Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość georgia

MYłYśCIE OKNA I WIESZAłYśCIE FIRANKI W 18 TYG. CIążY ?

Polecane posty

Gość georgia

I CZY WSZYSTKO BYłO WPORZąDKU? DLACZEGO TAK WLAśCIWIE NIE MOżNA TEGO ROBIć? JEśLI BęDę OSTROżNA, ODPOCZYWAłA MIęDZYCZASIE TO MI SIę COś STANIE?

Z tym wieszaniem to jest tak,ze jak kobieta ciezarna wyciaga rece do gory to naciaga miesnie brzucha i moze dostac skurczy,poza tym w ciazy jest zachwiana rownowaga i moze spasc. Ja mylam okna ale raczej nie wieszalam firan,ale ja mialam problemy w ciazy. Raczej powinnas uwazac. Pozdrawiam!!! 🌻

Gość yard
moja szefowa niecały miesiąc przed porodem skakała po oknach! ale nie popieram tego - to było głupie z jej strony

Gość georgia
a jeśli w trakcie wieszania firanki nic się nie stalo i po czuję się dobrze to nie jestem już zagrożona? a czy po cesarce można robić takie rzeczy?

Gość yard
po cesarce - tak - ale musisz odczekać jakiś czas, muszą Ci szwy zdjąć i musisz czuć się naprawdę dobrze i brzuch nie może Cię boleć

Gość blankol
Ja jestem w 24 tyg ciąży normalnie przebiegającej i nie widzę nic złego w wieszaniu firanek, nawet w kategoriach wysiłku fizycznego jest to traktowane jako lekka praca. Ale trzeba być ostożnym. Ja jestem bardzo wysoka ok 180 cm wiec dla mnie to pikuśA ręce i tak muszę wyciągać bo boli mnie kręgosłup i mam takie ćwiczenia na wzmocnienie mięśni grzbietu. Ale jak masz 160 cm masz wchodzić na drabinę i problemy z równowagą to rzeczywiście idiotyzm! Pozdro

Gość moja mowa będzie krótka
Oj nie o wysiłek chodzi tylko o naciąganie więzadeł macicy moje drogie....

Gość ja myłam okna
właśnie zaczynam 37 tc dwa tygodnie temu myłam okna (nie nowe) wiec troche pracy było ale nie przeciążałam sie, firanki też zawiesiłam oczywiście z przerwami i jak dotąd czuje sie dobrze wiec myślę że nic sie nie stanie jak trochę sie popracuje przecież nie robi sie tego na czas

Gość a ja w sobotę
wymyłam jedno okno i zdjęłam firanki i pomyłam kwiatki. pomagał mi mąż , ale od tego czasu ledwo żyę i brzuch mnie bardzo bolał- 13 tydzień-

Gość klinka
zdecydowanie odradzam będziesz robiła przerwy, odpoczywała i w tym momencie nic się nie stanie a np. za 2 dni coś może zacząć się dziać

Gość pandahhhhhh
a ja juz w terminie porodu myłam okna , pieliłam , grabiłam , żeby przyspieszyc i nic ur tydzień po;)

Gość klinka
ja umyłam 3 okna w 40 tyg. ciąży (chciałam) i urodziłam jeszcze tego samego dnia

Gość wiem jedno
że nie powinno się myć okien bo wtedy naciąga się mięsnie brzucha i jakoś od dawien dawna "obiło mi się " że robić tego nie należy chyba ze ktoś lubi ryzyko dla dobra ciąży odradzam "takiej gimnastyki"