Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hostess

Wybory w Warszawie

Polecane posty

Gość hostess

Mam pytanie do wyboców z Warszawy :czy już wszyscy Polacy wyjechali z Warszawy ,że ponad sześćdziesiąt procent głosów zdobyli Bormann i Ryfka Hospicjanka

Gość Janek Szpachlarz
smutne to ale niestety prawdziwe.

Gość Ciężko będzie
w drugiej turze, to wszystko przez tych napływowych naiwnych jak to z małych miast. Hanka geszefciara i Borman - dobrana para. Nie wszystko jeszcze stracone.

A ja sie boje, że stracone :( Teraz Borowski odda swoje głosy w 2 turze hance i po ptokach...

Gość O mamo
Na Kafeterii nówią ludzkim głosem! :-D a na poważnie, miałam nadzieję, że do drugiej tury nie dojdzie...

Gość tak tak bo tylko deklarz
Marcinkiewicz jest prawdziwym Polakiem:o Boszzzzzzzzzzzzzzzz:o Dziękuję za takich Polków:o🖐️

Gość hostes
A ponieważ mają w łapach prawie wszystkie media ,mogą manipulować gawiedzią jak chcą np.wmówić ludzom ,że to Kaziutek jast obcy i należy go traktować jak intruza.

Gość Eva Drzazga
dobre, jak cośzłego to przyjezdni. A przepraszam bardzo, wystarczy spojrzeć gdzie kto głosował we wcześniejszych wyborach, tak po dzielnicach. I co wychodzi że np Białołęka - nowe osiedla "buraków" były za PO. Prawda w oczy kole ale to niestety stary mocherowo-pisowski elektorat to jest ten miejscowy w przewadze. Wylazło to to z suteren po wojnie, zamieszkało w blokach z wielkiej płyty, baaa 40 % warszawiaków najechało się w latach 50 czy 60 furmankami i krzyczą jacy to oni miejscowi. Żenada.

Gość spko
do Eva: masz jakies kompleksy? czy nie umiesz zaakceptowac swojej ewidentnej nizszosci cywilizacyjnej wobec rdzennej ludnosci Warszawy?

Gość Eva Drzazga
Ja niemam. Nie jestem nawet z warszawy. :D :D Niższośc cywilizacyjną pokazują właśnie ci z wawy swoją niechęcią do młodych wykształconych którzy wg. mniemania plebsu rodowitego odbierają im miejsca pracy :P :P

Gość hhhhahahahahahhahaha
w Warszawie mieszkali moi rodzice, moi dziadkowie, moi pradziakowie nawet i ich rodziny, zanim jeszcze np. na Pradze w ogóle powstała Warszawa, jeszcze w połowie XIX wieku tam mieszkali. I wcześniej też. No i co? I ja tez głosowałam na PO:p Mimo, że mam szlacheckie nazwisko, moi przodkowie pochodzą z Kresów Wschodnich najprawdopodobniej, z przełomu XV i XVI wieku:) Moja matka ma jedno z najszlachetniejszych rodowych nazwisk w Polsce! Warszawa to dla mnie dom. I głosuje na PO:o

Gość hhhhahahahahahhahaha
poza tym gdyby ktokolwiek z was znał się na Warszawie, to by wiedział, że praga jest najnowszą w zasadzie jej dzielnicą. Nie licząc jakichs tam Starych miłosnych itd. Najnowszą dzielnica "starej Warszawy";) Najpierw powstało Powsiśle, dzielnica Zachodnia tak zwana (od Marszałkowkiej dzisiejszej na zachód) oraz dzielnice takie jak Muranów na przykład, Czerniaków itd. Potem Wola oddalona od reszty miasta, skąd robotnicy na piechotę paradowali kilka godzin do roboty... W ogóle Warszawa była, jak inne miasta, siedliskiem plebsu, tylko w pałacach zamieszkiwali obywatele wyzszych kategorii, władza. Zubozali chłopi z wilodzietnych rodzin, samotne panny, ojcowie rodzin przyjeżdżali tutaj, żeby "się dorobić". Często sypiali za kominem u "majstra", próbując wykształcić w sobie jakiekolwiek umiejętności rzemieślnicze, pracowali za dwa talerze zupy i dach nad głową latami... Było tutaj pełno obcokrajowców- zwłaszcza wśród majstrów, sprzedawców, kolejarzy. Było pełno Zydów, najwięcej właśnie mieszkało na Pradze, sprowadzając się z okolicznych miejsowości jak np. Żuromin, , lub zyjąc na Grochowie czy Szmulowiźnie, które wchłonęła Warszawa. Więc tak naprawde ludność Warszawy nie jest wcale przykładem społeczności rdzennie polskiej:o Nie rozumiem po co robic komuś takie przytyki, skoro się nie zna historii własnego miasta:o Praga- dzielnica typowo żydowska została teraz bastionem prawdziwych polaków?:O Ciekawe... 🖐️

Gość Roman.....
naród który zapominiał swojej historii....

Gość alamakota2000
hostess zapraszamy do Warszawy - choć i zagłosuj na jedynego i prawdziwego Warszawiaka - Polaka - Kazimierza :-p

Gość spko
ja nic nie wiem o tym, aby mlodzi wyksztalceni zabierali mi prace, bo bezrobocia w Warszawie praktycznie nie ma, mam za to pretensje, jak jeden z drugim pluje i kasa reke ktora go karmi. przyjezdza tutaj do pracy, korzysta z wszelkich udogodnien jakie daje duze miasto, a rownoczesnie wylewa jakies swoje kompleksy przy kazdej rozmowie, ciagle mentalnie bedac w swoimi pipidowku, chociaz nikt go o to nie pyta. to jest chore.

Gość alamakota2000
spko - popieram, jak mu tak źle w Warszawie, to niech wraca na włości ;-)

Gość Roman.....
spko > ale o co ci chodzi ? Póki co to kompleksy ty okazujesz ? Dlaczego tak na nich jedziesz ? W czym ci przeszkadzają ? A że jeden z drugim ponarzeka ? Taka to nasza narodowa cecha, czy to kraków, czy warszawa, czy wioska to narzekamy... A ty dlaczego narzekasz ?

Gość hostess
do hahaha... A ja jestem chińska cesarzowa na zeslaniu. Komuchy ,przestępcy co sie boją wyroków, Zydzi , geje to jest elektorat platformy i l s d.

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeef
:( wyszła słoma z butów...

Gość antekkk
hostess, za to za panowania Kaczyńskich przestępcy to są w rządzie :( I geje też - tak powiedział w Brukseli Kaczor!!! :D :D :D

Gość spko
nic nie jade, przedstawiam swoj poglad. nie podoba mi sie ze przyjezdzaja ludzie do mojego rodzinnego miasta i na nie pluja. to wszystko. jestesmy goscinni, przyjezdzajcie, pracujcie mieszkajcie, ale odrobina szacunku to bylby mily uklon w kierunku miasta ktore Was karmi.