Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały czy duzy

PIES i dzieci. Jaki? Mały czy duzy? Jaka rasa?

Polecane posty

Gość mały czy duzy

Czesc, chce kupic moim dzieciom pieska ale nie wiem jakiej rasy, poradzcie cos :)

Gość idealny będzie labek
labrador znaczy :-) jest bardzo rodzinny

Obiegowa opinia o psach jest taka, ze najlepiej z dziećmi wychowuje się labrador lub golden retriver. Chyba nawet nie stwierdzono przypadków pogryzienia dzieci przez te psy (ale nigdy nie wiadomo do końca). Beagle jest dobrym psem, jeśli ma się podwórko, na którym może się wybiegać. To jest pies myśliwski (albo gończy) i potrzebuje bardzo dużo ruchu. Osobiscie boksera, amstaffa, dobermana, wilczura nigdy bym nie wzięła do wychowywania z dziećmi. Ale to jest tylko moja opinia. Zajrzyj do schroniska, może tam znajdzie się jakiś osamotniony szczeniaczek, a teraz, gdy idzie zima, tym bardziej przydałaby sie tym psiakom nowa rodzina.

o labradorach krąży taka legenda, że jeśli chcesz żeby zaatakował nieprzyjaciela/wroga musisz wydać komendę \"zaliż na śmierć\" :-D to takie łagodne stworzenia:-) sporo psów przewodników to też labki, więc o czymś to świadczy. pozdrawiam.

Gość hfjhn
a ja jestem wstretna i okrutna ,ale wlasnie szukam kogos kto by wzial do siebie moja suczke shih-tzu. mam 2 letnie dziecko a w domu tyle siersci ze juz nie daje rady:(. jest wszedzie!na poscieli,ubraniach! drze gdy podaje cos do jedzenia ,zebym tam tez nie zobaczyla "wlosa".czesanie,scianie siersci nic nie pomaga. dlaczego moje dziecko ma na tym cierpiec? gdy bylam sama nie przeszkadzaly mi te "kudly",ale teraz? boje sie strasznie,jak pies to zniesie,ale juz postanowilam.bede o niej myslala w dzien i w nocy.. oczywscie nigdy w zyciu zadnego psa!!! chyba ze "kolo domu"jak sie przeprowadze na wies.

Mam małą suczkę - kundelka i zastanawiam się, jak będzie traktować nasze dziecko :) Ale wydaje mi się łagodna poza momentami, kiedy cieszy się z powrotu pani i dosłownie rzuca się na szyję, gdy na moment gdzieś przysiądę :D

Gość Popieram tylko boksera
Sama mam 3-letniego synka i niespelna rocznego Boksera!Pies sie siwetnie dokaduje z dzieckiem i odwrotnie!Franek robi z nim co chce a szczeniakowi to sie podoba!Bawia sie razem godzinami!Poza tym boksery to najlagodniejsze psy na swiecie wieczne dzieci a przy tym slodziutkie i urocze, a przy tym tanie w utrzymaniu-nie linieja!Nadaja sie zarowno do domku jak i do blokow!Goraca polecam

a ja sie wychowałam z wilczurem i nigdy mnie nie użarł :O nawet gdy miał klamerki na uszach i ogonie poprzypinane:P

moj najmlodszy braciszek wychowywal sie z suczka - kundelkiem :) tez prawdziwa przyjazn byla miedzy nimi i jest nadal :) tylko - gubi siersc :(

Gość EWCIA PL
Od zawsze u nas w domu były psy.Kiedy byłam dzieckiem miałam dwa kundelki,były bardzo posłuszne , przyjezne i wierne.Kiedy byłam nastolatką wzięłam z azylu suczkę,mimo,że minęło 8 lat od kiedy nie żyje do dziś ją mam w swoim sercu. Od 6 lat w moim domu jest american cockel spaniel suczka Lejdi. Moja córka miała 3 latka kiedy Lejdi z nami zamieszkała.Jak Lejdi miała 2 lata urodziłam syna.Nigdy nie było konfliktu między dziecmi a psem, kochają się bardzo. Fakt,że jest wszędzie pełno psiego futra, ale wystarczy dbac o pożądki i wszystko jest ok. Planuję kupic drugiego psa również suczkę.Tym razem goldena retrivera.To cudowne psy idealne dla dzieci.

