Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ha_ha_ha

Autostrady dla bogaczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!najdrozsze w europie!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ha_ha_ha

Opłaty będą horrendalnie wysokie też na innych odcinkach: na przykład przejazd ze Strykowa pod Łodzią do Pyrzowic na Górnym Śląsku będzie kosztował 40 zł. To tyle, ile cena benzyny wypalonej na tej trasie! Eksperci ostrzegają, że przy takich opłatach nikt nie będzie chciał jeździć autostradami. Będziemy jeździć po najdroższych autostradach w Europie - za przejechanie z Warszawy do granicy z Niemcami zapłacimy aż 100 zł - pisze "Dziennik". Jak podkreśla "Dziennik", drogową drożyznę funduje nam rząd, który oddał inicjatywę budowy szybkich tras prywatnym firmom. A te już teraz zdzierają z kierowców niemiłosiernie wysokie myto. Na przykład za przejazd autostradą A2 z Konina do Nowego Tomyśla wybudowana przez Autostradę Wielkopolska SA trzeba zapłacić aż 24 grosze za kilometr. To cena wyższa niż we Włoszech i porównywalna z przeraźliwie drogimi trasami we Francji. Sytuacja byłaby zupełnie inna, gdyby szybkie trasy budował rząd, a nie prywatne firmy. Na przykład za przejazd po zbudowanym za rządowe pieniądze odcinku A4 z Krakowa do Katowic trzeba zapłacić 11 groszy za kilometr. Rząd jednak twierdzi, że nie ma pieniędzy, by budować wszystkie drogi. zalamka!!!!!!!!!!!!!k>>>na co ida moje podatki?????????szlak by to trafil~! wszystkie wiadomości »

Gość jesionka_bo_zimno_coś
szlag, szlag cholera :-0

Gość Najlepiej było na początku
chyba z 6 lat temu jak wygrywały zachodnie firmy ,które nie miały swoich pieniędzy ,tylko chciały budować za nasze ,a póżniej pobierać opłaty dla siebie ! :D

Gość mykonos
te autostrady to w ogóle chory pomysł

Mi już słów brakuje. Kiedyś jeszcze miałam pomysły na odbudowe kraju, podniesienie jakości życia, a dzis juz mi się nawet nie chce zastanawiać. Zmarnowany potencjał i tyle.