Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ameliiiaaaa

jade do Polski po 9ciu latach nieobecnosci...

Polecane posty

Gość ameliiiaaaa

Jakie programy telewizyjne mi polecacie i co jest teraz w Polsce popularne i gdzie sie zakupy robi w Warszawie i jakie sa popularne polskie osobistosci?

Gość po 9 latach przed TV bedziesz
siedziec???? a znajomi? rodzina?

Gość ameliiiaaaa
nie mam rodziny niektore soby jej nie maja nie wszustko takie do siebie podobne-kazde zycie inne-a zrozumiesz to?

Gość ameliiiaaaa
niczyja to sprawa czy przed tv siedze ma ktos cos do zaproponowania czy nie?

Boże ! W czasach gdy ludzie setkami tysiecy stad wyjeżdżają, ta wraca ! Inteligencja Ci wyparowała do szczętu na tej obczyźnie czy jak ?

dooobra - kolejna smoatna w wielkim miesci - a kino, teatr, wyjscie do knajpki - miedzy ludzi!!! nie masz rodziny to szukaj znajomych...no sorry ale Tv to mnie jakos odrzuca i to na pierwszym miejscu w kolejce! Popularna jest Doda i seral M jak Mdlosci...tfu Milosc....i juz jestes na czasie. I koniecznie egzaltuj sie "tancem z gwiazdami" i tym kto w nim z kim sie bzyka i ktora z tanczacych ma grubsza dupe....kobieto taki szajs jak na calym swiecie. Programy na licencjach i komercjalizacja. Nie slyszalas tam za granica slowa GLOBALIZACJA?

Gość ameliiiaaaa
nie wracam! odwiedzic chce na dwa tygodnie i przez te dwa tygodnie jak najwiecej zobaczyc co sie zmienilo i jak...jestem bardzo ciekawa-ogladam tylko jakies zdjecia ulic na necie, nawet nie wiem o co sie pytac, jak jest teraz w Warszawie itp...

Gość ameliiiaaaa
do : po 9 latach przed TV bedziesz kazdy kraj ma swoje ulubione programy i gwiazdy w ogole nie znane poza granicami jak nie opuscilas grabic to byc moze sie nie orientujesz slowo GLOBALIZACJA w tym nie pomoze

Gość hahahahahahhahahaaaaaaa
2 tygodnie? taniec z gwiazdami doda mandaryna M jak milosc na dobre i na zle kaczory afery syf totalny a i najwazniejsze radio maryja

do Ameliiiii...pozdrawiam z niemiec:D

dlatego wlasnie nie miesci mi sie to w glowie.

Gość ameliiiaaaa
dziekuje a jakies programy z wywiadami gwiazd piosenki itp? znalazlam na necie tytul "Kawa czy Herbata" -czy ti jakis popularny program?

Gość hahahahahahhahahaaaaaaa
ale ja zartwoealem - to syfy nad syfy:D:Dchoc przyznaje masowka:D:D do>>>po 9 latach przed TV bedziesz - pozdro

Gość ameliiiaaaa
to fajnie ze jestes w tam pozdrawiam a jak w Niemczech z tolerancja?

Gość ameliiiaaaa
przez pierwsze dni bede spac w dzien bo zmiana czasowa wiec bede ogladac programy

W takim razie jak już przyjedziesz to po pierwszym szoku na lotnisku bedzie juz tylko gorzej. A po dwóch tygodniach z rozwianym włosem i rozbieganymi oczami bedziesz odliczać minuty do wyjazdu.

z tolerancja - ok. jeszcze lepiej z mysleniem. przynajmniej u mnie. dobra - tkaj watek, bo mnie to nie rajcuje, Zdziwilam sie i tyle. A globalizacja ma do rzeczy - niestety. Coraz trudniej znalezc program nie bedacy kalka amerykanskiego, czy holenderskiego. A o polskim teatrze TV - ktory jest ewenementem - chyna nie bede Ci pisac, bo jednak widze, ze masz "szersze" zainteresowania.

Gość ameliiiaaaa
dlaczego? ogladalam zdjecia i naparawde fajnie wszystko wyglada-przeciez sporo sie zmienilo , prawda?czy ktos zobaczyl Warszawe po dlugiej nieobecnosci , bo moze trudno zauwazyc zmiany jak sie obok nich jest

Amelka, przyjedziesz, popatrzysz, nakarmisz swą sentymentalną duszę a potem pojedziesz. Ja tak mam - ilekroć przyjeżdżam do jakiegoś dziwnego kraju typu Polski. Owszem posiedzieć mogę ze dwa tygodnie, ostatecznie ludożerców nie ma, na ulicach jeszcze nie strzelają, a powietrzem jako tako oddychać się da.