Proponuje labradora,bo sama na wielkanoc kupiłam swojemu synkowi.Pies jak opisują bardzo przyjazny i łagodny dla dzieci.To co wyrabia mój syn z nim przechodzi ludzkie pojęcie.Ganiają się,skaczą na siebie no i wieczne całowanie.Z tyn kundelkiem to bym się zastanowiła(chyba że masz pewność co do mieszanki ras).

Dodam jeszcze ,że labrador jest typowo pokojową rasą i nie potrzebuje wielkiego ogrodu.Wystarczy tylko chęć na spacery i chociaż w weekendy pożądne wybieganie się z psem.

witam!ja polecam labradora miałam takiego zanim Patrys sie urodził jednak jka zaszłam w ciaze do zawiozłam go do mamay która ma dom i jest mu tam lepiej a ja mieszkam w bloku.jednak jak tylko tam jestesmy terion bo tak ma na imie od razu zaczyna sie z maluchem bawic a jak Patrys zaczyna płakac to przybiega i popiskuje jakby chciał go ratowac .kolezanka ma sznaucera miniaturke był juz zanim sie urodziła Maja wiec teraz super sie z nia bawi w rzucanie piłki i przynoszenie róznych przedmiotów .jak mieszkasz w bloku to mały pies jest lepszy ale to i tak duzy obowiazek

Gość
a ja mam owczarka niemieckiego pilnuje mojego malucha na podwórku

ja wychowywałam sie z wilczurem i wiazałam mu garnki na szyii wsypywałam do niego trawe i wkładałam tam zaby a misiek to nosił:) tez nigdy nie usłyszłąm sprzeciwu z jego pyszka:)

shih-tzu rzeczywiscie jest mocno upierzony:)mi sie nie podoba jest u mnie na osiedlu jeden i ma na imie paździoch:)

Gość shih tzu
ciekawe w takim razie dlaczego tak klamia?? patrz pnt 7: TUTAJ DOWIESZ SIĘ CZY POWINIENEŚ DOŁĄCZYĆ DO GRONA SZCZĘŚLIWYCH POSIADACZY SHIH TZU Krótki test jednokrotnego wyboru(tak lub nie), który ułatwi Ci odpowiedzieć na pytanie : czy Shih Tzu jest dla Ciebie? 1. Czy chcesz ślicznego pieska, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie? 2. Czy chcesz mieć psa przyjaznego wszystkim ludziom i stworzeniom żywym na tym świecie, pieska obdarzającego serdecznością i życzliwością wszelkie istoty? 3. Czy będziesz spędzać ze swoim psem jak najwięcej czasu, pragniesz aby wszędzie(o ile to możliwe) Ci towarzyszył? Shih tzu przebywający w domu samotnie np. przez kilkanaście godzin będzie nieszczęśliwy, chyba, że zapewnisz mu towarzystwo drugiego Shih Tzu. 4. Czy chcesz mieć pieska łagodnego, cierpliwego, który będzie szczególnie uwielbiał dzieci(z wzajemnością-dzieci kochają Shih Tzu)? 5. Lubisz czesać, wymyślać różne odjechane fryzuru dla swojego pieska(musisz bezwzględnie znaleźć czas na jego pielęgnację lub zlecić ją profesjonaliście w psim salonie fryzjerskim) 6. Ty lub ktoś z domowników cierpi na alergię?(Shih Tzu jest jedyną rasą na świecie którą mogą mieć alergicy)!!! 7. Chcesz mieć psa ozdobnego, długowłosego, ale nie chcesz mieć sierści psiej na ubraniu i meblach?(Shih Tzu nie gubi sierści)!!! 8. Nie lubisz ujadających rozszczekanych psów?(Shih Tzu są bardzo ciche-nigdy nie szczekają bez bardzo ważnej przyczyny)!!! 9. Pragniesz aby Twoje życie stało się radośniejsze, bardziej szczęśliwe?(pieski Shih Tzu zawsze są radosne, witalne,przenoszą swoje szczęście na otoczenie, chętne do zabawy, nie mające złych dni)!!!

