.... dzieki:)

Gość anka_25
mam podobny problem biore Logest w trzecim tygodniu brania pigułek zapomniałam o jednej ...zrobiłam przerwe w ktorej wystapiło krwawienie. W czawrtym dniu dostałam okres i wziełam pigułke z koljnego opakowania... tak pisało na ulotce. czy jestem bezpieczna?

Gość ja jednak na twoim miejscu
wolałabym się dodatkowo zabezpieczać przez te pierwsze 7 dni, to nie boli a może cię ustrzec przed nieplanowaną ciążą, ale wybór należy do ciebie