Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjfhfhhf

ciśnienie, kiedy zareagować natychmiast?

Polecane posty

Gość kjfhfhhf

ostatnio mam problemy z ciśneniem, wybieram się do lekarza... ale za jakiś tydzień. Moje pytanie brzmi kiedy juz bezwzględnie powinnam udać się do lekarza? z jakim ciśneineim? ostatnio budze się w srodku nocy z ciśnieneim 175-120, puls 95 albo 150-100 i puls 120. dla mnie sa to bardzo neipokojące wielkości ale czy z takim ciśnieneim od razu powinnam jechac do lekarza na ostry dyżur? czy wystarczy isć normalnie do lekarza? gdzie jest granica niebezpieceństwa stanu przedzawałowego czy zawału? acha mam 26 lat.

Gość opsssss
nikt nie potrafi odpowiedzieć??

Gość Sextasy
a po co od razu na ostry dyżur? Wystarczy, ze pójdziesz do lekarza (np. jutro). Na wysokie ciśnienie- tabletki, ale ten puls masz straszny... Norma to około 80.

Gość opsssss
zawsze miałam podwyższony puls.. wyższy niż normalnie mają ludzie, tak 90, 100 to u mnei norma. Bardzo nerwowajestem więc to pewnie dlatego. właśnei chodzi mio to kiedy jest ta granica żebym niepotrzebnie nie panikowała.

Absolutnie powinnaś iśc do lekarza. Z ostrym dużurem to przesada, ale z takim ciśnieniem nie nalezy chodzić. Wszelkie wartości powyżej 150 to już spore i niepokojące nadciśnienie. Nie masz z czym zwlekać - ani czego się obawiać - leki teraz są świetne, nie dają żadnych skutków ubocznych, nie będziesz nawet wiedzieć, że je zażywasz. Poza tym ogranicz do minimum sól, zmień dietę na zdrowszą i włącz jakąś aktywność fizyczną.

Gość opsssss
soli wogle nie jem. diecie mojej jednak można wiele zarzucić... malo nierugularnie. A co do aktywności to tylko basen wchodzi w rachube, może być??

Pewnie, że tak.:) Mierzysz sobie to ciśnienie regularnie? Jakie masz w ciągu dnia?

Gość opsssss
mierze... w ciagu dniajest zwykle normalne: 125-75, puls niestety zwykle wysoki. tylko w nocy jest bardzo wysokie. zastanawim się czy to poprostu ten aparat jest do niczego - że mierzy róznie to cisnienei i wystrczy że w nocy usiądę jakos niedokładnie i taki wynik. choc fakt czuje że jest wyższe... odstawiłam całkiem kawę, czarną,ukochną herbatę, biorę magnez pije kakao, jem orzechy - może dzieki zmianie diety i basenowi będą efekty...

Gość opsssss
poza tym jestem chyba obciążona genetycznie (jeśli takie coś istnieje) oboje moi rodzice leczą się na nadciśnienie. Tyle że u nich pojawiło się to w wieku 45-50l at nie 30 lat wcześniej...

Gość opssssss
podbijam

Gość beataa

Czasami się opłaca kupić coś w zestawie a czasami nie. Mi się komplet SmartCardio + Pulsooksymetr DuoControl bardzo kalkulował bo obydwu rzeczy akurat potrzebowałam tak samo mocno. Nie zawiodlam się co do jakosci, nie potrzebowałam dużo czasu zeby poradzi sobie z podlaczeniem jednego i drugiego badanka ;]

Gość Sara

Czasem można nawet wyczuć, kiedy mamy wysokie ciśnienie. Ja zawsze wiem. A dodatkowo teraz w mieszkaniu mam ciśnieniomierz z haxe, z którego jestem mega zadowolona, bo przynajmniej zawsze mogę sobie sprawdzić.