Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tyglysek

2 opakowania bez 7-dniowej przerwy- skutki uboczne

Polecane posty

Gość Tyglysek

Witam? Mam pytanie. Czy przyjmowanie 2 opakowań tabletek antykoncepcyjnych bez 7-dniowej przerwy (zapomniana jedna tabletka) może intensyfikować skutki uboczne?

ja nie mialam zadnych skutkow ubocznych, przynajmniej ich nie widzialam :). lekarz sam powiedzial mi ze moge wziac dwa opakowania bez 7dniowej przerwy. raz nie zrobilam przerwy i zaczelam brac nowe opakowanie, ale nie skonczylam, bo zginela mi torba w ktorej mialam tabletki i okres wystapil normalnie po 3dniach od wziecia ostatniej, nie mialam zadnego plamienia

Gość zdezorientowana000024747
no wlasnie, mam pytanie co do dawkowania. jestem po pierwszym opakowaniu, w ulotce pisze, zeby po 7 dniach zaczac drugie. jednak gin powiedzial mojej siostrze (ktora bierze te same tabletki), zeby nastepne opak zaczela brac jak pojawi sie miesiaczka. tutaj z kolei czytam, ze mozna w ogole nie robic przerwy... prosze o rade ;)

Gość normalnie trzeba
po każdym opakowaniu zrobić przerwę 7 dni i dopiero zacząć drugie opakowanie. W WYJąTKOWYCH sytuacjach można nie robić przerwy. Ale tylko w wyjątkowych i nie notorycznie. Ja nie robiłam raz i skutkiem ubocznym były plamienia, ból brzucha jak przed okresem. Akurat nie do końca o to chodziło bo chciałam uniknąć okresu ;) no ale to tak na marginesie. Innych nie zaobserwowałam.

Gość ewa ewa ewa
dziewczyny mam pytanie...biore tabletki i juz przy pierwszym opakowaniu czuje sie zle-nudnosci,bole glowypowiekszony biust....czy jesli po przyjeciu wszystkich tabletek zakoncze przyjmowanie to okres pojawi sie ?chodzi mi o taki "normalny" i kiedy?dodam ze mialam regularnie co 27 dni