Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piasek w moczu

piasek w moczu - co to oznacza?

Polecane posty

Gość piasek w moczu

Hej dziewczyny! Od około trzech tygodni odczuwalam bole w podbrzuszu. Byłam u dwoch ginekologow i zaden nic nie wykrył. Poszlam wiec do trzeciego , ktory podczas badania USG stwierdzil piasek w moczu. Co to oznacza? Infformuje dodatkowo, ze nie mam juz woreczka zolciowego (usuniety kilka lat temu).Gin zapisal mi antybiotyk ktory mialam wziac jednorazowo, po czym objawy mialy ustapic. Wzielam, objawy ustapily ale nadal mam stan podgoraczkowy. Co to moze byc i co oznacza ten piasek w moczu? Pozdrawiam 🖐️

Gość piasek w moczu
to produkują twoje nerki a nie woreczek żółciowy :)

Gość piasek w moczu
ok, ale ja już nie mam woreczka, wiec moze to jest przyczyna (przeciez nie napisalam, ze woreczek produkuje kamienie), ale kamienie produkowane przez nerki gromadza sie w woreczku, a skoro go nie mam to moze dlatego piasek w moczu.

Gość piasek w moczu
pomocy

Gość twoja wiedza na ten temat
mnie powala

idz do urologa i zrób usg układu moczowego nie zwlekaj!

Gość piasek w moczu
skoro jestes taka wszech wiedzaca i madra to moze zamiast krytykowac odpowiesz mi co oznacza piasek w moczu i ciagly stan podgoraczkowy?!!!!!!!

Gość piasek w moczu
ok, do urologa pojde tylko chcialabym wiedziec co ten piasek oznacza i czym moze byc spowodowany no i czy utrzymujacy sie stan podgoraczkowy jest w tym przypadku normalny

Gość piasek w moczu
dziewczyny piszcie co wiecie na ten temat

Gość nerkowka
stan podgorączkowy normalne.Piasek nie wiadomo skąd,możesz mieć skłonności rodzinne np.Ważne przy nerkach:ciepło się ubierać,szczególnie plecy i brzuch,dodatkowo ciepłe buty.

lepiej mieć piasek niż złogi i nie jestem wszechwiedząca miałam kiedyś "kamienie" w nerce i przy takich bółach można urodzić kilkoro dzieci musisz dużo pić i pozbyć się tego piasku i koniecznie urolog

stan podgorączkowy -stan zapalny

Gość Weigelaamela
Zrób sobie wynik ogólny moczu.Jeżeli masz jakiś piasek w nerkach,to w wyniku wyjdzie krew w moczu.

Gość melonik78
U mnie przy większym stanie zapalnym, nawet pęcherza moczowego, pojawia się stan podgorączkowy i spory ból w okolicy nerek. Miałam już atak kolki nerkowej, więc teraz działam szybko, kiedy tylko coś zacznie mi dokuczać, by znów nie przeżywać tego bólu. Dbam też o profilaktykę, pijąc sporo wody i rozpuszczalną fitolizynę w paście, dzięki czemu uspokoiły się problemy z układem moczowym.

Gość kropkaRu
Fitolizyna w paście jest bezpieczna i skuteczna i dlatego bardzo lubię ją stosować. Zawiera wyciąg z 9 ziół, działających moczopędnie i przeciwzapalnie, więc pomaga usunąć drobne złogi. I oczywiście trzeba pamiętać, by pić dużo, najlepiej wody.