Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ptysia mysia

Ginekolog - ile miąłyście lat jak wybrałyście sie na pierwsza wizyte???

Polecane posty

Gość ptysia mysia

Hej! mam 21 lat i nie byłam jeszcze u ginekologa, wiem że powinnam już tam dawno sie wybrac, ale jakoś zawsze tylko miałam checi i nie wychodziło.nie mam rzadnych problemów ale przebadac sie już najwyzsza pora? czy jest ktos kto tez tak póżno sie wybrał do ginekologa???? poraz pierwszy??? az boje sie powiedziec ginekologowi ze to moja pierwsza wizyta.

Gość lucy maud
ja mam 20lat i tez jeszcze nie bylam:( boje sie:(

Gość ptysia mysia
Bac to sie nie boje może wstydze i nie moge sie zebrać. No ale wkońcu trzeba.Przeciez to ludzkie sprawy.

Gość ptysia mysia
A jak dokładnie wyglada pierwsza wizyta?

Gość lucy maud
No ja juz zwlekam ponad rok..:( Cos czuje ze ochrzan od gin. moge zebrac za to ze jeszcze nie bylam:) Wybiore sie..tylko jeszcze nie wiem kiedy:)

Gość Ja juz o tym pisalam
..gdzies ,byl juz taki temat. Jak wyglada pierwsza? Chyba jak wszystkie nastepne. Pani pyta czy dziewica czy nie i w zaleznosci od odpowiedzi bada czy wszystko jest ok. Uwierzcie mi dentysta jest gorszy!:)

Gość ptysia mysia
No ja własnie tez boje sie ochrzanu:) od gina

Gość lucy maud
oj nie sadze:) dentysty sie nie boje:)

Gość ja też..............
sie jakoś tak wstydzę sama nie wiem to lekarz przecież ale ja się chyab boję najbardziej tego i chyba tylko tego ze...bo jak się rozbieram przed chłopkaiem to mnie to podnieca już troszke oczywiście i wiecie te nasze "soczki" i boje sie zeby podobnie nie było u lekarza mam 21 lat

Gość ptysia mysia
No szukałam na topikach o ginekollgu ale najczęsciej były to w jakim miescie jest dobry ginekolog. w miom miescie (malutkim)jest akurat facet musze sie wybrac do innego miasteczka bo wolałabym u kobiety.

Gość lucy maud
z tego co slyszalam faceci sa delikatniejsi:) Dlatego jak juz bym miala isc to tylko do faceta:)

Mnie matka zabrala jak mialam 12, moze 13. Nie zczaila ze dziecko okres dostanie , i oprocz tego traume na kilka nastepnych lat. Ostatnio musialam po postinor.Strasznie sie balam ale trwalo to zaskakujaco krotko.Niemila kobieta sprawdzila ulozenie macicy , cholera wie co jeszcze bo mialam zamkniete oczy :D zapisala piguły i bajo.Nie bylo zle ... Sama nie wiem skad ten stres??? Wole chodzic co miesiac do ginekologa niz raz na pol roku do dentysty:/ powaznie!!

Gość ptysia mysia
No a jak młody jakiś to było by mi niezrecznie. Jestem wstydliwa i zaraz puszczam buraka:(

Gość lucy maud
a ja wrecz odwrotnie:D

Gość lucy maud
to musimy starego wybrac:)

To ze "faceci sa delikatniejsi" to jest cholerny stereotyp laski!!! J edna trafi na delikatnego, inna przeczyta i tez sie wybierze w swoimi miescie do faceta-ginekologa i bedzie zonk bo zamiast takiego ,wyskoczy sliniacy sie zboczony koles ktory bedzie lubieznie łypał na to co ma pod majtkami :D Tak jak bylo w moim przypadku ,z tym ze lubiezne spojrzonka rzucala kobieta w strone MOJEGO faceta!!! Podstawa to DOBRY ginekolog.Nie wazne czy facet/laska , am byc D O B R Y!

Gość lucy maud
moze i racja:)

Gość ptysia mysia
Ta jest z owłosionymi łoi pomarszczonymi łapskami :D o fujjj na sama myśli mi sie niedobrze robi:) Nie no teraz już naprawde jak znajde czas ide do tego gina. kurcze tylko naprawde nie mam kiedy teraz studia mam a taki plan mam zajec że od rana do wieczora.

Gość o boze..
ptysia : moze miec nawet 10cm wlosy na rekach, jak bada to WKLADA REKAWICZKI gumowe wiec co Cie to czy ma wlosy czy nie??? Myslalas ze tak na zywca bedzie wkladal??

