Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedoważąca

NIEDOWAGA- Czy może być powodem poważnych zaburzeń hormonalnych ??

Polecane posty

Gość Niedoważąca

Mam niedowagę i ciągnące się już kilka lat zaburzenia hormonalne a konkretnie nie miesiączkuję , przestałam i okresu ani widu ani słychu. Otóż mam 175 cm wzrostu i ważę teraz 51 kg , jeśli to jest powód to ile powinnam ważyć żeby mieć tylko tą miesiączkę , nie piszcie mi tu o żadnym prawidłowym BMI bo to żaden wskażnik , można się nim sugerować jedynie przy nadwadze i otyłości, nie bierze się w nim pod uwagę typu budowy, wieku itp. Brak miesiączki sieje straszne spustoszenie w organiźmie wiem :( Proszę o radę może ktoś miał podobny problem, lekarze rozkłądają ręce może jakieś nikonwencjonalne metody leczenia ?

Gość he he he
musisz ptzytyc! wiem ze to trudne bo sama mam niedowage 5 kg , jedz duzo nabialu i oij duzo mleka

to sie nazywa (niestety) anoreksja. Musisz przytyc, jesli chcesz zyc i jesli chcesz dac zycie... to ostre slowa, ale to prawda

Gość tak z 58-60kg to powinnaś
ważyć na pewno i to jest niezbędne minimum

Gość Niedoważąca
Dzięki za odpowiedzi , tak to rzeczywiście trudne, próbowałam juz przez około 3 tygodni jeść dodatkowo ok 0,5 kg do 1 kg orzeszków dziennie, efekt + 1 kg... Mam bardzo mało rozwinięte mięśnie na całym ciele, praktycznie jak na mnie popatrzeć nie mam ich wogóle :( Niestety barkuje mi czasu (albo nie umiem nic dobrze gospodarować) na siłownię/basen przy odpowiedniej diecie ,,na masę''.

Może powinnaś jeść takie odżywki dla ćwiczący garniery? One maja w sobie dużo biała , nabierzesz od nich masy.

może być obajwem np. niedoczynności tarczycy lekarz powienien skierować cię na badanie, jest refundowane

Gość kejtii
do Olajda_S- zanim się wypowiesz poczytaj na temat anoreksji, anie wypowiadasz głupie stwierdzenia? skąd wiesz, że ma anoreksje?

Gość olajda pewnie sama ja ma
i zazdrosci ze niektorzy mimo ze jedza normalnie nie tyja

Gość albo jest otyła
i zazdrości

Nie czepiajcie się takich ludzi jak Olajda_S.Autorka topiku pisze,że waży 51 kg przy wzroście 175,i że wskaźnikiem BMI nie trzeba się sugerować.Powiedzcie,ilu ludzi waży tak mało,przy takim wzroście nie dbając o dietę?Może 1 na 50.Być może autorka jest właśnie tą,która beż diety,bez wyrzeczeń na akurat taką wagę,a może katuje się różnymi dietami dla zachowania figury modelki.Tego nikt z nas nie wie,a sama autorka może się nie przyznać.Moim zdaniem Olajda_S oceniła ją bardzo trafnie-prawie anoreksja.

Gość docentkka
1 na 50 ? też masz dziwne myślenie. Wyobraż sobie , że szczypłym, chudym można być dbając o dietę, bo są inne przyczyny niskiej wagi

Zgoda,ale autorka nie napisała o sobie nic ponadto,że podała wagę i wzrost.Może mieć chorą tarczycę,sytuację stresową i oba te czynniki będą powodować niską wagę,ale autorka może także się odchudzać,mieć anoreksję i lub bulimię.Nie znasz jej i tego nie wiesz,ja też nie wiem.Są to jedynie przypuszczenia.Jest mnóstwo topików,gdzie dziewczyny piszą\"mam 168,ważę 52,chcę schudnąć do 48\",poczytaj sobie.Forum-Diety-na kafeterii.

Gość Eberhardyna Hohenzollern
Ja waże 42 kg przy wzroście 168 cm i mam baaardzo nieregularny okres. Byłam u lekarza, robiłam padania. Jedyne co mi zaproponował to to żebym przytyła, ale to dla mnie niewykonalne - wszystkie kobiety w mojej rodzinie ważą tak mało. Wydaje mi sie w moim przypadku to kwestia stresu, na wiosne i w wakacje miałam okres regularnie, a od września- cisza na morzu. Dodam że moja mama, ważąc jeszcze mniej niż ja miała okres idealnie regularny.