Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taki sobie ktoś

Domowe przdszkola, zajęcia dla dwulatków w Trójieście

Polecane posty

Czy ktos się orientuje gdzie w Trójmieście organizowane są zajęcia doa dwulatków. Chodzi mi np. o muzykę lub plastykę, ewentualnie jakiś domowe przedszkole gdzie dzecko mogło by sie przystosować do grupy.

Gość a mnie interesowałoby
coś w rodzaju domowego żłobka

żłobek też by mógł być. W sumie to chodzi mi o to żeby dziecko przyzwyczaiło się do grupy i do tego, że mama znika. Najpierw chciałabym uczestniczyć w tych zajęciach a potem móc zostawić tam syna np. na godzinkę czy dwie.

Ja jestem z 3-city.... przykro mi, ale nie słyszałam o takich miejscach. Jeśli chodzi o przedszkole, to najlepiej zapisywac dziecko od nowego roku szkolnego, tak w czasie trwania, ciężko... Możesz zawsze przyjść i posiedzieć tam z dzieckiem na kilka godzin, by się oswoiło. Nie ma z tym problemów.

Tak, ale moje dziecko jest jeszcze za małe do państwowego przedszkola bo ma niecale 2,5roku. Dlatego właśnie ineteresowałby mnie jakieś zajęcia dla takich dwulatków. A może w przedszkolach są organizowane jakieś takie ćwiczenia albo muzyka?

Nie, nie słyszałam. Jesli dziecko samo potrafi się iść załatwić (nie używa już pieluch), to spokojnie przyjmą w Gdyńskich przedszkolach. Mój chrześniak poszedł do przedszkola mając 2,5 roku, a mojej siostry córa nie ma również jeszcze trzech lat. Zadzwoń i popytaj.

U mnie w mieście (Łódz) takie spotkania dla rodziców i dzieci nie chodzących jeszcze do przedszkola z racji wieku(czyli ok 2 lat) są organizowane w przedszkolach lub żłobkach.Oczewiście nie we wszystkich ale widziałam kilka takich informacji bezpośrednio przy drzwiach przedszkola.

Dziękuję bardzo :) Mój synuś nie używa już pieluchy, ale nie je jeszcze sam, nie ubiera się, no i najważniejsze nie zajmie się sam sobą choćby przez chwilkę :O

Gość w zeszłym roku
w gdyńskiej szkole muzycznej były organizowane zajęcia dla dwulatków. Może tam zapytaj?