Gość ameliiiaaaa
Trawnik... a co sie nie podoba?i czy w sklepach jest duzo dobrej zywnosci , bo naprawde ciekawa jestem wszystkiego... pojechalabym na dluzej ale stac mnie tylko na razie na dwa tygodnie

Sparafrazuję Dezyderatę Piwnicy pod Baranami: \"...Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny kraj...\" W Polsce nie ma dobrego klimatu i to nie tylko w sensie pogodowym. Nawet oficjalne dane mówią o emigracji ponad dwóch milionów ludzi - głównie młodych, inteligentnych, dynamicznych i kreatywnych. Nie chce mi się wchodzić w szczegóły - o nich napiszą Ci inni - nie będę pisac o zaopatrzeniu sklepów czy programie TV. Rzecz w tym - przynajmniej w mojej opinii - Polska to kraj utraconych złudzeń, podcietych skrzydeł i ciągle marnowanych szans. Totalne dno w polityce przekłada się też powoli na inne sfery życia. Pozostaje pójść w ślady tych wyjeżdżających milionów albo zaszyć się w Bieszczadach - bo to mimo wszystko piękny kraj, chocby w sensie krajobrazu. Pozdrawiam i zyczę braku rozczarowań

{ Nawet oficjalne dane mówią o emigracji ponad dwóch milionów ludzi - głównie młodych, inteligentnych, dynamicznych i kreatywnych. } Tia... i o to chodziło Balcerowiczowi ? :o

Gość Trawnik zacznij sie udzielać
na niemieckojęzycznych forach, nie katuj swej wrażliwej duszy na kafeterii. Albo zajmij się robieniem porządków, i pilnuj aby twoi sąsiedzi takowy zachowywali :P

--> Myrevin co Ty kurna człowieku ..... gadasz [czuć od Ciebie kaczym pierzem] Balcerowicz to akurat najmniej miał do tego - lepiej popatrz na to, co stalo się za dzisiejszych \"elyt\" politycznych, jak kaczuszki-chomiczki dokumentnie wszystko rozwalajż swoim brakiem taktu politycznego, wszystko-fobiami, jakich maja zajebistych doradców [w imieniu wszystkich nauczycieli dziękuje Romanowi G. za zrobienie ze szkół jeszcze większego syfu i pracy nauczycieli - najbardziej niedocenioną]. A Balcerowicza to zostaw w spokoju, jest to niezwykle mądry człowiek, który byłby [i jest] doceniony wszędzie na świecie, zrobiłby ogromną karierę.. ale nie w Polsce, tutaj jego nazwisko służy oszołomom w sloganach, a na jego osobę generalnie się pluje. Bo przeciętny \"poloczek\" gówno, za przeproszeniem, rozumie z tego, co Balcerowicz mówi. A do autorki - 2 tygodnie to czas akurat, żeby zrobić sobie taką \"podróż sentymentalną\" po miejscach wspomnień i zdążyć wróćić zanim rzeczywistość zacznie przygniatać. Więc korzystaj, póki masz w głowie tylko dobre wspomnienia.

--> Kici-kici Pisz zdrowo, wolno ci. { Balcerowicz to akurat najmniej miał do tego } Jeżli nie wisz to ja ci przypomnę. Od conajmniej 1993 roku każdy rząd czy to postkomunistyczny czy to liberalny czy inny. Mówił że realizuje plan Balcerowicza. Sam genialny twórca planu nigdy nie twierdził że jest inaczej. Więc wmawiać że nie jest w żaden sposób odpowiedzilny za stan polskiej gospodarki, możesz swoim znajomym. { lepiej popatrz na to, co stalo się za dzisiejszych \"elyt\" } Stan gospodarki \"nagle\" się pogorszył po ostatnich wyborach ? :o { w imieniu wszystkich nauczycieli dziękuje Romanowi G. za zrobienie ze szkół jeszcze większego syfu i pracy nauczycieli } A co to ma do tego że gospodarka prawie zdechła ? { A Balcerowicza to zostaw w spokoju, jest to niezwykle mądry człowiek, } Wolne żarty. Człowiek na jego stanowisku musi się liczyc z krytyką. Choćby i takich kretynów jak ja. Powiedz to tym 2 milionom emigrantów ze to mądry człowiek. { Bo przeciętny \"poloczek\" gówno, za przeproszeniem, rozumie z tego, co Balcerowicz mówi. } Od conajmniej dwóch lat zadaje na około pytania, co takigo było genialnego w jego mplanie. NIKT nie potrafi mi wyjaśnić. Ja sobie nie życze by nazywano kogos geniuszem nie uzasadniwszy tego w żaden sposób.

Gość Pamiętający wszystko
KICI-KICI ! Aleś ty naiwna ! ! ! Pamiętasz chociaż jak Pan Prof. Wielki Teoretyk schładzał gospodarkę i zamknął granicę se Wschodem ,bo podobno Unia tak chciała (potem powiedziała ,że NIE ! ),ale było już za póżno ,bo unijne firmy weszły na tamten rynek bo miały unijne dopłaty do eksportu ,no i tamci nie mogli robić zakupów u nas !!! Pokazywali wtedy jak nasze przygraniczne hurtownie umierały, a Pan Cwaniaczek mówił ,że tak musi być !!!

Gość kulbieta
do>>>KICI-KICI.........mow mi jeszcze o szanownym i wielce uczonym autorytecie panu B.......to uwierze, ze chwile, ze wyjechalam z nadmiaru dobrobytu.....