Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynkaaaaa

gastroskopia-czy ktoś miał robione takie badanie?

Polecane posty

Gość justynkaaaaa

i moglby sie podzielic "wrazeniami" Jest mozliwe, ze mnie czeka to badanie. Nie nalezy ono na pewno do przyjemnych. Chcialabym uslyszec jakies opinie, moze rady, co robic, czego nie robic. ktore momenty badania są najgorsze, co sie czuje..chcialabym sie chociaz w taki sposob do tego przygotowac. Wazne jest nastawienie. prosze o jakies wypowiedzi osoby, które miały to badanie robione. pozdrawiam.

Gość panikaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja mialam robione to badanie i nie zycze go najgorszemu wrogowi. obrzydliwe bardzo nieprzyjemne.

Gość justynkaaaaa
dziekuje bardzo:)

Gość dama szpinakowa
justynko nie bedę cię czarować :)) wszysytko zależy od sposobu w jaki jest ono wykonywane, od podejścia do pacjenta ..etc. Mój pierwszy raz wspominam całkiem dobrze :) spodziewałam sie czegos bardziej wstrętnego. Natomiast drugim razem by lo okropnie :(((dławiłam się ... szkoda pisać . Jedno ci powiem sa gorsze rzeczy . jesli bedziesz spokojnie lezeć , głęboko oddychać a najlepiej sie wyluzujesz i zamkniesz oczy to pójdzie całkiem gładko :)) główka w gore :))))

miałam gastroskopię rok temu. Faktycznie do najmilszych badań nie należy, ale da się przeżyć. To nie jest bolesne badanie, ale po prostu nieprzyjemne. Mogę Ci powiedzieć, ze im będziesz bardziej spokojna w czasie jego wykonywania, tym szybciej się ono zakończy. Najważniejsza sprawa to żeby do poł godziny od znieczulenia (zniczulajągardło sprayem) nic nie jeść i nie pić bo można się zadławić, mnie o tym nikt nie poinformował i gdybym sama nie zapytała, mogłoby być niebezpiecznie.

Gość justynkaaaaa
jedno pytanie. Wszyscy piszą ,ze wazne jest aby głeboko oddychac. Oddycha się przez nos, prawda??? bo chyba przez buzie to niemozliwe? a moze sie myle? Prosze o odpowiedz.

Gość justynkaaaaa
dziekuje za odpowiedz. a jeszcze takie pytanie mam.. Poniewaz skierowanie do gastrologa dostalam od lekarza ogolnego. Pojde tam i co? Od razu beda mi to badanie wykonywac/ Mysle, ze chyba nie. Trzeba sie na nie wczesniej umowic, prawda?W ogole lekarz gastrolog po rozmowie ze mna moze np stwierdzic, ze to badanie nie jest konieczne, prawda??

Gość do calamity
zrobiliby ci zrobili, jakby od tego zależało twoje życie to migiem byś rurę połknęła :-p

to zależy od gastrologa. Mi babka chciała zrobić gastroskopię od razu, ale nie byłam nad czczo. Teź się łudziłam, ze gastroskopia nie jest mi potrzebna, że rozmowa z lekarzem wystarczy. No ale jak na moje oko myślę, że nie zrobią Ci gastroskopii od razu.

Gość justynkaaaaa
Olena -dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. a Byłas prywatnie czy panstwowo?

Gość bimba.
Zalezy tez w jaki sposób wykona je lekarz.Mój mąz miał robione 2 razy i mówi ze raz bylo makabrycznie -pluł po badaniu krwią strasznie go bolalo itp( poprostu lekrz robił to szybko i mało delikatnie :-0 ) a kolejnym razem kiedy robił juz inny lekarz było spoko :-)

Gość WWIOLA
JA TEZ MIALA ROBIONE I POWIEDZIALAM SOBIE PIEWSZY I OSTATNI RAZ.PEWNIE ZALEZY DO KOGO TRAFISZ JA AKURAT TRAFILAM DO TAKIEJ JEDZY ZE WCISNELA RURE NA CHAMA AZ KREW POLECIALA A GARDLO PO TYM BOLALO PRZEZ 3 DNI.POPROS O ZNIECZULENIE WTEDY PSIKNA GARDLO JA NIEWIEDZIALAM ZE TAKIE COS JEST I NIE MIALAM ZEDNEGO ZNIECZULENIA.

Gość justynkaaaaa
olena- a ile płaciłaś prywatnie za to badanie? To juz ostatnie z mojej serii pytań:) chyba:) Pozdrawiam

Gość justynkaaaaa
olena- a ile płaciłaś prywatnie za to badanie? To juz ostatnie z mojej serii pytań:) chyba:) Pozdrawiam

Gość anderss
nie płaci się www.newsynamaksa.blog.onet.pl Pozdrawiam i serdecznie zapraszam:)