Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czlowiek z zasadami

Malzenstwa bezdzietne maja placic podatek

Polecane posty

Gość mimozjja
lolusia... przeczytaj kochanie temat raz jeszcze...albo z pięć razy lepiej

Gość lolusia
raczej powinno byc owocem tej miłości , przeciez musimy się rozwijaz i rozmnazac, Wyobrazcie sobie ze małżeństwa nie chca dzieci - to co będzie potem za iles set lat jak nikt nie bedzie miał dzieci? kto powie? no i dlatego nadrabiają w patologiach , w kocich łapach - tutajj rodzą własnie gwałcicieli, morderców, pijaków,.......macie racje męzatki nie muszą rodzić. W patologi dość tego:)

jak sie czlowiek zatrzymal na pewnym etapie w rozwoju to mu sie wydaje, ze slub i dziecko to jedyna sluszna droga i to ma byc radosc dla kazdego jak leci. To ja zarzadzam radowanie sie z matematyki trygonometrycznej!!!!! Codziennie zadanko, jak nie dasz rady rozwiazac, to podatek, bos debil.

Gość rozwala mnie to
a co z małżeństwami ktore nie mogą mieć dzieci? hihihihi

Gość lolusia
chodzi o podatek, no jasne:) niech płacą. Albo dziecko albo podatek, wtedy kazdy z małżeeńsw bedzie miał dziecko. I będzie normalnie.

Jak widać w tragediach dzieci z tego i poprzednich lat LEPIEJ ŻEBY NIEKTÓRZY NIE MIELI DZIECI !!!!!!!!!!!!!!!!! A Państwo powinno im jeszcze być WDZIĘCZNE za to !!

Gość mimozjja
jeszcze raz Ci mówię,że ty nie na temat. czy ktoś tu twierdzi,ze w małżeństwach nie powinno być dzieci,tylko w patologicznych związkach??? NIE NA TEMAT!!

no pewnie, niech bija, niech pija, niech maltretuja, niech molestuja, ale normalnie ma byc i mama, tata i osiem dzieci. Tata pije, matka pije i dzieci brudne, glodne chodza, ale normalnie jest bo rodzina :O dlaczego w XXI wieku sa ludzie az tak ograniczeni? W sredniowieczu nie bylo takich bezsensownych podatkow.

Gość mimozjja
myślisz lolusia że,jak każdy w małżeństwie będzie miał dziecko to w patologicznych jak je nazywasz związkach "na kocią łapę" przestaną sierozmnażać?? z czego to wywnioskowałaś??/

Gość Księżulo
lolusia -> Sposób rozumowania przedstawiony w twojej wypowiedzi świadczy że jesteś raczej prostą osobą. Ale i tacy ludzie są potrzebni. Szkoda tylko, że tacy ludzie jak dorwą się do władzy na siłę chcą mnie uszczęśliwiać swoimi "pomysłami" na lepsze życie. Małżeństwo wcale nie zawiera się po to by mieć dzieci. Dzieci nie robi się obrączką i kontraktem małżeńskim.

Gość na kressszkę
po wypowiedziach loulusi dochodzę do wniosku,że kto jak kto,ale jej rodzice NIE POWINNI MIEĆ DZIECI!!!

Gość adrenalinka
A mnie zastanawia jedno. Te bezdzietne małżeństwa mają płacić dodatkowy podatek bo nie wkładają nic w rozwój społeczeństwa (tak to chyba było ujete?) Mam dwoje dzieci więc nie płacę! :D Ale co będzie jak moje nieletnie dzisiaj dzieci za ileś lat dojdą do wniosku, że chcą mieszkać w innym kraju? I wyjadą z Polski. Co wtedy? Też zabulę podatek? Z odsetkami może? No bo już tego wkładu w społeczeństwo dawać nie będą..... Co z rodzinami dzietnymi :D którym dzieci zdecydują się na wyjazd?

Gość do lolusi
ale ty naprawde dziewczyno jakas ograniczona jestes. Jejku za glowe sie mozna zlapac. Super bylo za czasow naszych rodzicow hahaha skad to wiesz??boi zyja ze soba 40 lat??ile jast takich starych malzenstw, a sie nie kochaja. Nienawidza sie nawzajem, ale sa ze soba ze wzgledu na dzieci i czy ty uwazasz, ze to jest normalne??Kazda generacja obala jakies stereotypy. My obalimy wlasnie ten dotyczacy malzenstwa na sile. Wtedy wlasnie jak bedziemy mieli meza, ktorego ponad zycie kochamy to i z takiego zwiazku urodza sie dzieci, ktore bezdiemy ponad wszystko kochac itd.....Ale co do tych podatkow to moez niech placa te co maja dzieci, bo chyba wlasnie te maja za duzo kasy??bo ci co nie maja to wlasnie pracuja caly czas na to zeby zapewnic dla dziecka jakas przyszlosc!!!

Gość mimizjja
ja biorąc ślub o dzeciach nie myślałam, chciałam być po prostu możliwie jak najbliżej człowieka którego kocham,chciałam mieć świadomość,że jest on moją rodziną...myśl o dziecku przyszła później .

