Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda właścicielka domu

Ja ustalić granicę domków szeregowych-walka z bezczelnym sąsiadem!!!

Polecane posty

To tak: domki są w zabudowie szeregowej i jak wiadomo to ściana w ścianę.....i jest sobie murek dzielący posesje, ten murek u nas jest w większej części a sąsiad ma w zasadzie tylko jego tył, bo ma niżej położony teren, ma tyklko ściankę murka dokładnie. I problem jest taki, bez naszej wiedzy wrypał się z anteną satelitarną na (wg nas) naszą ścianę (nie mieszkamy tam jeszce), zapewne uważając, że skoro zrobił to na linii granicznej (jak by ptarzeć na złączenie dachów to jest na naszej części), to tak może zostawić. Ocielplił swój dom tylko do momentu gdzie kończy się jego dach a zaczyna nasz a antenę umocował tuż za końcem ocieplenia. Potrzebuję porady najlepiej geodety albo kogoś kto sie zna na tach sprawach. Czy sąsiad ma rację czy my?> Jak cos jest nie jasne to postaram się to dokłdniej opisać.

Gość ja kompletnie...
nic nie kumam, ale to moze dlatego, ze jestem za bardzo pijana...:)

upppppppppp

Gość studentka od siedmiu bolesci
no to ajsne ze skoro tej czesci domu nie raczyl otynkowac (czyli nie uwaza jej za swoja) to nie ma prawa tam stawiac swojej anteny...ja tak mysle.;)

no bo tak też mi sie wydaje...wkurza mnie ta cała sytuacja bo to już drugi taki numer, a ciągle się zasłania niby tym, że na połowie jest ...tylko, że murek jest na naszej części!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość studentka od siedmiu boleści
murek to murek- nie może byc na waszej części bo to jest granica

Gość antena wisi bezprawnie
i masz prawo żądać za to kasę! to Twoja ścian! wyjasnijcie tą sytuację oko w oko , bo inaczej będzie się ciągneło latami...a nie am nic gorszego od popapranego sąsiada(sama mam taką jędzę po d sobą)

Gość eee to wy...
rozumiecie co ona napisala?! ja pierdziele, ja nic... ale jestem tepak, albo faktycznie sie nawalilam:) tez fajnie:)

Gość grzyby po burzy
musisz udac sie do urzedu,tam znajdziesz wydzial geodezji i kartografii Spytaj sie gdzie ejst granica waszej dzialki, kto moze ja wyznaczyc,ile to kosztuje. Wiem ze jest specjalne postepowanie w takich sprawach, ale niestety zapomnialam;( Nie pamietam dokladnie co nalezy w tej sytuacji zrobic chociaz mam dyplom technika geodety:P (nie bojcie sie,nie pracuje w zawodzie) Ale to po prostu przez to ze skonczylam szkole juz jakis czas temu:)

Gość studentka od siedmiu boleści
ja nie rozumiem - więc improwizuję :-D

czemu ktos pisze pod moim nickiem??:O

jutro idziemy z nim gadać, niech się koleś wytłumaczy Mam mapy posesji i mam zamiar w ostateczności skorzytstać z usług geodety. Nie mam zamiaru sie z nim szarpać. Tu chodzi o to czy istnieje cos takiego jak onmówi, że jak jest murek to pół murka nalezy do niego a pół do mnie, czy ma też znaczenie, że cały murek znajduje sie na naszej posesji??

zaczernilas sie , ale nick masz nieco inny...:O dobra niewazne, nawet nick ci ukrasc potrafia w tym kraju:O

wiesz....murek nie jest integralną częścią domu i tak samo jest wasz,jak i jego.... niezależnie jak jest położony w stosunku do podziału domków

Gość a kto stawiał ten mórek
??? czy jest to wasze ogrodzenia?

Gość Ania od siedmiu boleści
Twoim nickiem, pewnie. Do autorki: być może i Ty będziesz zakładała antenę. Zrób to samo

Gość hehe murek miało być

antenę zawiesił niedawno, dom kupliliśmy dwa lata temu To ja jeszcze raz wytłumaczę: 1) domki sa w zabudowie szeregowej 2) liniami granicznymi są linie łączenia dachów i płoty/murki 3)on ocieplił dom tylko do momentu gdzie jest jego dach 4)antenę przybił zaraz za tym ociepleniem na tak mysle naszeh ścianie. Antena znajduje się częścią mocowania na tej linii graniczej a talerz zachodzi bez wątpliwości na naszą ścianę.

przecież działki nie dzieli sie koniecznie tak,jak przebiega granica domków... a mur,to mur - jest wspólny

nie rozumiem cie zlodzieju nikcow:O

murej postawił poprzedni własciciel posesji i jego i mojej, bo te dwie części należały w zasadzie do dwóch braci. Bo koleś wkręcił sobie, ze jak jest linia graniczna to jest to jakby neutralny teren na którym on może robic wszystko.

to chodzi ci w końcu o murek,czy ścianę? jak tak będziesz z nim gada jutro,jak teraz z nami,to nie wróżę powodzenia...

wyobraźcie sobie dwa domki równo do siebie przylegające

chodzi o ścianę ale o murku pisalam bo ma znaczenie strategiczne ;)

jeśli coś sie robi na granicy,to trzeba miec zgodę drugiej strony (tak jak w przypadku budowy domu na granicy działki) więc musielibyście się zgodzic na tą antenę. powiedz mu,ze jak jej nie przesunie na swoją stronę to śmiało zmasakrujesz tą częśc,ktora jest na waszej stronie

A czemu Ci ta antena przeszkadza? Rany Boskie, niektórzy to lubią się czepiać szczegółów. Kasa za to, że antena wisi na Twojej ścianie? To bitwa Pawlaków z Kargulami o przeor na trzy palce szeroki jst przy tym niczym. Niewiadomo czy śmiać się, czy załamsć, że tacy popaprańcy są na świcie. jak Ci to tak bardzo przeszkadza, to poproś sąsiada normalnie i grzecznie o zabranie tej anteny i przymocowanie jej trzydzieści centymetrów dalej.

o i o to mi chodziło!!!!!!!!! Bo nie zapytał się nas o pozwolenie ani nic. Urwę mu jutro łeb :D

nie no bez sensu, powiedz mu ze skoro nie ocieplil tej czesc domu to czemu uwaza ze ma prawo cos tam wieszac. :O