Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noe

KTO MA DWA DZIECIACZKI JEDNO PO DRUGIM ALBO Z NIEWIELKA RÓZNICĄ????

Polecane posty

Gość noe

chciałabym miec drugiego dzidziusia a le mam ppare pytań ...

Gość noe
a woóle to chyab źle napisałm dwa dzieciaczki lepiej brzmaiłoby dwójke dzieci ..... ale juz zapóźno kazdy sie dowie ze nie umiem pisac beee...oszczedzcie mi komentarzy bo nie przezyje....:)

ja mam córki \"rok po roku\" ale są już większe, mają 5 lat i 4 lata :) mam też rocznego synka i w maju będzie jeszcze jedno :) chętnie Ci odpowiem na pytania, jeśli tylko będę umiała...

Gość noe
chciałabym miec juz drugie Patryk ma 1,5 roku i boje sie ciazy bojest bardzo zywiołowy i martwie sie ze tego nie zniose

Gość noe
tzn nie to ze nie zniose tego psychicznie tylko np. ze bede go musiała nosic na rekach jak bedzie płakał albo ze niebede mogłą sie wyspac a przeciez trzeba byc wypoczetym i takie yam rózne mam obawy zwiazane z tymze moje dziecko nei bedzie np.rozumiało ze nie moze skakac na mame albo bawic sie w ganianego......

małe dzieci mogą zrozumieć więcej niż nam się wydaję... pewnie, że nie da się uniknąć noszenia starszego dziecka, ale stanowcze \"nie wolno\" pomaga w wielu sytuacjach :) na szczęście moja druga ciąża była bezproblemowa i nie miałam większych problemów... wymyślałam dla starszej córeczki zabawy \"stacjonarne\" szybko nauczyła się rysować, układać puzzle... znacznie trudniej było w kolejnej ciąży, bowiem moja druga córka to żywe srebro :) i nie usiedzi chwili spokojnie... ale też się udało przetrwać szczęśliwie czas ciąży... chociaż nie było łatwo, uważam że warto! dziewczynki cudownie ze sobą współpracują, szaleją i bawią się! są wielkimi przyjaciółkami :) łatwiej by Ci było, gdybyś mogła liczyć na jakąś pomoc, ale i bez tego, jeśli się zdecydujesz na drugie dziecko dasz radę :) szkoda tylko, że nie urośnie Ci druga para rąk! przydałaby się ;)

Gość noe
z pomoca nie maszns raczej w sumie PATRYK bedzie miał 2 i 5 roku jakbym niedługo zaszłateraz juz rozumie duzo .....słyszałm dwie sprzeczne opinie ze lepiej jest miec jedno po drugim bo sie nie zapomina wszystkiego i jezt sie przyzwuczajonym do tzw.pieluch a druga to taka ze im dzidzius starszy tym sie lepiej zaopiekuje drugim dzieckiem tylko czy wtedy nie zabieramy mu troche dziecinstwa w koncu to neid zieci sie maja zajmowac soba.......hm

Gość basqa
JA MAM DZIECIATKA ROZNE TO ZNACZY DWOCH SYNOW DWA LATA ROZNICY 16 I 14 LAT I DZIEWCZYNKE 3 LATKA ORAZ CHLOPCA 14 MIESIECY I PODZIWIAM SIEBIE SAMA BO NAPRAWDE PRZERWA DWU LETNIA TO ZA MALO.N A OGOL DZIECI SA ZAZDROSNE O MAME JESLI MASZ JEDNO NA REKACH DRUGIE TEZ CHCE I NIE JEST LEKKO MYSLE ZE MOZE POCZEKAJ AZ SYNEK SKONCZY DWA LATKA PONIEWAZ TRZY LATKOWIE SA ROZSADNIEJSI I LATWIEJ IM WYTLUMACZYC DLACZEGO MAMUSIA MUSI KARMIC DZIDZIE ITP Moja dwuletnia coreczka kiedy wrocilam ze szpitala i karmilam piersia malenstwo rozplakala sie tak jak nigdy w zyciu ,kiedy zaczelam jej tlumaczyc ze musze nakarmic dzidzie zeby urosla i zapytalam co mam jej dac zamiast cycusia odpowiedziala mi zupe mu daj .Z czasem przywykla do nowej sytuacji i zaczela mi pomagac w opiece nad maluszkiem czasem podajac pieluszke ,wycierajac mu buzie itp ale poczatki byly straszne moim zdaniem lepiej miec dzieci po trzech latach, bo widze jaka teraz jest moja corcia kiedy ma trzy latka .

