Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cycycycycycycy

MĄDRE CYTATY Z FILMÓW I KSIĄŻEK

Polecane posty

Gość cycycycycycycy

wpisze ktoś coś????

Gość hihiihi
W tak pięknych okolicznościach przyrody...I tego...I niepowtarzalnej...

Gość kobiety sa jak media markt....
nie dla idiotow

Gość loooooool
a na huj mi ten kaktus

Gość hihihiihi
żeby chłop nie mógł z gołą babą w windzie!!!

Gość loooooool
nasi tu byli

Gość a ja tak powiem
Nadejdzie dzien kiedy armia rozgoryczonych ruszy ta sama droga, pojda wszyscy razem siejac smiertelny lek.

Gość a ja tak powiem2
Widzialem przyjscie Pana, plaszcz chwaly go owiewal i z takiej szedl winnicy co rodzi grona gniewu.

Gość hihihiihi
Wladek podejdzno do plota, jak i ja podchodze...Placz jak i ja placze...

Gość dama ze spalonego teatru
"Nie, no to nie do wiary. Nie, to być nie może. Osiem lat podstawówki, cztery liceum. Potem pięć, bite, studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jak by ktoś dał mi w mordę. Ja pierdolę, kurwa! Bracia poloniści, siostry polonistki, 130 było nas na pierwszym roku. Myśleliśmy, że nogi Boga złapaliśmy, że oto nas przyjęto do szkoły poetów. Szkoła poetów, Jesus, kurwa, ja pierdolę! Przez pięć lat, stron tysiące, młodość w bibliotekach. A potem bida, bida i rozczarowanie! A potem beznadzieja i starość pariasa i wszechporażająca nas wszystkich pogarda, władzy od dyktatury, aż po demokrację, która nas kałamarzy, ma za mniej niż zero. Dlaczego władza każdej maści ma mnie za nic? Czy czerwona, czy biała, jestem dla niej śmieciem, kurwa! Pod każdą władzą czuje się jak kundel! Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku? Ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą! A przecież stanowimy sól ziemi. Tej ziemi! Mimo, że nie jesteśmy prymitywną siłą, dyktaturami zawsze wstrząsają poeci! Wtedy nas potrzebują, zrozpaczone masy, które nie widzą dalej niż kawał kiełbasy! Które nie widzą dalej..."

Do mnie zawsze przemawiał ten tekst z pulp fiction: \"Znam fragment na pamięć. Księga Ezechiela: 25, 17. Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę. Powtarzam to gówno od lat. Kto słyszał te słowa, za chwilę nie żył. Ale nie rozumiałem ich. Myślałem, że to niezły tekst, przed usmażeniem dupy jakiemuś matkojebcy. Od dziś rana myślę inaczej. Teraz myślę, że może to znaczy, że ty jesteś zły, a ja sprawiedliwy... A pan 9 mm jest pasterzem chroniącym moją sprawiedliwą dupę w dolinie ciemności. A może jest tak, że ty jesteś sprawiedliwy, ja – pasterzem, a świat jest zły i samolubny. To by mi się podobało. Ale to gówno prawda. Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się, Ringo. Naprawdę, bardzo się staram być pasterzem. Idź. Na nas też chyba już czas. To chyba dobry pomysł.\"

Gość recepta
-Pan rozbil bank!! -Niee...Ja tylko pociągnoł

Gość Jesień w Pekinie
"Strzeż się oryginalnosci, mój synu!" B. Vian

Gość ciemność widzę ciemność
:D

Gość to mi się podobało
Gdy wieczorne zgasną zorze zanim głowę do snu złożę Modlitwę moją zanoszę Bogu Ojcu i Synowi Dopierdolcie sąsiadowi Dla siebie o nic nie wnoszę Tylko mu dosrajcie, proszę Kto ja jestem? Polak mały Mały, zawistny i podły Jaki znak mój? Krwawe gały O co wnosisz swoje modły do Boga, Marii i Syna? Zniszczyć tego skurwysyna Mego brata sąsiada Tego wroga, tego gada Żeby mu okradli garaż Żeby go zdradzała stara By mu podpalili sklep Żeby dostał cegłą w łeb Żeby mu się córka z czarnym I w ogóle żeby miał marnie Żeby miał AIDS-a i raka Oto modlitwa Polaka.

Gość a co z alhemikiem

Gość Alchemik jest przereklamowany
:-(

Gość hmmm autorce chyba
chodzilo o mądre cytaty....nauczcie sie czytac:P

Gość uuuuuuuuuuuuuuu
ppppppppppppppppppppppp

Gość do Myrevina
stuknij się w łeb!

Gość *** *** ***
mój ukochany "życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz co Ci się trafi" forest gump

Gość go forest
"stop forest"

Gość Joujou
Mnie bawi,a czy madry,to nie wiem;) "Zła godzina, kwicząc z radości, leciała nad nami." :D

Gość a skoro juz o forescie
mowa to : "run Forest! run!!" :D

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
pppppppppppppppppppppppppppp