Gość tez mam bokserka
jest bardzo lagodny, a przy tym obrońca - ale pamietaj - boksery sa bardzo czule i wrazliwe, nie powinny zosrtawac na dluzej niz 3 godziny same, bo bardzo cierpią! Musza miec wciaz towarzystwo!

Gość hfjhn
z tym 7 punktem to sciema,naprawde. juz sie boje co sie bedzie dzialo w mieszkaniu bo zaczyna sie okres grzewczy-powietrze suche,kaloryfery grzeja a siersc...wypada:o to samo jest wiosna-tylko tym razem gubi siersc zimowa. wiem,ze kazdy hodowca tak reklamuje shih-tzu(ze nie gubia siersci),ale to nieprawda. i to czesze ja prawie codziennie!nawet nie chce myslec co by bylo gdybym tego nie robila. ktos napisal,ze wyatarczy dbac o porzadek i nikt nie zauwazy,ze mamy psa w domu. nie zgadzam sie z tym.sprzatam,wycieram podloge a siersc jest.zrezygnowalam z dywanow,wykladzin aby bylo utrzymac mieszkanie w czystosci.po prostu:albo nie masz psa i masz sterylnie czytso,albo masz i...jest jak jest. nie wiem...moze spawa wyglada inaczej przy wiekszych mieszkaniach,ale przy moim jednym pokoiku wesolo nie jest. co nie zmienia faktu,ze piesek jest kochany,uwielbia dzieci i 0 w nim agresji.

Gość hfjhn
Papierowe Nozyczki-ona tez byla juz nie raz podcinana:) roznica byla tylko w tym,ze "klaczki"byly krotsze:) jutro tez mam w planach wizyte u fryzjera kurcze,nie myslcie,ze jestem bez serca:(naprawde ten pies wiele dla mnie znaczy...juz napisalam Maandarynce na GG,ze szukam kogos znajomego dla mojej suni.zebym ja mogla odwiedzac itp marzy mi sie by ktos ja "przechowal"do poki na wiosne nie wprowadzimy sie na wies,do nowego domu:(.wiem,ze to tez byloby ciezkie przezycie dla psa,byc tak oddawanym i odbieranym,ale nie chce sie jej pozbywac na zawsze:(. opiekowalam sie nia,byla ze mna zawsze i wszedzie.miala 2 powazne operacje w swoim zyciu,wiec tym bardziej zalezy mi by byla na tym swiecie jak najdluzej..juz sama nie wiem co robic:(

Gość shih tzu
nie martw sie..jezeli macie w perspektywie przeprowadzke na wies to sie juz przemecz, dziecku nic nie bedzie wrecz przeciwnie nie bedzie mialo alergii..jak zamieszkacie w domku z wybiegiem psina nie bedzie juz tyle gubila siersci bo bedac czesto na dworzu bedzie siersci potrzebowala aby utrzymac cieplote ciala i wtedy tak wlosy nie wychodza..w blokach to porazka, wiem bo mam pieska 10 lat, nie jest tak zle bo ma dosc krotka siersc..ale i tak czesto sprzatam..

z tego psa pzdziocha to sie nasmialam!!!!!:D:D:D:D A moja opinia moze wydac sie kontrowersyjna ale amstaffy to psy strasznie zakochane w domownikach,moja sunia wpusci kazdego,cieszy sie jak glupia z kazdego czlowieka ktory wejdzie do domu. Teraz wychowuje sie z moim bratem(on ma 7 lat),i wyrabiaja razem strasznie.a najlepsze sa dla nich wspolne spacery,bieganie.Tylko trzeba uwazac na ludzi z kapturami na glowach bo nie cierpi, parasolek tez nie moze zniesc:P Ale nigdy nikogo nie ugryzla,warczy tylko,ale jak ejst zajeta zabawa to nie zwraca uwagi na swiat. UWielbia male dzieci,ale trzeba wuazac bo pies ma duzo sily i jak dziecko male to moze je rpzwrocic i narobic krzywdy.jedynie to jest w tych psach niebzpieczne-ONE NIE SA SWIADOME SWOJEJ SILY.