Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emiiilka

Nie robilam przerwy mieczy opakowaniami i teraz nie mam okresu...POMOCY!

Polecane posty

Gość emiiilka

Witam:)mam problem bo mialam pewna sytuacje i nie zrobilam 7 dniowej przerwy a teraz skonczylam juz drugie opakowanie i w piatek zawsze dostaje okres a teraz nic tyle ze tydzien przed odstawieniem wystapily u mnie dziwne plamienia przypominajace miesiaczke ale bardzo male ze zwykla wkladka mi wystarczyla a teraz juz tego nie mam sa zwykle uplawy a nowe opakowanie zaczynam brac w srode....PROSZE powiedzcie co to moze byc...i czy przypadkiem nie to ze jestem w ciazy..;/;/;/;/

Gość emiiilka
no kurde ale duzo odpowiedzi.....widze ze nikt nie chce mi pomoc:(

Gość fdasf
Tu nie chodzi o to ze nikt nie chce pomóc tylko po prostu osoby nie wiedza. Ja tez nie wiem:(

Gość sista
poczytaj ulotke dokladnie. tam powinno byc cos napisane na temat tego co sie dzieje jak nie robi sie przerwy. mysle ze nie masz co sie martwic ze jestes w ciazy bo w koncu bierzesz tabsy a to najlepsze zabezpieczenie p[rzed ciaza. wiec mysle ze nie masz powodow do obaw

Gość boje sie
dzieki dziewczyny:*

Gość _Aga_tka_
Niektóre kobiety w ogóle mają tylko plamienia w czasie 7-dniowej przerwy, więc nie powinnaś się martwić! To, co nazywa się okresem przy braniu tabletek jest w rzeczywistości krwawieniem "z odstawienia" pigułek wywołanym sztucznie (co nie oznacza, że można nie robić przerw!). Dlatego jego obfitość nie jest istotna. Np. Po pierwszych trzech opakowaniach jakichś środków można w ogóle nie dostawać "okresu" w przerwie.

kochana, czasami tak sie dzieje, tj. jezeli z powodu np.jakiegos waznego wydarzenia matura, slub, wazny wyjazd nie chcesz aby w tym dniu akurat wypadlo krwawienie to nie robisz przerwy w braniu tabletek, ale to czasami moze byc niebezpieczne tak ze przed kazda taka decyzja radze sie z ginekologiem zkontaktowac tak ze taka reakcja jest zupelnie normalna

do kogo to glupota, glupota i jeszcze raz glupota, moze wyjasnisz a nie wymodrzaj sie

emilka ja tez tak w wakacje mialam ze nie robiłam sobie tej przerwy i identycznie jak u ciebie tydzien przed kolejna przerwa wystapiło plamienie jednodniowe...zaniepokoiłam sie tym no ale bralam dalej te kilka tabletek ktore mi zostaly a jak zrobilam przerwe to juz byl normalny okres

Gość Latawica145
eech, to ciesz sie ze nie masz okresu i tyle. Wcale nie jest powiedziane, ze MUSI byc okres (krwawienie z odstawienia) w przerwie miedzy opakowaniami, a jak dwa przyjelas naraz to moze sie calkiem cos "zacielo", no w kazdym razie na 100% nie jestes w ciazy, to mozesz sobie spokojnie wybic z glowy!

Gość okularnica *-*
i tu sie nie zgodze, wlasnie ze MUSI byc okres, keidys pytalam o to moja gin,a jak zaczynalam brac tabsy, slyszalam, ze krwawienie z odstawienia moze nie wystapaic i co wtedy, brac dalej czy nie, a ona, ze mam sie zglosic, bo to moze byc ciaza, ale w tym przypadku mysle, ze organizmowi sie troche pokrecilo i jak wezmiesz teraz nast opakowanie to okres bedzie juz normalny :)