Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kwasia

kredyt we frankach czy w PLN? w jakim banku najlepiej ?

Polecane posty

Hej, chcemy z męzem wziąc kredyt mieszkaniowy jakies 90 tysięcy, tylko nie wiemy czy we frankach szwajcarskich czy w polskich złotych? moze macie jakies doswiadczenia z kredytami?

ja w złotówkach... tyle że przez ten dokument mogę nie dostać... smutne to wszystko.:(( a tutaj jaka waluta to nie ma w sumie znaczzenia bez wzgledu na walute bank nie chce udzielic pożyczki bez tego kawałka papieru

a kredyt bierz tyllko w walucie w której zarabiasz teraz sie nie opłaca brac we frankach , w szwajcari wzrastają stopy i będą jeszcze wzrastać. a jeszcze zapoznaj się z całym mechanizmem jakim rządza kredyty w obcych walutach- nie tylko we frankach. jaka jest rata kapitałowo odsetkowa...? bedziesz spac spokojnie jak wezmniejsz w złotówkach.

Gość taki sobie ktosik
Obecnie jest bardzo mała róźnica w ratach pomiędzy PLN a CHF. Kredyty w CHF są coraz droższe. Ja proponowałabym w PLN, niektóre banki przy kredytach udzielanych w PLN nie naliczają prowizji za udzielenie kredytu. Warto to więc przemyśleć, ja proponowałabym PLN

nie mam pojęcia jak jest rata ..... chodzimy teraz od banku do banku i szukamy najlepszej dla nas opcji. oboje z męzem dosc dobrze zarabiamy ( dochód brutto 6000 PLN) mamy kredyt odnawialnyw mbanku na 6000 złlotych. zero innych zobowiązań, nie mamy samochodu itp. kredyt chcemy waziąc na jakies 8 lat.

Gość taki sobie ktosik
kamis1982 --> a co twój deweloper powiedział na ten dokument? dlaczego go nie ma? wg mnie powinien posiadać wypis i wyrys z rejestru gruntów, decyzję o warunkach zabudowy lub też zaświadczenie z Wydziału Architektury o przeznaczeniu nieruchomości w miejscowym Planie zagospodarowania przestrzennego.

Gość taki sobie ktosik
kredyt 90 000 zł - rata stała w: PLN to około 1040 zł rata w CHF przeliczona wg kursu CHF (kupno 2,37 / sprzedaż 2,48) to 1010 zł. Kredyt na 9 lat

nie bierz w PKO BP dramat, wyciulali mnie na 2.000 i do tego tłusta baba na obsłudze :o

dzieki za ostrzezenie PKO bylismy u nich, maja straszne prowizje , jaakies chore opłaty ido tego chcieli nas namówic do otwarcia konta internetowego,