Gość o w morde jeża
Jezu - ale macie dzieci! :classic_cool:

Gość basqa
niektorzy uwazaja ze powyzej dwojki to juz patologia mi jest dobrze z moja gromadka wychowuje je sama bo maz pracuje w delegacji jest raz w tygodniu w domu i jest ok planowanych jest troje a ostatnie to przypadek kochany przypadek uswiadomilam sobie ze bardzo go kocham kiedy mial 41 stopni goraczki i musialam wezwac karetke bo mialam wrazenie ze nie przezyje to byly straszne chwile ,Dzieci sa calym moim swiatem i to jest dla mnie cel w zyciu nie rozumie osob ktore stawiaja kariere na pierwszym miejscu Majac taka gromadke czuje sie spelniona jako kobieta i wcale nie jest straszne miec tyle dzieci Chociaz w domu panuje totalny haos ale mozna przywyknac Przez 11 lat bylo tylko dwoch chlopcow i wyrosly z nich snobki teraz sa zmuszeni do myslenia o innych Moim zdaniem tam gdzie jest jedno dziecko to jest ono skrzywdzone przez rodzicow i chocby nie wiem jak rodzice starali sie je dobrze wychowac to i tak z czasem wyjdzie z niego egoista moze sie myle ale takie mam zdanie czy myslicie podobnie?

Gość noe
ja jetsem jedynakiem dlatego hce miec dwójke bo samemu jest smutno i chocicaz na codzien nie jestem samolubna i raczej pomagam innym to czasami wychodzi jedynak....

Wydaje mi się, że to czy dziecko będzie zazdrosne czy nie, zalezy od dziecka. U mojej siostry jest 2,5 roku róznicy i starszy syn nawet przez chwile nie był zazdrosny. generalnie wcale sie nie interesuje swoim bratem, bo ma ważniejsze sprawy w życiu. U mojej znajomej było 7 lat różnicy i starsza corka bya strasznie zazdrosna. Wyadje mi sie, ze dla dzieci jest lepiej, jak różnica jest mala. Na pewno to trudniejsze zadanie dla rodziców, ale jak przebrna przez pierwsze lata, to potem dzieci moga sie ze soba bawić.

Gość basqa
zgadzam sie ze mala roznica wieku jest lepsza ale nie za mala gdy dziecko ma trzy latka jest w miare samodzielne tzn potrafi sie ubrac samo zjada obiad itd jest lzej mamie a dzieci z taka roznica wieku znajda wspolny jezyk kiedy malenstwo podrosnie ja mialam pawelka kiedy ania skonczyla dwa latka i czasami nosilam obydwoje na rekach po to zeby ania nie czula sie odrzucona karmiac pawla piersia anie karmilam zupka jednoczesnie poniewaz ona byla za mala zeby zaczekac teraz juz wie ze musi na cos zaczekac i da sobie niektore rzeczy wytlumaczyc ,dlatego mam takie zdanie ze trzy lata to najlepsza roznica.

Cześć dziewczyny.Ja odkąd pamiętam zawsze chciałam mieć dwoje dzieci.Drugiego syna urodziłam cztery lata po pierwszym.Byłam i jestem bardzo zadowolona z tej różnicy wieku.Gdy młodszy syn miał 4-5 latek zaczełam znów myśleć o tym aby urodzić dziecko,no i jestem teraz w ciąży,różnica będzie 7 i 11 lat.I to wcale nie znaczy że się zapomina o pieluchach czy o innych rzeczach związanych z dzidziusiem.Rób tak jak ci serce podpowiada,bo żadna z nas nie jest wstanie zadecydować za ciebie.Mogę ci jedynie podpowiedzieć że na twoim miejscu bym poczekała aż twój synek podrośnie i nie będzie potrzebował aż tak twojej opieki i zainteresowania.

Gość noe
serce mi mówi ze chce teraz:) ale rozum mówi poczekaj i jak narazie wygrywa poczekam troche porobie sobie badania bo choc moja ciaza była nieplanowana to teraz chciałam sie uporac najpierw ze zdrowiem bo cos mi kregosłup szwankuje ......

Gość basqa
a wiesz ze ciaza to ogromne obciazenie dla kregoslupa ja mam czworke i jak rano sie przebudze to nie wiem jak wstac z lozka tak mnie boli kregoslup, teraz juz mniej nosze moje maluchy ale najmlodsze nosilam na rekach bardzo dlugo bo do roczku mial kolki i plakal ,naprawde jest bardzo ciezko z dwulatkiem i malenstwem.Moja rada zaczekaj az bedzie mial trzy latka wytedy zobaczysz roznice i porownasz jaki byl jako dwolatek to naprawde jest widoczna roznica i wtedy pomysl o ciazy

Gość noe
no chyba racja bo moja pierwsza ciaza była bezproblemowa ale za to po ciazy takie drobne dolegliwosci i jeszce tenkregosłup poprostu rosnie mi jakos poprzecznie kosc która bardzo mnie boli tuz przy kosci ogonowej jakby jakies zwyrodnienie jutro ide do lekarza