Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dr Hanibal Leckter

Już nie wiem czy katolicy wierzą w Boga.....hmmmm

Polecane posty

bo skoro jest ewolucja to nie ma tu miejsca dla Boga..... \"Kampanię prof. Macieja Giertycha na rzecz zniesienia nauczania w szkołach teorii ewolucji skrytykował abp Józef Życiński. W rozmowie z KAI podkreślił, że postawa polskiego eurodeputowanego jest bardzo odległa od nauczania katolickiego, zaś teorii ewolucji nie odrzucał sam Jan Paweł II. W minionym tygodniu, w europarlamencie w Brukseli prof. Giertych zorganizował konferencję, której celem było przedstawienie teorii ewolucji jako sprzecznej z odkryciami naukowymi. Eurodeputowany dodał, że zaproszeni przez niego naukowcy z Niemiec, Francji i USA dysponują dokumentacją świadczącą o tym fakcie. \"Jestem naukowcem, genetykiem i muszę protestować kiedy widzę, że w podręcznikach szkolnych naucza się nieprawdy\" - dodał profesor. \"Tego typu postawa może przynieść chrześcijaństwu jedynie szkodę, bo u młodych wychowanków kształtuje złudne przekonanie, że istnieje jakiś konflikt między Boskim Stwórcą a ewolucją.\" - stwierdza abp Życiński. Jako nierealistyczną uznał metropolita lubelski sugestię prof. Giertycha, ażeby to rodzice decydowali czy dziecko ma się uczyć teorii ewolucji.\" \"I stworzył Bóg człowieka na obraz swój. Na obraz Boga stworzył go. Jako mężczyznę i niewiastę stworzył ich ... I spojrzał Bóg na wszystko, co uczynił, a było to bardzo dobre. I nastał wieczór, i nastał poranek - dzień szósty.\" - Księga Rodzaju 1:27,31

Gość Giertych wie lepiej od Boga

\"zaś teorii ewolucji nie odrzucał sam Jan Paweł II. \" to znaczy że katolicyzm nie wierzy że człowieka stworzył Bóg ???????? takie rzeczy przeczytałem wczoraj w gazecie ogólnodostępnej .....chyba Metropol

Gość 123456mm
przez szereg wieków człowiek wierzył, że stworzył go Bóg. niejaki Darwin znajdując kawałek kości, na tak chwiejnej analizie zbudował teorie ewolucji. Kościół wówczas bardzo sie burzył na to stwierdzenie, dziś je popiera :) jeżeli człowiek jest wierzący to analizując to co zostało napisane z Słowie Bozym - Biblii - nigdzie a to nigdzie nie znajdzie potwierdzenia ewolucji. A wracając do ksiągi rodzaju, ze człowiek został stworzony na obraz i podobieństwo Boże, nie ozacz to podobieństwa cielesnege, poniewaz BÓG jest postacią DUCHOWĄ, chodzi tu o przymioty charakteru jakimi cechuje sie stwórca: miłość mądrość moc sprawiedliwość

Gość 123456mm
u Boga: 2 Piotra 3:8 - ale niech ten jeden fakt nie uchodzi waszej uwagi, umiłowani, że u Boga jeden dzień jest jak tysiąc lat, a tysiąc lat - jak jeden dzień.

Gość 123456mm
kiedyś za czasów Jezusa uczonych w pismie - czyli faryzeuszy nazwał - jesteście plemienie żmijowe

Gość 123456mm
ja na ewolucje mam dobry przykład - ewolucja zmienia budowę i geny - moja koleżanka ma dziecko "ulepszone" genetycznie - ale tu niespodzianka bo jest na ręcie i ma zespół Aperta

Gość 123456mm
nie trzeba naprawdę szukac zbyt długo i wydziwiać. można poczytać na poczatku Nowy Testament i tam są jasne wytyczne. nie mówiąc juz o cudownej księdze przysłów - cudo

Gość upiskjiua
hej hej hej is anybody here?

Gość polska to kraj absurdu
zeby tacy ludzie obejmowali wladze? to jest chore!

Gość antykleryczka i ateistka
teoretycznie ewolucja wcale nie neguje istnienia boga .... moze tylko nalezy zweryfikowac swoje wierzenia: czyli bog nie jest dziadkiem z biala broda, ktory w umowne 6 dni pokolei stworzyl wszystko, ale "kims" kto zwyczajnie stworzyl ziemie i wszystko co na niej sie znajduje, a ze zwierzeta ewoluowaly to nie problem boga tylko wyobrazenia ludzi, bo ludzie jak to ludzie dorobili sobni ladna historyjke :)

Gość antykleryczka i ateistka
ależ o to mi chodzi :) Ludzie sobie wymyslili boga ktory w 6 dni stworzyl wszystko, a pomimo powtarzanych do znudzenia słów o tym, ze nikt nie zna zamysłów boga chyba i tak nie wiedza co mówią :O byc moze ten 6 dzien stwarzania czlowieka JEST TERAZ ???? Nikt tego nie wie, ani ksieza, ani popowie, ani imamowie ani tym bardziej LPR :O Ja jestem agnostyczka, ale nie moge powiedziec ze teoria ewolucji neguje istnienie boga, bo - BYC MOZE- ktos ten swiat/wszechswiat stworzyl, ale NIKT NIE WIE DOKŁADNIE JAK, a bibli, koran itp. wciaz pozostaje ksiazeczkami napisanymi PRZEZ ludzi i INTERPRETOWANYMI przez nich :)