Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beneficja

zlodzieje na poczcie

Polecane posty

Gość beneficja

No cholera jasna!! Mama wyslala mi w liscie 250 euro, bo pracuje w Niemczech, ja studiuje tez w tym pieknym kraju. Wyobrazcie sobie, ze list nie doszedl!!! A na Polakow mowia, ze to zlodzieje. Mozecie mi wyjasnic, po czym oni poznali, ze w liscie jest kasa??

Gość proste prześwietlili

Gość listy sa przeswietlane

Gość beneficja
Przeswietlaja kazdy list? Mama juz mi duzo razy tak wysylala i czasem nawet wiecej i zawsze dochodzily. No co za chamy, taka wkurzona jestem.

Mi też się zdarzyło nie dostać karty urodzinowej w kopercie. Było tam zaledwie 20 euro, ale ktoś się widać połakomił :(

Gość beneficja
Mozna im cos zrobic, o jakies odszkodowanie podac czy cos?

Gość a nie mogla wplacic an konto
?

lepiej wysylac przekazem.nic im nie mozna zrobic ,bo nie ma potwierdzenia nadania

Gość beneficja
Duzo razy jej mowilam, zeby tak zrobila, to ona mi na to, ze Niemcy to uczciwy kraj, nie wyciagna kasy z listu, a jej za daleko do banku, skrzynke ma po drodze.

przykre to

Gość to ja....
Nie warto przesylac pieniedzy w liscie, sama sie o tym przekonalam . Kilka razy wysylalam drobne sumy w liscie (20-50 e) i jakos nigdy nie dochodzily. Szkoda kasy. Juz lepiej wyslac listem poleconym.

Gość beneficja
Duzo razy wysylala tak w Polsce, nigdy, powtarzam nigdy pieniadze nie zginely. A w tym uczciwym kraju, gdzie Polakow sie nazywa zlodziejami, prosze bardzo...

kiedys tez byłam głupia i wysłałam 20 euro w liście z Włoch :O ostrzegano mnie przed tym, że prześwietlają listy więc za radą pewnej pani owinęłam je w folię alumiiową. Naiwna. List owszem doszedł, ale złodzieje nawet się nie pokwapili zeby porządnie kopere skleić:O

mama ma juz nauczke i wiecej nie wysle w liscie

Gość nie wolno
wysylac pieniedzy w liscie!! nie wiesz co to przekaz pocztowy albo firmy jak western union??? szkoda ze monet w tym liscie nie przyslala!! jesuuu jacy ludize sa madrzy!!!

Gość beneficja
Powtarzam, ja jej zawsze mowilam, ze to ryzykowne i ze kazdy sie polasi, Niemiec czy nie Niemiec. Ona za to wierzyla w uczciwosc niemieckiej poczty.

Gość yyyyyyyyyyy
wszędzie pracują tylko ludzie. A okazja czyni złodzieja. Pieniędzy nie wysyła się w liście , nawet w poleconym. Chyba że priorytetowym wartościowym.