Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała wredna zołza

nie znoszę przyszłej teściowej - kto jeszcze tak ma?

Polecane posty

Gość mała wredna zołza

No właśnie - nie znoszę swojej przyszłej teściowej (ślub planujemy na kwiecień) Żle się z tym czuje, bo tak naprawdę nie mogę powiedzieć o niej nic złego. Normalna osoba, wcale nie jakiś wścibski babiszon jak z tych złosliwych dowcipów. A ja jej po prostu nie znoszę!!! To chyba kwestia totalnej różnicy charakterów i osobowości. Ona jest strasznie flegmatyczna i potwornie nieżyciowa - tym dziwniejsze, że miała ciężkie życie więc chyba powinna lepiej umieć radzić sobie z problemami i mieć więcej woli walki. Ja szanuję ją za profesjonalizm (jest dziennikarką radiową) i szeroką wiedzę (niestety chyba teoretyczną ...). Jest osobą spokojną i bezkonfliktową. Ale do szału mnie doprowadza jej filozofowanie, rozwlekłość i przekonanie, że to ona jest najlepszą na świecie gospodynią i najlepiej wie jak wychować dzieci... No i jeszcze chorobliwa skłonność do znoszenia do domu starych rupieci od znajomych, żeby "nic sie nie zmarnowało". Kurczę, najgorsze jest to, że w stosunku do mnie jest zawsze miła i spokojna (i vice versa) i naprawdę nie mogę jej w tej kwestii niczego zarzucić. Ale po prostu ona samą swoją miną i postawą działa mi na nerwy!!! Czuję się z tym podle i pewnie dlatego o tym piszę, żeby się jakoś wygadać...

Gość mała wredna zołza
No, to masz już ten problem, który za ok pół roku ja będę miała. I też będę wtedy pisać: "nie znoszę obecnej teściowej" ;-) boraczej ani ona ani ja się nie zmienimy...

Gość goniaaaaaa
może dla własnego dobra-w końcu będziecie rodziną-postaraj się do niej pozytywnie nastawić! nie zacietrzewiaj się,skup się na jej zzaletach i na tym,że naprawde mogło być gorzej;)

Gość mała wredna zołza
Dzięki za radę goniaaaaaa - to całkiem logiczne co piszesz. Tylko problem tym, że mojka niechęćjest właśnie taka jakby... nielogiczna. Wiecie jak to jest - spotykasz kogoś pierwszy raz i od razu czujesz, że będziecie się świetnie dogadywać i rozumieć, albo czujesz, że będziecie jak pies z kotem... W moim przypadku to niestety ta druga sytuacja. :-(

Gość Cziucieła
Więcej tolerancji dal przyszłej teściowej. Nie możesz oczekiwać, że będzie taka jak ty tego chcesz. Ona taka jest i już. Szukaj jej dobrych cech, a nie tego, że jest flegmnatyczna i znosi graty do domu. Żeby wszyscy ludzie tacy byłi, ech. I pomyśl - jeśli ktoś będzie mial problem to raczej ona z tobą. Niestety.

Gość mała wredna zołza
Cziucieła - wiem, że mogłam trafić gorzej... Tylko marna to pociecha. A co do tych problemów, to na szczęście ona mieszka daleko od nas. Niestety, jest jeszcze telefon... A tak w ogóle, to będę jej drugą synową (ma już jedną od młodzego syna). I z nią też moja przyszła teściowa nie potrafi się dogadać. A ja np. dogaduję się z nią super. Może zmontujemy w przyszłości koalicję "niewdzięcznych synowych"? :-)

Gość asydsa
Teściowej oprzeważnie się nie lubi.Tak już jest .Ja swojej też nie lubię ale żadko się spotykamy i jakoś się tolerujemy.Zadna moja koleżanka nie przepada za swoją teściową.

Gość przyszla synowa
Ja ogólnie staram sie zawsze szukac w ludziach tych dobrych cech, ale co do mojej przyszlej tesciowej mam mieszane odczucia.Raz jest ok, czasami fajnie sie z nia zartuje jak jest jakis ciekawy temat.Ale ma tez duzo wad, ktore doprowadzaja mnie do szalu.Np.gniewa sie na syna (mojego faceta) jesli za duzo wypije.Przychodzimy czasem do domu z jakiejs imprezy a ona zaraz krzywo patrzy i komentuje.Dodam ze chlopak ma 26 lat i od 5 lat nie mieszka juz z rodzicami.Lubi jak wszyscy jej sluchaja gdy ona cos opowiada.Nie mozna w jej obecnosci przeklnac,nie mowie o jakichs powaznych przeklenstwach ale o takich zwyklych potocznych slowkach.Nie jest osoba jakos super wyksztalconą ale pracuje z wyksztalconymi ludzmi od ktorych nasluchala sie madrosci zyciowych i ciagle nam o nich opowiada - jest swiecie przekonana do swoich racji.A domownicy uwazaja mame za madra osobę i zawsze jej radza sie w roznych sprawach.A ona choc o czyms nie ma pojecia lubi ta swoja pseudomadroscia blyszczec.Poza tym jet obrazalska i czasami to naprawde doprowadza do szalu.Np.(gdy ja spedzam z chlopakiem weekend u jego rodziców) wstajemy rano a szanowna mamusia chodzi obrazona, twarz wykrzywiona we wszystkie strony a my nie wiemy o co chodzi.Ja tez sie glupio czuje bo nie wiem czy to na mnie jest zla czy o co do cholery chodzi.Dopiero po rozmowie mojego chlopaka z mamusia na boku okazalo sie, ze jest obrazona bo brat chopaka przekazal jej poprzedniego dnia ze o godzinie 9 moj chopak zawiezie mame na zakupy.Poniewaz byla juz 10 a my spalismy jeszcze mamusia obrazila sie.I tak jest zawsze, trzeba uwazac co sie robi i co sie mowi.No istny cyrk.Przepraszm, ze tak to chaotycznie napisalam ale tyle mysli i negatywnych emocji naplynelo mi w tej chwili ze nie moglam inaczej :D

Gość tenorcia
ja za to mam jesczze lepiej bo tesciowa jets super ale siostrunia mojego narzeczonego to taka mala siksa wszystkiego zazdrosci i ciagle robi na zlosc niby ma 20 lat a zachowuje sie jak 15 latka. Niby to nic ale jak jade do domu mojego narezczonego to wszystko robi zebym sie u nich zle i nieprzyjemnie czula wiec czasami sie zastanawiam co gorsze --- czy jebnieta siostrunia czy matka jak myslsicie??????

Gość jest jeszcze nadzieja
Tenorcia - nie trać nadziei. Jest szansa, że siostrunia jeszcze z tego wyrośnie i zmądrzeje... Może trochę to potrwa, ale nie trać wiary w cuda! A z matką (tzn. teściową) gorzej, bo na starość ludzie raczej się już nie zmieniają. A w każdym razie nie na lepsze, niestety...

Gość mirleta
a ja zerwaląm dla spokoju wszystkie kontakty z teściami i mamy spoko już kupe lat

Gość mirleta
...no ,ale taką jazdę jaką oni nam zafundowali to nie życzę nikomu...