Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Kasi

MOJEMU DZIECKU BRZYDKO PACHNIE Z UST

Polecane posty

Gość mama Kasi

Dziewczyny Mojemu 9 miesięcznemu dziecku nieprzyjemnie pachnie z buzi po spaniu... Córcia cierpi na refluks od urodzenia ale wczesniej nie było żadnego przykrego zapachu z ust. Czy może to być przez ząbki? jeszcze ich nie szczotkujemy. Moze powinnismy zacząć. Czy można kupic szczoteczkę i pastę dla takiego malucha??? Mamy taką pseudo szczoteczkę silikonową na palec ale zupełnie się u nas nie sprawdza. Mała ma 4 zęby. A może taki zapaszek z buzi po spaniu jest u dzieci normalny. Nie jest to smród czy odór ale wyraźnie wyczuwalny zapach... Wczesniej oddech Małej nie pachniał niczym dlatego jestem zaniepokojona.

Gość momomo
Spytaj się pediatry...

Mój synek ma przeszło 13 miesiecy.Przykry zapach ma prawie codziennie po jedzeniu.Na początek i nawet do teraz daje małemu wilgotną silikonową szczoteczke do zębów.Nie wiele to pomaga ale zawsze coś.Udałam się z małym do lekarza który stwierdził że to naturalne i żeby w tym wieku urzywać tylko szczoteczki z wodą.A prawdziwe mycie ząbków zacząc od ok 2 roku bo wtedy tez są pasty dla takich maluchów.Ja w takim razie mam pytanie do mam czy myjecie z pastą zabki waszym pociechą