Gość ja też..............
a o tym co pisałam co powiecie?? strasznie mnie ten strach paraliżuje i tylko dlatego jeszzce nie byłam a na pierwszą wizytę to chcę do kobiety iść jednak

Gość a ja mam 22
w tym roku poszlam bo mialam jakas infekcje, tez nie moglam sie przelamac wstydzilam sie strasznie teraz juz dla mnie to normalne chociaz dalej sie krepuje, ale do faceta nie pojde chyba ze bedize odbieral moj pord nie wczensiej aa pierwsza wizyta wlasnie wyglada podobnie jak ktos wyzej napisal, mnie sie jeszcze pytala kiedy mialam pierwszy okres w zyciu ile lat, pobrala wymaz na cytologie do badania i za 2 tygodnie poszlam do kontroli... a moja nowa gin bada mnie za kazdym razem jak do niej pojde teraz lecze sie prywatnie...jest ten pierwszy wstyd przed tym, ze jakas obca osoba bedzie cie ogladac jeszcze dokladniej niz ty sama mozesz to zrobicc ale to jest ludzka rzecz i kiedys trzeba sie przelamac bo moze byc za pozno...

Gość wthert
ja jak miałam 28 lat przeszłam pierwsze badanie, wcześniej byłam raz, jak miałam 23, ale wtedy bez badania bo nie chciałam dzięki temu że się nie śpieszyłam, byłam na luzie i zero stresu, po protsu dojrzałam do tego badania oczywiście nie śpieszyło mi się bo nie miałam powodów, nie zachęcam tutaj do zwlekania z wizytą jeśli coś jest nie tak

Gość ptysia mysia
o boze... -----> no co ty wiem ze gołymi łapskami cie nie dotknie ale sama mysl mnie odrzuca dlatego pisze że wole iśc do kobiety

Gość ptysia mysia
O to widze ze w póżniejszym wielu nawet sa kobitki:) No ja tak mam ze jak mi nic nie dolega to stronie od lekarzy na kilometr:) Ale nie jestem dziewica wiec chyba zrobia mi tam wszystkie badania:)

Gość Ja juz o tym pisalam..
Tez mam 22 i to jest tak ze jak sie boisz to zrob sobie plan dzialania.. Bo to jest bardzo proste tak naprawde : umawiasz sie na wizyte, i idziesz. Nie myslisz ze bedzie wstyd ,bol,nieprzyjemnie lub przyjemnie poprostu odcinasz to wszystko!! Tak jak robocik :D Wyobraz sobie ze jestes japonska laleczka robocikiem:) :) :) nie myslisz i nie czujesz tylko dzialasz zgodnie z programem.. Ja taka srobe sobie zmontowalam jak szlam do dentysty a panicznie sie boje!! I zyje... zyje!!! A siedzialam na fotelu dentystycznym 1,5h!!!! Co to jest w porownaniu z kilkoma minutami badanka?:)

Gość a ja mam 22
ja chodze do kobiety z tego wzgeldu, bo nie chce aby jakis obcy facet mnie dotykal czy ogladal, po prostu sie krepuje obcego faceta niby ze to lekarz chyba ze lezalabym na porodowce czy w szpitalu z czyms wtedy juz mus, ale teraz jak mam wybor to woel kobiete....

Gość ojoj oj
a skąd wiesz czy kobieta ginekolog nie będzie mieć włochatych łąpsk?

Gość a ja mam 22
ja dentysty sie nie boje, nigdy nie bralam znieczulenia bo wczesniej nie pracowalam a rodzice nie chcieli mi na nie dawac a mialam kiedys sporo zembow do zaleczenie przez zla paste, teraz od kilku lat uzywam dobrej pasty do zubuw :D i mam ladny usmiech po mimo tego ze jestem palaczka, przede wszystkim mam zdrowe zeby nie bola mnie jedyne co mi przeszkadza to ze sa wrazliwe na cieplo czy zimno ale 100% kiedys wolalam polezec u dentysty niz u ginekologa...

Gość ojoj oj
a jaka paste uzywasz?? ja rzucilam palenie 2 tyg temu ..mam straszna prochnice i normalnie jak moja denti zobaczyla co sobie porobilam to myslalam ze mi tym wiertlem dziure w czole wywierci taka byla wsciekla!

Gość ojoj oj
ja Elmex od kilku dni..