Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurtka na wacie

Bardzo proszę o odp. staramy się z męzem o dziecko....

Polecane posty

Gość kurtka na wacie

otóż nie bardzo wiem jak wyliczać sobie dni płodne, po prostu nigdy się tym nie przejmowałam i liczę, ze odpowie mi osoba z doświadczeniem. moja mama poradzila mi, ze najlepiej jest starać się o potomka na 8 i 9 dzień licząc od początku miesiączki, czyli jak dostałam ją w poniedziałek a skończyłam w piątek to najlepszymi dniami będę poniedziałek i wtorek z przyszlego tygodnia. Dziś pierwszy dzień miesiączkuję i chciałabym spróbować, czy myślicie, ze ta metoda mojej mamy jest dobra czy błedna. może doradzicie mi coś innego, bardzo Was proszę i z góry dziękuję:-)

witaj zapraszam na nasz topik stramy sie od 07.07...dni plodne sa np od daty pierwszego dnia dodaj 14 dni jak tak wyczytalam i tak sie sprawdza!

Gość kurtka na wacie
byłam na Waszym topiku i tak podczytywałam:-) Dzięki za zaproszenie. A czy komuś się sprawdzily te obliczenia w kalkulatorze ?

Każda z nas ma inny organizm, więc nie jest możliwe żeby wszystkie kobiety zachodziły w ciążę w wyznaczony dzień cyklu. To by było za proste. Najogólniej rzecz biorąc owulacja u kobiet które mają regularne, 28-dniowe cykle powinna przypaść na 14 dni przed spodziewanym teminem kolejnej miesiączki, czyli w połowie cyklu. Ale niestety wpływ na owulację, ma mnóstwo różnych czynników, zmęczenie, zmiana klimatu, stresujący tryb życia i czesto występuje ona później lub wcześniej niż te 14 dni. Ale z całego serca zyczę Ci powodzenia w staraniach, abyś jak najszybciej dołączyla do grona przyszłych mamuś :-)