Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mairabella36728

Kiedy usg da nam pewnosc ze dziecko bedzie zrowe?

Polecane posty

Gość mairabella36728

jestem w 9 tc i chcialabym byc pewna ze dzidzius rozwija sie prawidlowo, jest zdrowy, nie ma wad wrodzonych ani innych chorob.. czy zwykle usg da wynik? jesli tak to w ktorym miesiacu.. ajesli nie to napiszcie jakie badanie nieinwazyjne moge wykonac ktore dadza mi pewnosc.. slyszalam o tescie pappa.. na czym on polega.. i ile czeka sie na wynik?

chyba najbardziej pewnym badaniem jest USG 3D, ono jest płatne, ale można dokładnie pooglądać wszystkie narządy dzidziusia :)

Gość ale w ktorym tg
jest ono w pelni miarodajne??

Gość dr Q
W 100% - nigdy. Niestety.

Gość ale w ktorym tg
to jaki test mam zrobic najwczesniej zeby wszystko wyszlo.. ze ma wszystkie raczki, nozki.. i w ogole zze jest zdrowa dzidzia?? bo ja nie moge zyc w takiej niepewnosci:(

Gość dr Q
Usg pokaże czy rączki i nózki są na miejscu w standardowym 12-14 tyg, może nawet wcześniej, ale zazwyczaj pierwsze usg robi się właśnie w tym czasie.

nie ma jednego takiego badania. Pierwsze 11-14 tc pod kątem Zespołu Dawna i innych wad genetycznych, następne 20-24 tc, pod kątem prawidłowości rozwoju narządów wen. ze szcz.uwzgl. serca, kolejne ok.33 tc jak wcześniej.