Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia.

chcemy bejbika, ale wcześniej badania ...

Polecane posty

Gość kasia.

czy któraś z Pań, mogłaby przyblizyc mi pokrótce, jakie to badania? za pomoc będę wdzięczna. pozdrawiam, K.

Gość a co to jest bejbik
jakies nowa rasa psa?

Gość kasia.
pieszczotliwie od baby- czyt: bejbe, bejbik to ... takie zdobnienie.

Gość Bzyk Bzyk
he he he :P :D :P :D dobre dobre ... chyba powinniscie poczekac jeszcze troche z ta decyzja :D dojrzej troszkie do roli matki

Gość Bzyk Bzyk
myslalam ze to moze nowy rodzaj Skutera... albo rowe :P

Gość i naucz się pisać i mówić
po polsku :P

Gość a co to jest bejbik
a nie lepiej iść do lekarza specjalisty który wyjaśni co i jak a nie dopytywac się na wątpliwym forum?....

Forum \"Starania\" podaje nastepujace rady: 1 KROK wizyta u lekarza pierwszego kontaktu minimum 3 miesiące przed planowaną ciążą Idąc do lekarza poinformuj go, że planujesz zajść w ciążę i prosisz o przebadanie, przede wszystkim morfologia, mocz, sprawdzenie ciśnienia, wykluczenie cukrzycy, może się uda wydębić skierowanie na toksoplazmozę i różyczkę. Jeżeli bierzesz leki lub na coś chorujesz czas ułożyć plan działania. W pigułce musimy wykonać - morfologię - mocz - cukier - zbadać ciśnienie - przeciwciała IGg, IGm na toksoplazmozę - przeciwciała IGg, IGm na różyczkę (jeżeli urodziłaś się przed 1977 rokiem, póĽniejsze roczniki były szczepione) 2 KROK wizyta u ginekologa (NFZ bądź prywatnie) 3 miesiące przed Wybór ginekologa Wybierz takiego ginekologa, który poprowadzi twoją ciążę, powinien mieć dostęp do USG, świetnie jak pracuje w szpitalu Idąc do lekarza weź ze sobą wyniki badań od lekarza ogólnego, poinformuj o planowanej ciąży. Lekarz powinien zrobić USG narządów rodnych, wykonać cytologię, sprawdzić czy nie masz grzybicy, przepisze ci kwas foliowy. Jeżeli masz jakieś pytania spisz je na kartce, w gabinecie zapomnisz. Jeżeli masz nieregularne cykle, plamienia, itd. Koniecznie poinformuj o tym lekarza W pigułce musimy wykonać - USG narządów rodnych - cytologię - lekarz powinien zapytać o choroby, długości cykli, problemy 3 KROK wizyta u dentysty 3 miesiące przed Najbardziej bagatelizowana sprawa, a w ciąży wychodzą wszystkie niedoleczone zęby, stąd powiedzenie Jedna ciąża, jeden ząb. Ale to nie wszystko !!! Problemy z zębami, ropień może spowodować zakażenie wewnątrzmaciczne i poród przedwczesny. W ciąży np. trzeba ostrożnie znieczulenie ponieważ powoduje skurcze W pigułce musimy wykonać - przegląd jamy ustnej - wyleczyć wszystkie zęby 4 KROK wizyta u specjalistów, którzy cię leczą, 3 miesiące przed Jeżeli masz cukrzycę, niedoczynność tarczycy, problemy z kręgosłupem odwiedĽ specjalistę niech wie, że przygotowujesz się do ciąży I oczywiscie 3 miesiace przed rozpoczeciem staran zaczynamy brac folik.

Gość a co to jest bejbik
a ja to po porstu zaszłam....:O...... dobrze że już nie bede miec więcej dzieci bo chyba by mi się po drodze odechciało ;)

o rany, jakbym musiała tyle rzeczy najpierw zrobić, to już nie miałabym siły na zrobienie dziecka...

Gość kasia.
Aga1079 - dzięki za ludzkosc. nie sadzilam, ze półmózgi przesiadują na takim forum - to do powyższych, marnych dowcipnisiów :o jak widać -watpliwe to ono jest, bo wiekszość forumowiczów to takie niedorostki i pajace 🖐️

Kasiu, masz rację, co za poziom się tu zakradł.... przerażające. Idź za śladem agi, będzie dobrze :) Świetnie napisała poradnik w pigułce :) Wiele kobiet bagatelizuje taki system przygotowania się do ciąży... ich sprawa, ich problem. Odpowiedzialne rodzicielstwo zaczyna się jeszcze przed ciążą.... POWODZENIA :D

Kasiu, bez obrazy, ale tylko Ty na tym topiku używasz wulgarnych epitetów, co niewątpliwie świadczy o Twoim poziomie. I na dodatek nie masz poczucia humoru :O Jeżeli tak dobrze chcesz się przygotować do ciąży a jesteś kompletną ignorantką w tym względzie to proponuję udać się do najbliższej księgarni i kupić sobie porządny poradnik. i więcej luzu :)

Gość bejbik
ile masz lat autorko?buahaha ja tez myslałam ze to rasa psa, czemu nikt nie mówi "dziecko" tylo "fasolka, bejbik , dzidzi..":O

Gość zedzisia
bejbik, pozdrufka, wkurwia mnie to

Gość bZYK BZYK
a ja chce psa?? co musz zrobic aby go dostac?

Gość bejbik
hehe mnie rozwala "fasolka" "dzidzi":O ale bejbik przeszło wszystko:O buhahaha z tak pieknej istoty jaką jest dziecko - mały człowiek robic takie pośmiewisko mówiąc.. bejbik:O

Gość jak to co lipa
lipa

Kasiu oczywiscie ze bejbik lub bejbiczek to naturalne,normalne okreslenia.Fasolka tez,bo ZYGOTA na początku taki własnie ma kształt.Dziwnie by raczej zabrzmiało:płodzik lub zygoteczka:DPozdrawiam Cie Kasiu!!!!

Gość fasolka...
chore określenie:O

wyluzujcie kazdy woła jak chce pamietacie jak laska napisała bachorek bo jej sie to podoba i tez zanlazłą zwolenników