Nikomu nic do tego ile dzieci będę miała i kiedy. Niech Państwo lepiej zajmie się zachęcaniem przedsiębiorców do zatrudniania kobiet z dziećmi....

Gość choreeeeeeeeeeeeee
to jest chore naprawde, mojego brata nie stac na razie na dziecko z zona bo nie maja stalego zatrudnienia, ona zajdzie w ciaze aby zadowolic panstwo i beda klepac biede dopoki nie znajdzie brat pracy, choreeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość czlowiek z zasadami
lolusia idac twoim tokiem rozumowania ( nielogicznym kompletnie) to malzenstwo z gory, niejako z nakazu i obowiazku bedzie musialo posiadac dziecko, ale jesli np.rodzice po 2 latach rozwodza sie, bo im sie nie ulozylo, to czy dziecko bedzie szczesliwe ??? albo czy jesli dziecko w zwiazku nie pojawi sie to znaczy, ze na STOS z nimi, bo nie chcieli czy nie mogli miec dziecka ? czy wolnosc wyboru nie jest najwazniejsza ?

To może niech wprowadzą tez podatek od głupoty, bo państwo nie potrzebuję głupich obywateli :P

bo u nas nie mysli sie jak polepszyc byt obywatelom, tylko cieszy sie, ze bezrobocie spadlo (bo miliony polakow pojechaly za granice i nie rejestruja sie w urzedach), ze dzieci, kosciol i dobrze jest w panstwie, bo tak powiedzieli w radju maryja :O a ty masonie klekaj przed reszta i pros o przebaecznie za ociemnienie umyslu :O

Gość mimizjja
skoro każą mieć dzieci, a chcą dla rodaków dobrze, to wnioskować można,że dzieci dają nam szczęście, tak?? ok! więc skoro ktoś się pozbawił tego szczęścia, to jeszcze ma za to płacić?? A człowiek sam w sobie nie jest "wkładem w społeczeństwo" ???

Normalnie gwint mnie trafia jak ktoś mówi, że jeśli jest małżeństwo to muszą być dzieci!!! Otóż nie, dziecko to nie rzecz i nie może być kartą przetargową w rozgrywkach rządu ze społeczeństwem. Takie postę powanie uważam za nieetyczne i chore. To narzucanie innym określonego stylu życia a tak robić nie wolno! Już w przeszłości kawalerowie płacili tzw. bykowe...dzięki Bogu zaniechano tego:( I gdzie ta demokracja? Gdzie wolność wyboru? Tworzy nam się pańswto policyjno- monarchistyczne....wracamy do średniowiecza, będziemy niedługo płacić daninę:( Tfu tfu wypluwam te słowa oby nigdy się nie sprawdziły.

i znowu zaczyna mi to przypominac afganistan jedynym pragnieniem kobiety powinno byc wyjść za mąż i urodzić swojemu panu i władcy dużo synów i ewentualnie kilka córek do roboty....... lolusia........naprawdę powinnaś troche przyspieszyć , bo zostałaś z poglądami w okolicy średniowiecza\\ ja mam dzieci , ale nie chce aby ludzie którzy ich nie chcą , nie moga , nie mają ochoty płacili za moje sama urodziłam -sama wychowam -mój wybór a kto dzieci nie chce jego wybór i nikomu nic do tego , a juz najmniej urzedowi skarbowemu jak tak dalej pójdzie , to wprowadzimy podatek od zbyt małej ilości dzieci

lolusia---> a po co wydawać owoc miłości, skoro nie odczuwa się takiej potrzeby?? Ludzie biorą ślub, bo się kochają i chcą być razem, a przede wszystkim jest to zgodne z wiarą katolicką- kochamy się i chcemy połączyć się przed Bogiem. Rozumiem, że założeniem kościoła jest by rodziny wydalały jak największą ilość potomstwa, ale kościół ma tutaj na myśli osoby, które tego chcą. Żyjemy w XXI wieku, już nie ma przymusu rodzenia dzieci, a światem rządzi prawo wyboru.

Gość żwawy_żuczek
Skoro państwo uważa że za mało mamy dzieci to może by z Chin zaimportować. Ich jest ponad miliard więc nadwyżki się na pewno znajdą. Państwo wybuduje ośrodki wychowawcze i jak takie dzieci dorosną to będziemy mieli niewolników-robotników, którzy ku chwale ojczyzny będą pracować na lepszą Polskę.

i dostaniemy za kilka lat kartki na jeden chleb w miesiacu, jak masz dwojke dzieci to wolono dwa chleby.... przy 10 dziecku gratisowka - wolno kupic kilogram kawy na miesiac... i nic tylko radosc bo dzieci sa. Pomyslcie lepiej jak te dzieci potem tu zatrzymac, bo jak do tej pory, to polacy narobili taniej sily roboczej dla anglikow :O ale mamy glupi rzad to kiedy nam zabronia za granice wyjechac i paszporty zabiora?

Gość mężczyźni będą płacić bykowe
a kobiety rozpłodowe:P